esss

Hanak Derneği köyler arası futbol turnuvası nefesleri kesti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hanak Derneği köyler arası futbol turnuvası nefesleri kesti
Esenyurt’ta bu yıl ilki düzenlenen Hanak Derneği Köyler arası futbol turnuvası final karşılaşması Esenyurt Necmi Kadıoğlu stadyumunda oynandı.

 Nefeslerin tutulduğu final maçı 2-2 biterken, penaltılarda rakibi Yamçılı Derneğini mağlup eden Aşağı Aydere Derneği şampiyon oldu.

12 takımın katıldığı Hanak Derneği Köyler arası futbol turnuvası son buldu. Köyler arası futbol turnuvası final karşılaşması Esenyurt Necmi Kadıoğlu stadyumunda oynandı. Turnuvanın final maçını izlemeye 2 binin üzerinde Hanaklı vatandaş katılım sağladı. Final turnuvası için düzenlenen etkinliğinin sunuculuğunu Hakan Keskin yaptı.  Erkan Ergezer ve Burhan Polat söyledikleri türkülerle taraftarları coştururken, statta devasa bir halay kuruldu.

Hanaklı kadınların da yoğun ilgi gösterdiği final maçına Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Şerafettin Öztürk, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve Başkan Vekili Gürhan Şimşek, Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara, B.Çekmece Hâkimi Zeki Türk, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Âdem Saçın ve Taner Uluğ, Esenyurt Kars Derneği Genel Sekreteri Zafer Aras katılım sağladı.

Nefeslerin tutulduğu karşılaşmanın galibi penaltılarla belli oldu

12 takımın yarıştığı turnuvanın final gününde ilk olarak 3’üncülük maçı oynandı. Yukarı Aydere ve Karakale Dernekleri arasında oynana karşılaşmanın galibi rakibini 2-1 ile yenen Karakale Derneği 3’üncü oldu. Final maçında ise, Aşağı Aydere ile Yamçılı Köyü Derneklerinin spor takımları karşılaştı. Nefeslerin tutulduğu karşılaşma 2-2 biterken, penaltılarda rakibini mağlup eden Aşağı Aydere Derneği şampiyon oldu. Aşağı Aydere Takımı şampiyonluk kupasını Esenyurt Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu ve Esenyurt Hanak Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Togay Çoban’ın elinden aldı. Kupa töreninde gençleri tebrik eden Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu; “Gençlerimizin spor faaliyetleri içerisinde olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sayede hem birbirleri arasında kaynaşmayı sağlıyor hem de kötü alışkanlıklardan korunmaları şansı yakalıyoruz. Bizler her zaman arkanızdayız. Bu turnuvaları genelsel hale getirmenizi temenni ediyor, katılan tüm takımları tebrik ediyorum’ dedi.

“Hanak Derneği Köyler arası futbol turnuvası geleneksel olacak”

Turnuvanın ev sahipliğini yapan Esenyurt Hanak Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Togay Çoban ise ‘hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum’ diyerek sözlerine başladı. Çoban; “Genç sporcularımız büyük bir özveri göstererek düzenlenen turnuvada en ufak bir taşkınlık yaşanmasına müsaade etmeden final maçını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 15 bin Hanaklının yaşadığı Esenyurt’ta bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz turnuvayı geleneksel hale getirerek daha fazla derneğimizin katılımını sağlayacağız. Hanak, köyleriyle bir bütündür. Bu sayede gençlerimiz hem kaynaşma imkanı sağlamış oluyor, hem de sporsal faaliyetlerden yararlanarak kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Yaz ayları içerisinde farklı farklı etkinlikler yaparak bu dönem daha yoğun çalışmalar içerisinde olacak ve sevgili Hanaklı hemşerilerimizi kaynaşmasını sağlayacağız. Özellikle şunu belirtmek isterim ki turnuvamız boyunca bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na, Esenyurt Belediyesi Spor Müdürlüğüne ve Esencan Hastanesie gösterdiği özveriden dolayı teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

2,3 ve 4’üncü olan takımlara plaketleri takdim edildi

Turnuvada 2’nci olan Yamçılı Derneğinin kupasını Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli tarafından verildi. Hanaklı olan Beşli bu ödülü kendi hemşerilerine veriyor olmanın mutluluğunu dile getirdi. Beşli; “Esenyurt’ta gerçekleşen turnuvaların heyecan verici olması bizleri de oldukça sevindiriyor.  Amaç her zaman kardeşlik ve barışın pekişmesidir. Bu anlamıyla katılım gösteren tüm takımları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  Turnuvada 3’üncü olan Karakale Derneğinin kupası ise Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Şerafettin Öztürk tarafından verildi. Başkan Öztürk Esenyurt’ta yapılan turnuvaların ilçeye büyük heyecan yarattığını söyledi ve gençleri tebrik etti. Turnuvanın 4’üncü olan Yukarı Aydere köyü’nün kupasını ise, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi tarafından verildi. Başkan Çifçi ise yaptığı konuşmada; “Bu yıl biz de İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak bir turnuva düzenledik ve oldukça başarılı oldu. Birkaç gün önce Esenyurt İl Dernekler Birliğinin düzenlediği turnuvada yine göğsümüz kabardı ve Kars Derneğimiz 1’nci oldu. Bugün yine ilçemiz Hanak’ın bu güzel turnuvada centilmence yarışması bizleri gururlandırdı. Katılan tüm takımlarımızı kutluyorum. Bizler Ardahan Kültür Evi olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Turnuvanın enleri de belirlendi

Katılım gösteren tüm takımlara plaket takdim edilirken turnuvanın en iyi kalecisi Yamçılı Köyü İrfan Osmanoğlu, en Centilmen takımı Sulakçayır, gol kralı Aşağı Aydere Köyü’nden Sezer Çelik, en centilmen teknik direktör Avcılar Mahallesi Derneği Selçuk Çoban ve en centilmen futbolcu Karakale Köyü Derneği’nden  Ertunç Çelik oldu.

Turnuvaya katkı sağlayan isimler ise; Gençlik Kolları Başkanı Varol Ataman,  Başkan Yardımcısı Erhan Çiftçi, Spor Komitesi Başkanı Tuncer Çelik, Spor Komitesi Genel Sekreteri Burhan Çiftçi, Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Güven Yurtsever, Spor Komitesi Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Keskin, Hanak Derneği Gençlik Kolları Başkanı Varol Ataman, Karakale Gençlik Kolları Başkanı Ulukan Çelik, Dilekdere Gençlik Kolları Başkanı Alibey Gökyıldız, Avcılar Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Çoban, Aşağı Aydere Gençlik Kolları Başkanı Bülent Beşli, Arıkonak Gençlik Kolları Başkanı Olgun Çifçi, Baştoklu Gençlik Kolları Başkanı Şenez Değirmenci, Sulakçayır Gençlik Kolları Başkanı Uğur Öztürk, Yamçılı Gençlik Kolları Başkanı Öztürk Baysal, Börk Köyü Gençlik Kolları Başkanı Tolga Aydın, Yukarı Aydere Gençlik Kolları Başkanı Balabey Subaşı ve Talat Demirci, Alaçam Gençlik Kolları Tamer Öztürk. Mehmet Yılmaz oldu.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor olduÖnceki Haber

Esenyurt’un Şampiyonu Karsspor oldu

Alkan Restuarant & Catering açıldıSonraki Haber

Alkan Restuarant & Catering açıldı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!