esss

Hakan Ataklı: Esenyurt’u ve İstanbul’u CHP alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakan Ataklı: Esenyurt’u ve İstanbul’u CHP alacak
2014 seçimlerinde CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan Eczacı Hakan Ataklı’dan iddialı açıklamalar.

CHP’nin yerel seçimlerde başta Esenyurt olmak üzere AKP’nin elinden birçok ilçe belediyesini alacağını ileri süren Ataklı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacağız” dedi.

Halkın nabzını tutan herkesin benzer düşüncelere sahip olduğunu ifade eden Ataklı, yerel seçimler, Esenyurt, ve ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“İSTANBUL’DA CHP FLAMASI DALGALANACAK”

- Sayın Ataklı, 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olmuştunuz. Şimdi yine bir yerel seçim arafesindeyiz. Yerel seçime ilişkin düşüncelerinzi alabilir miyiz?

- Siyaseti siyasetçi edasıyla hiçbir zaman yapmadım. Doğruları hiçbir baskı altında kalmadan ve kimseden korkmadan halkımıza açıkça söyleyen biriyim. Bundan rahatsız olanlar olabilir ama gün gelince rahatsız olanlar dahi, doğruları alkışlamaktadır ve alkışlayacaktırlar. Çok açık ve net söylemek isterim ki; İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’ ye geçecektir. Bu durum kaçınılmaz hal almıştır. Halkın nabzını tutan herkes bunu görmekte ve dile getirmektedir. Mevcut vaziyet göstermektedir ki; Başta Esenyurt olmak üzere Bayrampaşa, Beykoz, Çekmeköy, Eyüp, Küçükçekmece, Tuzla, Şile ve Üsküdar belediyelerinde seçim sonrasında CHP flaması dalgalanacaktır. Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP çatısı altında yer alacaktır.

“PARTİMİZİN ATACAĞI ADIMLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Ancak burada CHP’nin mevcut belediyelerinin korunması partimizin azami derecede hassasiyet göstereceği en önemli noktadır. İfade ettiğim 9 ilçede çalışmalar daha da yoğunlaşmalı, fikir ve önerilere açık olunmalı, gösterilen yol ve hedefler doğrultusunda atılacak adımlar tayin edilmelidir. Aday belirleme sürecinde ahbap-çavuş ilişkisi kesinlikle bertaraf edilmeli, kazanma ihtimali yüksek, temiz siyaset sergileyenlerden seçilecek uygun adaylarla yola çıkılmalı, seçilecek adaylardan adaylık başvuru bedeli dahi alınmaksızın aday tayin edilmelidirler; bu adaylara her türlü destek sağlanmalıdır. CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde başta Esenyurt olmak üzere AK Parti  bünyesindeki 9 ilçeyi ve beraberinde alınması kaçınılmaz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP flaması altına almak için berrak ve objektiflik ilkesi ile hareket etmesi zaruridir.

“HALKIMIZA HİZMETKAR OLMAK BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

- Uzun yıllardır Esenyurt’ta eczacılık yapan, halkla iç içe olan bir isimsiniz. Önceki seçimlerde aday adaylığınız esnasında seçime yönelik çalışmalarınız takdir kazanmıştı. Önümüzdeki seçimler için adaylık düşünüyor musunuz?

- Bizler bugüne kadar hiçbir görevden kaçmadık. Verilen görevleri yerine getirmek partimizle ve partililerimizle kolkola yürümek ve halkımıza hizmetkar olmak bizim olmazsa olmazımızdır. Biz partimize ve halkımıza karşı sorumluluk hissedenlerden ve kendimize bunu görev edinenlerdeniz. CHP’yi daha iyi noktalara taşımak ve halkımızın hakettiği hizmeti görmesini sağlamak, bizim birincil görevimizdir. Biz halkın içinden geldik. Evet halk adamıyım. Halkım için, Esenyurt için, partim için hiçbir görevden kaçmam. CHP’de çaycı da olurum; nerede görev verilirse orada çalışırım. Genel Merkezde görev verilirse genel merkezde de çalışırım. Yerelde, belediye seçimlerinde görevi resmiyette CHP genel merkezi, tabanda ve gerçekte halk verecektir. Halkımızın ve genel merkezimizin vereceği karar ve görev bizlerin kabulü, onuru olur. CHP’yi, Esenyurt’u, İstanbul’u ve ülkemizi aydınlık yarınlar beklemekte.

“BİR YERLERDE AKSAKLIK OLDUĞU AÇIK”

- Türkiye’deki ekonomik veriler, İstanbul’un ve Esenyurt’un son 15 yıldaki gelişme ve büyüme yeterliliği, halkın hizmet noktasında beklentileri ve Esenyurt’a yapılması gerekenlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?

