esss

Günlük evler fuhuş yuvası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günlük evler fuhuş yuvası!
Fuhuş evlerinin yeni adı, “Günlük kiralık daire” oldu. Özellikle İstanbul'da vatandaşların yoğun olarak kullandığı metro, metrobüs, otobüs durakları ve panolara yapıştırılan bu ilanlar aracılığıyla fuhuşa yer temini yapıldığı bildirildi.

Sosyal Medya hesaplarından da, “Önerilen gönderi” adıyla verilen reklamlarda bu fuhuş evlerinin görselleri paylaşılıyor ve bu mecrada ahlaksızlığa davetiye çıkartılıyor.

Günlük kiralık daire adıyla ortaya çıkan ve özellikle İstanbul’un dört bir yanında mantar gibi biten fuhuş evleri büyük tepki toplamaya devam ediyor. Metro, metrobüs, otobüs durakları ve ilan panolarına yapıştırılan, “Günlük kiralık daire” adıyla verilen ilanlarla fuhuşa aracılık edildiği ifade ediliyor. Sosyal medya hesaplarından da, “Önerilen gönderi” adıyla paylaşılan reklamlarda, bu fuhuş evlerinin görselleri saatlik-günlük daireetiketiyle paylaşılıyor. Özellikle Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Yenibosna, Şirinevler, Bakırköy ve Kadıköy’de bulunan “fuhuş evleri”yle ilgili herhangi bir denetim yapılmaması dikkat çekiyor.

FUHŞİYAT EL İLANLARINDA

Fuhuşa aracılık etmenin ve yer temininde bulunulmasının Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak nitelendirilmesine rağmen, “Günlük kiralık daire” adı altında fuhuşa yer temin ediliyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı metro, metrobüs, otobüs durakları ve tramvay istasyonlarına giden geçiş güzergahlarına yapıştırılan ve yerlere bırakılan el ilanlarında, dairelerin fiyatları ve kullanım süreleri belirtiliyor. Hiçbir denetime tabi tutulmamanın verdiği rahatlıkla cep numaraları ve “Fuhuş evlerini” kiralayan sözde emlak sitelerinin ismi belirtiliyor. Milli ahlakımıza darbe vuran ve adeta fuhuş üretim merkezi gibi çalışan bu bataklıklar özelikle gençlerimizi hedef alıyor. Allah’ın, “Zinaya yaklaşmayın” ayetine rağmen sözde sevgililik adı altında türlü rezalete açılan kapılar, istenilen zaman diliminde herkesin kolayca kiralayabildiği bu evler sayesinde, “Zina yapmak” için kapanıyor. Konut olmasına rağmen ticari işletme gibi kullanılan bu evler saatlik, günlük ve haftalık olarak kiralanabiliyor. Facebook başta olmak üzere diğer sosyal medya mecraları tarafından kullanıcıya gönderilen, “Önerilen gönderi” adıyla da bu evlerin görsel tanıtımı yapılıyor.

KANUN KAÇAKLARI BU EVLERİ KULLANIYOR!

Özellikle Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Yenibosna, Uzunçayır, Bakırköy ve Kadıköy güzergahındaki toplu taşıma istasyonlara yapıştırılan evlerin fiyatları kiralanma sürelerine göre değişiyor. 50 ile 3 bin TL arasında tutulan evlerdehiçbir kayıt tutulmaması sebebiyle kanun kaçakları tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Günlük ev kiralayanların arasında iş adamları, öğrenciler, turistler ve para karşılığı fuhuş yapan hayat kadınları da bulunuyor. Otellerde kimlik bildiriminin zorunlu olması sebebiyle yasa dışı iş yapanlar için bu evler hem bir saklanma yeri hem de gayri ahlaki işlerini rahatlıkla gerçekleştirebildikleri bir üs vazifesi görüyor. Evler özellikle yeni sitelerin yapıldığı Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy ve Bahçeşehir ilçelerinde faaliyet gösteriyor.

KİRAYA VERENİN SALDIRISINA UĞRAMIŞTI

Emlakçılar Odası'na kayıtlı olmayan paravan şirketler üzerinden kiralanan bu evler günde iki üç kişinin kullanımına tahsis edildiğinde evlerin ne amaçla kullanıldığı ortaya çıkıyor. Mart ayında Gülay Bursalı adında genç bir kız, erkek arkadaşıyla gittiği günlük kiralanan apartman dairesinde, daireyi kiralayanın cinsel saldırısına maruz kalmış ve 10’ncu kattan atlayarak intihar etmişti.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serhat Ardahan Spor'un Rakibi Trabzonspor olduÖnceki Haber

Serhat Ardahan Spor'un Rakibi Trabzonspo...

Atatürk Havalimanı yolcularına müjdeli haberSonraki Haber

Atatürk Havalimanı yolcularına müjdeli h...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!