esss

Esenyurt'ta Birçok Mahallenin Tapu Sorunu Çözüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Birçok Mahallenin Tapu Sorunu Çözüldü
Esenyurt'ta yıllardır büyük bir sorun haline gelen tapu konusunda Yargıtay'dan beklenen karar çıktı. Yıllardır evlerini satamayan, hiçbir işlem yapamayan ev sahipleri, Yargıtay'ın son kararıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü. İlçedeki 16 mahalleyi ve en az 50 bin kişiyi ilgilendiren kararı Yargıtay onadı. Kararla birlikte, hak sahipleri müstakil tapu sahibi olabilecek. Açılan davalar nedeni ile satış dahi yapamayan onbinlerce kişi, kararla birlikte rahat bir nefes almış oldu. Özellikle Örnek mahallesi ve Çınar Mahellsinde devam eden tapu sorununa Çınar Mahallesi Muhtarı Kazım Karakuş’un verdiği mücadele girişimleri mutlu sona bağlandı.

YARGITAY’IN onama kararı verdiği dava dosyasının açılış tarihi 1970’li yılların sonu olarak görünüyor. Dava ilk önce Çatalca Kadastro Mahkemesinde açıldı. Ancak daha sonra Büyükçekmece Adliyesi açılınca dosya Büyükçekmece Kadastro Mahkemesi’ne geldi ve yeni bir dosya numarası aldı. Yüzlerce kişinin birbiri ile davalık olduğu dosya yıllar geçtikçe uzadı. Dava sürecinde, hak sahiplerinden bazıları ölünce, yerlerini mirasçıları devraldı. Onlarca klasörden oluşan dava dosyası, 16 mahalleyi ilgilendiren 8 parsel ve 179 bin 525 metrekarelik alanı kapsıyor. Hak sahipleri, sahip oldukları parselden, başka kişiler adına kayıt yapıldığı iddiası ile yargı yoluna gitti.

Uzun süren yargılama sonrası mahkeme bilirkişi raporu aldırdı. Hazırlanan rapor sonrası mahkeme kararını Mart 2013’te verdi. Mahkeme, 500’e yakın kişinin tarafı olduğu dosyada, taleplerin bir kısmını kabul ederken bir kısmını ise reddetti. Dosyada, çok sayıda kişinin ismi ise mirasçı olarak yer aldı.  Hak sahiplerinin taleplerini kabul eden mahkemenin kararı Yargıtay’a gitti.

 Yargıtay 16. Hukuk Dairesi, 5 yıllık temyiz sürecinden sonra yerel mahkeme kararın onadı. Onama kararı ile birlikte, anılan mahallelerde yaşayan 50 bin kadar aile de rahat bir nefes aldı. Davalar nedeni ile satış yapamayan, kentsel dönüşüm uygulamasına giremeyen hak sahipleri, hisseli tapu yerine müstakil tapu sahibi olabilecek. Kararla birlikte, Esenyurt Belediyesi’nin imar uygulamasına başlayacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'li Gençlerden Anlamlı DavranışÖnceki Haber

AK Parti'li Gençlerden Anlamlı Davranış

Meclis lokantasındaki fiyatlar sosyal medyayı salladı!Sonraki Haber

Meclis lokantasındaki fiyatlar sosyal me...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!