esss

Esenyurt’un sorunlarına en çok o hakim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’un sorunlarına en çok o hakim
Esenyurt’un sorunlarına en çok hakim olan isimlerden birisi olan Mustafa Akboğa, Esenyurt'ta Ak Parti Belediye başkan aday adayı oldu.

Ak Parti’deki Belediye Başkan aday adayları başvuruları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Aday adayı müracaatı yapan ve 3 dönemdir Esenyurt’ta aktif görev üstlenen Mustafa Akboğa’nın adaylık başvurusu kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’de Necmi Kadıoğlu listesinde meclis üyesi olarak seçildi.

 AK Parti Grup Başkanvekili olan Akboğa İmar’dan sorumlu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Esenyurt’un sorunlarına hâkim olan Akboğa, Belediye Başkanlığı adaylığında renk getirdi. Aslen Malatyalı olan Akboğa’nın başvurusu sonrasında Esenyurt’lu seçmenleri tarafından heyecan uyandırdı.

Mustafa Akboğa Kimdir?

1968 yılında Malatya ’da doğan Mustafa Akboğa, İlk ve orta öğretimini  Malatya imam hatip lisesinde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Akboğa, İstanbul Üniversitesinde yaptığı “İşletme”  yüksek lisansı ’na ek olarak İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalında “Kent Çalışmaları ve Yönetimi” alanında ikinci bir yüksek lisans daha yaptı. 

Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer aldı, 1980 ve 1990 yıllarının önemli siyasi oluşumlarından Refah Partisi ‘nin ve ardından gelen Fazilet Partisi ’nin kuruluş çalışmalarına katıldı; her iki partinin bünyesinde de etkin görevler üstlendi. Siyaset Akademisi, İletişim, Ekonomi, Sanat,  Belediyecilik  ve Kentleşme gibi çeşitli seminerlerle kariyerini güçlendiren Akboğa 1998 yılında kazandığı “Mali Müşavirlik” ünvanı ile çeşitli kurum ve kuruluşlara “Profosyonel Finans Yönetimi” hizmeti verdi.

2001 Yılında Ak Parti ‘nin temelleri atılırken, bu yeni oluşumun saflarına katıldı ve kuruluş çalışmalarına çok yönlü destek sundu. Ak Parti, Türkiye ’nin siyasi hayatına fiilen dahil olup iktidara geldikten sonra da, günümüze kadar kesintisiz biçimde hareketin bünyesinde her zaman yer aldı.

Bir yandan siyasi çalışmalarını yürütüp, diğer yandan da gerek mali müşavir, gerekse 1996 yılından itibaren ayakkabı üretim sektöründe sanayici olarak maişetini temin ederken, 2004 seçimlerinde Esenyurt Belediyesinde “Meclis Üyeliğine”  seçildi. Esenyurt Belediyesinde geride bıraktığı 14 yılda sırasıyla “Meclis Grup Başkan Vekilliği, Başkan Danışmanlığı ve en sonunda da Başkan Yardımcılığı” görevlerinde bulundu.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve yardım kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapan  Mustafa Akboğa ’nın ilgi alanları arasında; Tarih, ekonomi, sosyoloji, siyaset bilimi, şehircilik, seyahat,  felsefe ve antropoloji yer alıyor. Akboğa; evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6. Beylikdüzü Resim Çalıştayı başladıÖnceki Haber

6. Beylikdüzü Resim Çalıştayı başladı

ESENYURT MECLİSİNE EN GENÇ ADAYSonraki Haber

ESENYURT MECLİSİNE EN GENÇ ADAY

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!