esss

Esenyurt'un yeni Kaymakamı Vural Karagül oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'un yeni Kaymakamı Vural Karagül oldu
Resmi Gazete’de yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı’na göre aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. 5 Yıldır Esenyurt’ta görev yapan Kaymakam Ekrem İnci’de değişen kaymakamlar arasında yer aldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin yerinin değiştirildiği duyuruldu.

Buna göre Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci,  İzmir Selçuk Kaymakamlığına atanırken yerine, Suluova Kaymakamı Vural Karagül atandı…

Vural Karagül Kimdir?

1974 yılı İstanbul doğumlu olan Dr. Vural KARAGÜL, tahsil hayatının ilk, orta ve lise dönemini İstanbul’da  tamamladı. İstanbul Beşiktaş Yeni Levent Lisesinden mezun olduktan sonra, Üniversite tahsilini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde 1998 yılında  tamamlayarak, 1999 yılında eski ismiyle Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde İdari Müfettiş Yardımcısı olarak mesleki kariyerine başladı ve bir yıl bu görevde bulundu. 2000 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak, Van İli Kaymakam Adayı olarak mesleğe atandı. Kaymakam Adaylığı döneminde sırası ile Van İline bağlı Başkale, Gevaş ve Edremit ilçeleri ve sonrasında  Çankırı İli Bayramören ve Atkaracalar ile Edirne İli Meriç ilçelerinde vekaleten Kaymakamlıklarda bulundu. 2001 yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini yapmak üzere  İngiltere’ye gönderildi ve Exeter üniversitesinde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı. 2003 yılında kura ile Hatay İli Kumlu ilçesine Kaymakam olarak  atandı ve sonrasında Şırnak İli Güçlükonak ilçesi, Malatya İli Darende İlçesi, Bilecik İli Söğüt İlçesi Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu. 2012  yılında İçişleri Bakanlığınca doktorasını yapmak  üzere ABD’ye gönderildi. ABD, California Eyaletinde bulunan Alliant International University’de “Liderlik” konusunda doktorasını tamamlayarak 2015 yılında yurda döndü. Bu arada 2007 yılında başlamış olduğu “Kamu Yönetimi” doktora programını da 2013 yılında  Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. İki doktora sahibi olan Sayın Dr. KARAGÜL,  ABD’de doktorasını tamamlayışının akabinde  yurda dönerek, 2015 yılında  Şanlıurfa  İli Siverek İlçesi Kaymakamlığına atandı. İçişleri Bakanlığı 02.02.2017 tarihli onayı ile de ilçemizdeki görevine  06.02.2017 tarihinde başladı.

ABD, Washington DC. Eyaleti, John’s Hopkins Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” konulu seminere, yine aynı ülkede, New Jersey Eyaletti Essex County Collage’de “Yönetim” konulu seminere, Hollanda Maastricht kentinde, Avrupa Birliği Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde “Kamu Yönetimi” konulu  seminere ve son olarak da İsveç’in başkenti Stockholm’de “Ombudsman” konulu bir seminere katılmıştır.

 Mesleki kariyeri boyunca; bir master ve iki doktora programı bitiren Kaymakamımız Sayın Dr. Vural KARAGÜL, Milli Güvenlik Akademisinden 49. dönem müdavimi olarak mezun olmuştur. Bilecik’te bulunduğu süre içinde  Ertuğrul Gazi  Vakıf  Başkanlığı yapan KARAGÜL,  Bilecik Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümlerinde misafir öğretim üyesi olarak “Hukuka Giriş”, “Osmanlı- Türk  Kamu Yönetimi Tarihi” derslerini verdi. Aynı zamanda Bilecik’te AB Projelerinden sorumlu Vali Yardımcılığı görevini de 2 yıl boyunca üstlendi.  Şanlıurfa’da bulunduğu süre içerisinde de Harran Üniversitesi’nde “Kamu Yönetimi” derslerine misafir öğretim üyesi olarak girdi. Son olarak da halen görevde bulunduğu Suluova Kaymakamlığı sürecinde de; Amasya üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3’ncü sınıf öğrencilerine “Modern Ortadoğu Tarihi” konulu dersi okuttu.

 Ayrıca Dr Karagül; Harran ve Amasya Üniversitelerinde düzenlenen uluslararası konferanslara sunucu konferansçı olarak katılmış olup, “Geçmişten Günümüz Siverek” ve “Suluova’nın Tarihi ve İdari Yapısı” konulu konferansların sunumlarını bizzat yapmıştır.

 Aslen Sinoplu olan Sayın KARAGÜL, evli ve üç çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Feci Kaza!Önceki Haber

Esenyurt'ta Feci Kaza!

CHP'li Özer'den AKP'li Işık'a Tepki!Sonraki Haber

CHP'li Özer'den AKP'li Işık'a Tepki!

Haber Yorumları

  • Nazife30-01-2021 16:59

    Yolu.açık olsun inşallah babacan adam ayağı taşa deymesin işallah

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!