- Mevcut ekonomik veriler düşündürücüdür. Ne yazık ki ülkemiz ekonomik düzeyde 35 yıldır tehlike sınır çizgisinin üzerinde ilerlemektedir. Ancak son dönemlerde yaşanan sıkıntılar tüm halkımızı da düşündürmekte ve bir yerlerde aksaklık olduğunu açıkça göstermektedir. Fakat bunu kestirmek elbette ki halkımızın meziyeti dahilinde olmadığı gibi yabancı ellerin güdümüne de sokulmamalıdır. Yönetimsel eksiklikler kendi içimizde giderilmeli bu eksiklikler yerelde ve genelde atılacak adımlar ile telafi edilmelidir. Kimseyi alenen suçlamak görevimiz ve haddimiz olamaz. Ancak var olan eksiklikleri dile getirmek, sorunların çözümüyle birlikte kaliteli hizmet anlayışını da beraberinde getirecektir.

“ESENYURT’TA YÖNETİM ANLAYIŞI KÖKTEN DEĞİŞMELİDİR”

Esenyurt’a gelirsek eğer, İstanbul’un nüfus olarak en büyük ilçesi olan muhteşem Esenyurt’umuzda sorun nedir öncelikle ona bakmalıyız. Esenyurt’ta yaşayan halkımız neden hizmet alımı konusunda eksik kalmaktadırlar? Esenyurt Belediye’ sinin neden ödenemeyen borçları halen vardır? Hatta neden Esenyurt halkı ve Esenyurt Belediye’si sürekli borç içinde yaşamaktadır? İşsizlik niçin Esenyurt’ ta pik yapmış vaziyettedir? Bu soruların cevabı: Mevcut yönetimin yönetim anlayışının yanlışlığı veyahut yetersizliği olsa gerek. Öyleyse yönetim kökten değişmelidir. Anlayış HALKÇI belediyecilik anlayışı çerçevesinde olmalıdır.

Biz halktan yana olmalıyız. Halk için hizmetkar olmalıyız.Taşeron sistemine son vermeliyiz. Esenyurt’ta yaşayan her bireyi Türk, Laz, Kürt, Azeri, Çerkez vs ayrımı yapmadan tüm kültürel renklerimizi eşit ve bütün görerek, halkımızın işsizlik sorununa topyekün belediye bünyesinde iş imkanı sağlayarak çözüm sunmalıyız. Seçimden seçime kaldırım taşı değiştiren bir anlayışı yönetimde var etmemeliyiz.

“BİZ GELİRSEK GÖSTERMELİK İŞLER YAPMAYACAĞIZ”

Bir CHP’li olarak şahsım adına söylüyorum ki; biz belediyeyi alırsak asla göstermelik çalışmalar yapmayacağız. Hedefimiz Esenyurt’u Eskişehir ilinde olduğu gibi ilçeler düzeyinde konuşulan, gözde ve işsizliğin sıfır olduğu bir İlçe yapmaktır. Türkiye genelinde Esenyurt ilçesi örnek, yemyeşil, çiçeklerle bezenmiş, parklarıyla, çocuk oyun alanları, kreşleri, okulları, dev otoparkları ile konuşulan bir Esenyurt olacaktır. Esenyurt’u dünyanın Paris’i, Venedik’i haline getirmektir hedefimiz. Biz beton yapılaşmalar doğrultusunda değil, halka hizmet noktasında, halkımızın nefes alacağı projelere ihaleler açacağız. Biz Esenyurt’taki işsizlik sorununa çözüm olacağız. Biz yönetimimizde ve belediye bünyesinde çalışacak herbirimde, personel nezdinde, hiçbir partili ayrımı gözetmeden, her kesimden Esenyurt’luya yer vereceğiz. En başta Esenyurt’taki kaos ve trafik sorununa çözüm olacağız. Kuracağımız REHABİLİTASYON Merkezi bünyesinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele ederek gençlerimizin heba olmasını önleyeceğiz; bu hazin durumu betonlaşma yönünde ihaleler düzenleyerek izlemeyeceğiz ya da yetersiz kalmayacağız. Biz bize yapılmasını istemediğimizi halkımıza yapmayacağız. Halkın içinden biriyim ve Esenyurt’ ta yaşıyorum. Sorunların tespitini ve analizini çok iyi yapmış bir kardeşinizim. Gerçekçi hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde Esenyurt’taki, İstanbul’daki ve hatta Türkiye genelindeki sorunları el birliği ile çözebileceğimiz inancını taşıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta 81 İl Derneği Top KoşturacakÖnceki Haber

Esenyurt’ta 81 İl Derneği Top Koşturacak

Muhtarlar sordu Başkan Alatepe cevapladıSonraki Haber

Muhtarlar sordu Başkan Alatepe cevapladı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!