esss

Esenyurt'ta sahte kimlikle açtığı kuyumcuda dolandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta sahte kimlikle açtığı kuyumcuda dolandırdı
Esenyurt'ta sahte kimlikle kiraladığı iş yerinde kuyumculuk yapan bir kişi, 20 gün içinde çevredekilerin güvenini kazanarak 8 kişiyi dolandırdı.

Daha önce karıştığı 10 ayrı suçtan aranan ve dolandırıcılığı "Aziz Sağ" adıyla yaptığı belirlenen şüpheli Murat Akkuş, Avcılar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Akkuş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çağın “Akşam altınlarla birlikte geldi, alt tarafa sahte olanları koydu, üst tarafa düzgünleri koydu. Altınların sahibi olan müşterimi aradım. 'Altınlarını teslim aldım gelip benden alabilirsin' dedim. Akşam eve gidince, eşim altınların 3 tanesinin sahte olduğunu fark etti. Sabah bir kuyumcuya gittim, altınları gösterdim sahte olduğunu söylediler. Belki yanılmıştır diye başka bir kuyumcuya gittim o da sahte olduğunu söyledi. Dört beş tane kuyumcu sahte olduğunu söyleyince tokatlandığımı anladım. Benim sözüme güvenip ondan altın alan insanlar benim yakama yapıştı. Onunla iş birliği yaptığımı düşündü. Kendi cebimden 16 bin 250 lira vererek müşterimi gönderdim. Ben mağdur oldum" dedi.

“KİMİ, ALTIN ALACAKTI, KİMİNİN DÜĞÜNÜ VARDI BİLEZİK ALACAKTI, BÖYLE İNSANLARI KANDIRDI"

Serhat Işık ise şüpheliyle ilgili olarak " Kuyumcu olduğunu söyledi. Sürekli bizimle ilgilendi samimiyet kurduk. Bizi kendine inandırdı. Evlilik hazırlığım olduğu için, dayıma bana altın lazım olduğunu söyledim. Bu kişinin yanına gittik, konuştuk anlaştık.  Benden çek istedi. Kuyumcukent'e götürdü beni. Oraya gittiğimizde hareketlerinden şüphelendik. Çekimizi geri aldık. 7-8 kişi mağdur. Kimi altın alacaktı, çeyrek alacaktı, kiminin düğünü vardı bilezik alacaktı, böyle insanları kandırdı.  Biz tanıştığımızda ismini Aziz Sağ diye biliyorduk. Sonra öğrendik ki 10 ayrı suçtan aranıyormuş, gerçek ismi de Murat Akkuş'muş, sahte kimlik kullanıyor.

 “6 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ TELEFONUM MASANIN ÜZERİNDEN ALINMIŞTI"

Şüpheli Murat Akkuş'un dükkanında telefonunun çalındığını söyleyen Oğuz Yılmaz ise "Ben lavaboya gittim ve telefonum masanın üzerinde duruyordu. Çıktığımda telefonum yoktu. 6 bin lira değerinde telefonum masanın üzerinden alınmıştı. Sorduğumda 'telefonum nerede?' diye, 'ben bilmiyorum ben almadım' gibi şeyler söyledi. O zaman 'kamera kayıtlarına bakalım' dedim. “Kameralar zaten kayıt almıyor" dedi.

Avcılar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Merkez Mahallesi Marmara Caddesi üzerinde şüpheli kişilere yönelik yaptıkları uygulamada Murat Akkuş'u yakalayarak gözaltına aldı. Akkuş'un daha önce karıştığı 10 ayrı suçtan arandığı öğrenildi. Akkuş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAYNAK: DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar belediyesi havai fişeği yasakladıÖnceki Haber

Avcılar belediyesi havai fişeği yasaklad...

Ispartakule’de AVM’ye Hayır! eylemiSonraki Haber

Ispartakule’de AVM’ye Hayır! eylemi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!