esss

Handan Toprak: Partim Beni Gözardı etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Handan Toprak: Partim Beni Gözardı etti!
CHP Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Sosyal Medya hesabından bir açıklama yayımladı.

İşte Başkan Toprak'ın o açıklaması..

Atatürk devrimlerinin kazanımı ile doktor ve belediye başkanı olma onuruna erişmiş bir cumhuriyet kadınıyım. 
Kız çocukları için rol model olma hedefi ile çalıştım ve belediye başkanlığını toplum hekimliği hizmeti yaparcasına insan merkezli olarak yaptım.
Yürüyen atın başına vurulmaz derler, hizmet etmek için dörtnala koşarken birden bire sebebini bile bilmediğim ve insanın adalet duygusunu incitecek bir yöntemle benim için durdurma kararı verildi . 
Avcılar Belediye Başkanı yani deprem bekleyen bir kentin en hazırlıklı doktor başkanı, İstanbul’da ve Marmara Bölgesindeki tek kadın belediye Başkanı olarak yaptığım tüm çalışmalar,geleceğe yönelik plan ve projelerim, seçim hazırlıklarım göz ardı edilip toplumun kanaati, beklentileri ve kamu oyu araştırma ve verileri göz ardı edilerek ikinci dönem için adaylaşmaktan alı kondum. 
Cumhuriyet tarihimizde 31.000 erkek belediye başkanı olurken sadece 119 kadın bunu başarabilmişken Metropol şehirde belediye başkanı olmayı başarmış olan Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte adaylaşıp canla başla hizmetimize devam edecekken hakkımız elimizden alındı. Seferihisar’a kadın aday koydular diye sevinirken açıklandıktan sonra sağlık bahanesiyle adaylığı geri alındı.
Maalesef kadın aday oranı yüzde otuzüçün üzerinde olması gerekirken yüzde beşin altına düşürüldü.
Kadın ve doktor olan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İl yönetiminde İl Sekreteri olan Hüseyin Aksu ismi Avcılar Belediye Başkanı Adaylığı için MYK’ya getirildi.
PM ‘de yapılan bir başka organizasyonla Ali Şeker, Ali Haydar Hakverdi,...gibi üyeler tarafından kendi arkadaşlarını için imza toplanmak suretiyle Avcılar’da engelini de göz önünde bulundurarak kontenjanımdan meclis üyesi yapıp sonraları da PM ‘ye gönderdiğimiz Turan Hançerli adaylaştırıldı. 
Kızlarımıza okuyun, saygın bir meslek sahibi olun, sosyal statüsü ve siyasi bir erke,yetkiye sahip olun diyoruz da beni örnek gösterirlerse eğer bu hikayenin sonunu nasıl bağlayacağız.
Ülkemiz iki kutuplu seçime zorlanırken, belediye başkanı ve hatta meclis üyesi adayları partilerin merkezlerinde belirlenirken, halktaki karşılığı, liyakati ve emeği göz ardı edilirken, üçüncü bir seçenek olarak halkın karşısına çıkabilecekken, ilçemin göz göre göre kaybedildini seyredip keneramı çekilmeliyim, yoksa bir yurtsever aydın sorumluğu ile mücadeleye devammı demeliyim...

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Başı Boş Köpekler Korku SalıyorÖnceki Haber

Esenyurt’ta Başı Boş Köpekler Korku Salı...

Esenyurt’ta bin 750 daireli sitede elektrik kesildiSonraki Haber

Esenyurt’ta bin 750 daireli sitede elekt...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!