esss

Esenyurt'ta Öğretmenlere Özel Gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Öğretmenlere Özel Gün
24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla Esenyurt ’ta çeşitli etkinlik ve kutlamalar düzenlendi

Esenyurt Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tören gerçekleşti. Programda öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sergilenirken, emekli öğretmenlere hediye takdim edildi. Göreve yeni başlayan öğretmenler ise Türk Bayrağı önünde yemin ettiler.

“Eğitim çok zor bir meslektir”

Öğretmenler için bir diğer etkinlik ise İstanbul Esenyurt Üniversitesi tarafından düzenlenen yemek programı oldu. Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak ve çok sayıda eğitimci katılım sağladı. Yemek programında ilçe protokolü ve eğitimciler birlikte pasta kesti. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak öğretmenliğin anlam ve önemine vurgu yaptı, Kadıoğlu, “ Allah gönlünüze göre versin, çünkü eğitim çok zor bir meslektir. Kimse kendi çocuğunun kahrını çekemezken, sizler yüzlerce çocukla uğraşıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

“Artık öğrenci bekleyen okullarımız var”

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Esenyurt Belediyesi tarafından akşam yemeği programı organize edildi.

Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yanı sıra Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli,Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmenler yoğun katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program ardındantüm şehitlerimiz için okunan Kur-an-ı Kerim tilaveti ve konuşmalar eşliğinde devam etti.

“İlçemizde okul sorunu diye bir şey bırakmayacağız”

Programda açılış konuşmasını yapan ve 24 Kasım öğretmenler günü kaynaşma davetimizehepiniz hoş geldiniz diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Bir yerel yönetici olarak eğitim ile iç içe olmanın gururunu yaşıyorum. Esenyurt İlçemizin her gün nüfusu arttığı gibi, öğrenci sayımızda her gün yükseliyor.Fakat hamdolsun ki Türkiye’nin en büyük bütçesi olan ve İstanbul’un en büyük nüfuslu ilçesi olan Esenyurt ilçemizde ki bu birlik beraberlik ile eğitim sorunu bizler için artık bir sorun teşkil etmiyor. Önceden çocuklarımız sınıflarda 60-70 kişi otururken, şimdi çok şükür öğrenci bekleyen okullarımız var. Bu yıl içerisinde de Rabbim izin verirse 4 okul, önümüzdeki yıl ise 11 okulumuzu açacak ve ilçemizde okul sorunu diye bir şey bırakmayacağız. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyor ve bu ülkenin geleceğine ışık tutacak bir nesil yetiştirmenizi temenni ediyorum” dedi.

“Bu katılım Esenyurt ‘ta ki birlik beraberliğimizin göstergesidir”

Esenyurt ‘ta 5’nci 24 Kasım’ıkutluyorum diyen Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci “ Esenyurt,birlik beraberliğin çok iyi olduğu bir ilçe ve ben bu ilçede çalışmaktan gurur duyuyorum. Bu katılım da Esenyurt ‘ta ki birlik beraberliğimizin bir göstergesidir. Önümüzdeki günlerde inşallah 60 derslik Sultan Alparslan okunu açacak ve daha sonra şubata kadar 4-5 tane daha okulumuzu açacağız. Nicelik ve nitelik bakımından ilçemizin gelişmesini sağlayacağız. Hiçbir okul müdürümüzün, öğretmenimizin talebini geri çevirmeyen ve eğitimi çok büyük destekler sunan bir belediye başkanımız var. İnşallah bu özverili çalışmalarımızla Esenyurtlu öğrencilerimiz daha iyi yerlerde olacak ve inşallah geleceğin Cumhurbaşkanı, Başbakanı Esenyurt İlçemizden çıkacak. Cenab-ı Hak bu birlik beraberliğimizi bozmasın hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmalar ardından ilçede görev yapan öğretmenler tarafından oluşturulan müzik korosu ve folklor ekibi tarafından gösteriler sergilendi. Program sonunda tüm öğretmenlere çiçek ve kitap hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta lüks bir otomobil yandıÖnceki Haber

Esenyurt'ta lüks bir otomobil yandı

Subatan'lılar Kadıoğlu'nu ağırladıSonraki Haber

Subatan'lılar Kadıoğlu'nu ağırladı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!