esss

Gökçe'den Gazetemize Değerlendirme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökçe'den Gazetemize Değerlendirme
Ak Partili Alican Gökçe yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde gazetemize konuştu

21 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Ak Parti 3. Olağanüstü kongresinin hemen ardından yapılması planlanan, il ve ilçe kongreleri öncesinde Ak Parti Esenyurt İlçe teşkilatının nabzını tutmaya başlıyoruz.

Bilindiği üzere Ak Parti 21 Mayıs Pazar günü 3. Olağanüstü kongresini düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra tekrar genel başkan seçilmesi için düzenlenen kongre sonrasında sıra il ve ilçe kongrelerine gelecek. Biz de Kent Haber olarak il ve ilçe kongreleri öncesinde ilçe teşkilatlarının nabzını tutmak için kolları sıvamış bulunuyoruz.

İl ve ilçe teşkilatlarında son durum ve gündeme dair konularda Ak Partililerin neler düşündüğünü sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu amaçla ilk röportajımızı, AK Parti Esenyurt eski yöneticilerinden Alican Gökçe ile gerçekleştiriyoruz.

*Sayın Gökçe ilk olarak referandum sonuçlarını değerlendirmenizi istesek… Neler söylersiniz?

“12 Eylül Anayasası’ndan şikâyetçiydim”

-Gençliğimden beri 12 Eylül Anayasası’ndan şikâyetçiydim. Çünkü Türkiye’yi bu zamana kadar yöneten bu anayasa askeri darbe sonucunda, askeri düşüncenin yapmış olduğu bir anayasa idi. Sokaktaki vatandaşın temsili noktasında eksik kaldığı ve Avrupa İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne aykırı bir anayasaydı. İfade özgürlüğünden tutun insanların din, dil, ırk özgürlüklerine kadar çoğu önemli konuda yetersiz kalan bir anayasaydı. Ben, siyasi görüşüm dışında her zaman 12 Eylül Anayasası’ndan şikâyetçi oldum. Ve bir an önce değişmesini istiyordum. Turgut Özal ve Süleyman Demirel yapamadığı bu değişikliği Recep Tayyip Erdoğan, %51’lik oy oranı ile gerçekleştirmiş oldu.

“Erdoğan gibi bir liderin geleceğini düşünmüyorum’’

Geldiğimiz noktada artık Recep Tayyip Erdoğan, partili bir Cumhurbaşkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana siyasi güç olarak duruşuyla, yaptığı işlerle, hizmetleriyle bir daha Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin geleceğini düşünmüyorum. Siyasi konvektördeki aktörlerin hiçbirinde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri yok. Bu yüzden referandum sonucunun hayırlı olacağını düşünüyorum. Bir de şöyle bir gerçek var ki Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Partili Cumhurbaşkanı olması parti için de çok önemli. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi hariç diğer bütün siyasi partiler kendi içinde çok bocalayacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana aktif siyaset yapıyor ama içlerinden birisi de çıkıp ‘ben Cumhurbaşkanı olacağım’ diyemiyor bile. Diğer siyasi partiler içinde de ‘ben liderlik yapacağım’ diyecek içlerinde bir kişi dahi yok. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı, iktidarlıktan bu yana mücadele ile geçmektedir. Bunun son örneği 15 Temmuz Darbesi’yle kesinleşti. Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’ye gelişi, parti için hayırlıdır.

*21 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Ak Parti olağanüstü kongresinin ardından il ve ilçe kongrelerinin yapılması bekleniyor. Sizce Esenyurt’taki durum ne olur, kim aday olabilir bir de siz aktif olarak görev alacak mısınız?

“Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir teşkilatçıdır”

-Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olan siyasi kademeler, Türkiye’de hiç kimseye nasip olmamıştır. Şişli Gençlik Kolları Başkanı, İstanbul İl Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Başkan… Recep Tayyip Erdoğan siyasi kademelerin hepsinden geçmiş çok iyi bir teşkilatçıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi 90’lı yılların siyasi konvektöründe baskıcı dönemin sonucunda halkın seçimiyle ilk seçimde iktidar olmuş bir siyasi partidir.

‘İçinde hizmet aşkı olan kişilerden oluşmalı teşkilatlar.’

Adalet ve Kalkınma Partisi 90’lı yıllarda Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte baskıcı dönemde beraber hareket ettiği insanlardan oluştu. Bu yüzden Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye geri dönüşünde inanıyorum ki geçmişte beraber hareket ettiği, milli ve manevi değerlere çok önem veren kişilerden teşkilatları oluşturacak. Bunu da temenni ediyorum. Bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi içinde yer alacak insanların siyaset yapma hedefleri şu olmalı: bölgesine, ülkesine, insanına oturduğu mahalleye hizmet etme aşkı olmalı. İçinde hizmet aşkı olan kişilerden oluşmalı teşkilatlar. Adalet ve Kalkınma Partisi kadroları, makam, mevkii için hedeflerinden ödün veren insanlardan oluşmamalı.

“Bölgeme ve insanlara hizmet etmek istiyorum.’’

1994’ten beri siyasetin içerisindeyim ve 48 yaşındayım. Şu anda da Tüketicileri Koruma Derneği Başkanıyım ve aynı zamanda 35 yıldır Esenyurt’ta oturuyorum. İçimde her zaman vatandaşlara hizmet etme aşkı var. Önümüzdeki dönem ne gösterir bilemem ama bölgeme, insanlarıma milli ve manevi değerlere bağlı kalarak her zaman hizmet etmek istiyorum.

*Sizce, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer’in hedefi nedir? Milletvekili mi, belediye başkanı adayı mı, ya da il yönetimi… Nasıl bir hedefi olacak?

-Bildiğim kadarıyla Şenay Bey, iki dönem Kıraç Köy’de belde başkanlığı yaptı. 3 dönemdir de Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı görevinde. Kendisinin yeteri kadar siyasi deneyimini elde ettiğine inanıyorum. Siyasetçiler bence 4-5 dönem aynı görevde, aynı yerde durmamalı. Sonrasında hedef büyütmelidir ki altında görev yapan insanların da önü açılsın ve umutlansın. Siyasetçiler bir de bu durumu bırakmalı: ‘bu benim hemşerim, bu benim ekibim…’ siyasette vatanına, bölgesine, bayrağına kim hizmet ediyorsa göreve o getirilmelidir.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadıoğlu, Bilim ve Başarı ödüllerini Takdim ettiÖnceki Haber

Kadıoğlu, Bilim ve Başarı ödüllerini Tak...

Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor olduSonraki Haber

Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!