esss

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Emlakcılarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Emlakcılarla Buluştu
Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde bir araya gelen Esenyurt Emniyet Müdürlüğü’nden Terör Güvenlik Emniyet Amiri Orhan Karaaslan Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Erhan Gültekin, ve bölgede Emlak faaliyetlerini sürdüren esnaflarla bir araya gelerek istişare ettiler. Emniyet Amiri Karaaslan Esenyurt’ta yapmış oldukları faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verirken şunları söyledi.

Karaaslan; İlçemizde son yapılan nüfus sayımında ilçe standartlarına ortalama resmi olmamakla birlikte 900 bin civarında nüfus belirlenmiş. Ancak Suriyeli mültecilerin gelmesiyle birlikte 1 milyon üzerinde çok ciddi bir nüfusa ulaşmış durumda. Nüfus potansiyelinin bu kadar artmasıyla birlikte suç oranları da artmaktadır. Esenyurt’ta gayrimenkul piyasası çok ciddi bir şekilde yol almış. Daire alma ve kiralama usulü ile insanların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Öncelikle ilçe emniyet müdürlüğü olarak ilk hedefimiz devletin bekası vatandaşın huzuru ve güvenliği sağlama asayiş terör ve güvenlik ve diğer boyutlarıyla incelemek ve takip etmek en önemli amacımız ise terör olaylarını en aza indirmek vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır.

İlçemiz de Karakol Sayısı Yetersiz

Sözlerine devam eden Emniyet Amiri Karaaslan, Tabi benim görevim daha çok dolandırıcılık üzerine bu konuda kendimi yetiştirdim. Bu toplantıyı yapmamızın amacı ise sorunlarınızla ilgili karşılıklı istişare edelim sıkıntılarınızı istek arzularınızı dinlemek bunun yanı sıra aktarmak istediğiniz konular vardır mutlaka onları dinlemek ve yardımcı olmak isteriz. Aynı zamanda bizimde sizden bazı isteklerimiz olacak. Yaklaşık 2 yıldır Esenyurt’tayım burası İstanbul’un en kalabalık ilçesi son iki senedir yoğun bir nüfus artışı oldu.  Buraya çalışmaya gelenler ve aynı zamanda Suriyeli mülteciler dahil olmak üzere ortalama 1 milyon nüfusa dayalı ilçe haline geldik. Böyle kalabalık bir ilçede mevcut karakollarımız yetersiz kalıyor.  Esenyurt’ta ekstra karakol kurulması lazım. Küçükçekmece bizden daha küçük bir yer olmasına rağmen 4 5 karakol varken. İlçemizde 2 karakolla halkımızın münacatını alıyoruz. Ve elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.  Şimdi suç istatistiklerine geldiğimiz zaman,  İstanbul’da en çok suç istatistiğinin olduğu ilçe maalesef Esenyurt’tur dolayısıyla en yoğun ilçelerde suç oranları da yüksek olur.  Hatırlıyorsunuz dur 1 sene önce Reina saldırganını bu bölgede yakaladık. Neden suçlular bu gölgede aranıyorlar işte bu soruyu önce bir cevaplamak lazım genel itibariyle rezidansların toplu yerleşimlerin yoğun olduğu bir ilçede yaşadığımız için buraya gelen bir suçluyu dışarıya çıkmadan her türlü ihtiyacını halledebilecek kafasını dışarıya çıkartmadan kontrol dışı aylarca yaşayabileceği bir ortam oluşturuyor. Tabi ihbar olmadığı sürece, maalesef komşuluk ilişkilerinin de yok denilebilecek kadar az olduğu için ihbarlar yapılmıyor. Diğer bir sebep ise Suçluların güzergâhı İstanbul dışına yakın olduğu için acil bir durumda çevre yollarıyla kaçış imkânı kolay olması çıkışa yakın yerleri tercih edebiliyorlar.

Şüpheli Durumda Bize Ulaşın

Tabi burada ev kiralarken nerelere dikkat ediyoruz, sözleşme yaparken nerelere dikkat ediyoruz gelen insanların profilini inceliyormuyuz şüphelendiğiniz insanları bildiriyor muyuz bu konuda sıkıntıların olduğunu düşünüyorum.  Sizlerle ortak noktamız ise insanlarla uğraşmak, Size gelen insanları mutlaka bilirsiniz işinizin gereği insan sarrafı olmuşsunuzdur ne kadar güvenirli ne kadar değil az çok bilirsiniz. Biz size bu konuda irtibat numarası vereceğiz şüphelendiğiniz zaman bize ulaşabilmeniz için çünkü bize gelen her ihbarı değerlendiriyoruz.  Hiç kimseye zarar gelmeden olayları önlemek bizim için önceliktir. Küçük ihbarların altında bazen çok büyük şeylerde çıkabiliyor.  Günlük daire kiralama ile ilgili bir komisyonumuz var.  Denetimlerimiz devam etmektedir. Gerekli işlemler yapılıyor. Yasa dışı konular tespit edildiğinde gerekli işlemleri yapılıyoruz aynı zaman da günlük kiralama evlerine operasyonlarımız devam ediyor dedi.

Emlakcılar Teşekkür etti

Programa katılan  firma sahipleri mikrofonu alarak şimdiye kadar böyle bir toplantı düzenlenmemişti bu konuda çok memnun olduk bizleri dikkate alarak dinlediğiniz için öncelikle Esenyurt Emniyet Müdürü Hakan Becel’e, Terör ve Güvenlik Emniyet Amiri Orhan Karaaslan’a, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Erhan Gültekin’e ve Görev yapan bütün Polis teşkilatına teşekkür ettiler. Programın ardından Emlak sahiplerinin ve yöneticilerinin istek ve arzuları dinlenerek not edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar Belediyesi taşeron işçileri bugün iş bıraktılarÖnceki Haber

Avcılar Belediyesi taşeron işçileri bugü...

İstanbul'a kış geliyor!Sonraki Haber

İstanbul'a kış geliyor!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!