esss

Esenyurt Emniyeti'nden kapsamlı denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Emniyeti'nden kapsamlı denetim
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu ‘’Okul çevre güvenliği’’ uygulaması, Esenyurt Emniyet Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir şekilde uygulandı.

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, okulların çevrelerinde suç teşkil edecek unsurları önlemek ve okul dağılımlarını güvenli sağlamak amacıyla okul önleri ve çevrelerinde denetim yapılarak şüphelileri sorguladı.

Toplam 130 okul çevresinde yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalanırken, 69 işyerinden 7’sine idari para cezası kesildi. Trafik uygulaması yapan ekipler ise denetlenen 205 servis aracından 4’üne, uygulamada esnasında durdurulan 96 araçtan 10’una da cezai işlem uyguladı.

Okul servisleri de denetlendi

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda, Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Trafik Şube ekipleri ile birlikte okul önlerinde ve çevrelerinde denetim yaptı. Çocukların ulaşım da dâhil, güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Başta çalışma ruhsatı ve güzergâh izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, okul servis araçlarında araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı 'Dur' lambasının bulunup bulunmadığını kontrol etti. 

Şüpheli araç ve kişiler durdurularak kontrol edildi

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili atanan içlerinde çocuk büro, trafik şube, asayiş büro, devriye ekiplerinden oluşan dört görevli memur, okul servislerinin denetlenmesinin ardından okul önlerinde şüpheli araç ve kişileri durdurarak kontrolleri gerçekleştirdi. Okul önlerindeki şüpheli bulunan kişilere ceza olarak idari yaptırım uygulandığını belirten görevli memurlar daha sonra okul çevresindeki internet cafeleri kapsamlı bir şekilde denetledi.

Eksik belgesi olan işletmelere tutanak tutuldu

12 yaşından küçük çocukların ve okul saatleri sırasında üniformalı öğrencilerin internet kafelerde olmaması gerektiğine vurgu yapan yetkililer, kurala uymayan işletme sahiplerine tutanak düzenlediler. Tutulan tutanakların kaymakamlığa gönderildiğini belirten yetkililer, ruhsat ve kaymakamlık izin belgesi olmayan işletmelerin mühürlenmesi gerektiğini, Esenyurt’taki her okulun sıkı bir şekilde denetlendiğini, okul müdürleriyle her an irtibat halinde olduklarını belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSPARK süreyi uzattıÖnceki Haber

İSPARK süreyi uzattı

'Seda ile nikahsız yaşadın' sözünü duyunca bombayı patlattıSonraki Haber

'Seda ile nikahsız yaşadın' sözünü duyun...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!