esss

Göle Kadın Meclisi basın toplantısı düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Kadın Meclisi basın toplantısı düzenledi
İstanbul Göle Kadın Meclisi geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri basın toplantısıyla iki yıllık faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

İstanbul Göle Kadın Meclisi’nin başkanlığını yürüten Türkan Deli, hazırladıkları slayt gösterisi ile yaptıkları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Türkan Deli: ‘’Bu düzenlemiş olduğumuz toplantımızda, iki yıl içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi, dökmüş olduğumuz alın terimizi sizlerle paylaşacağız” dedi.

Türkan Deli; “İlk önceliğimiz eğitim”

Konuşmasına devam eden Türkan Deli; “İstanbul Göle Kadın Meclisi kültürlerimizi yaşama, yaşatma ve bir sonraki nesle aktarmanın yanında; gerek doğduğumuz coğrafyanın gerekse yaşadığımız coğrafyanın güncel sorunlarını gündeme taşımak, çözüm üretmek noktasında görev ve sorumluluğunu üstlendi.  Bu görev ve sorumluluk bilinciyle coğrafyamızın temel sorunu olan eğitim sorununu ele aldık. İlk görev üstlendiğimizden bu yana kollarımızı sıvadık. İzlediğiniz slayt gösterisinden de görebileceğiniz gibi bizim ilk amacımız eğitimdir. İstanbul Göle Kadın Meclisi yaklaşık iki yıl içerisinde yapmış oldukları faaliyetlerden bahsedeceğiz’’ diyerek sözlerine madde madde şeklinde devam etti.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’

Başkan Deli: ‘’2016 yılında toplam maliyeti 150 bin TL tutarında üniversite ve lise sınavlarına hazırlık için kaynak kitapları temin ederek Göle’ye gönderdik. 2016-2017 yılları aralarında toplam dört tane eğitim semineri düzenledik. Bizlerin üzerinde ailelerimiz kadar emekleri olan Göleli ilk 40 yaş üstü mezunlarını verdik. 2016-2017 yılları aralarında anneler günüyle ilgili eğlence programını düzenleyerek Göle’nin iki anasını, iki annesi olarak seçtik. 2017-2018 yılları aralarında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle anma etkinlikleri düzenledik. 2017-2018 eğitim öğretim yılında, özellikle Göle’nin köylerinde yaşayan, Ardahan ve civarındaki Anadolu ve Fen Liselerine yerleşen öğrencilerimize burs verdik. İstanbul Göle Kadın Meclisi olarak bir kermes düzenledik. 2018-2019 eğitim öğretim yılında burslarının devamını ve bursiyer sayısını artırabilmek için aynı zamanda da kültürümüzü yaşatmak adına bir tiyatro oyununu yaptık. Bu oyunu ilk kez 20 Nisan 2018’de Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yaklaşık 500 kişiye sahnelendirdik. Oradan gelen paraları da burs için ayırdık. Göleli eğitim görevlilerine sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Gelecek dönemlere dair arkadaşlarımızla çalışma planı oluşturduk. En kısa sürede yeni projelerle sizlerin karşısında olacağız. Az da olsa dair yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’ dedi.

Yaptığı konuşmanın arından basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Deli, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Blue Sea Site Sakinleri'nin Tapu sevinciÖnceki Haber

Blue Sea Site Sakinleri'nin Tapu sevinci

Alper Eymen Erkekliğe ilk adımı attıSonraki Haber

Alper Eymen Erkekliğe ilk adımı attı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!