esss

KAISİAD İkinci Tanıtım Günleri için Start verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAISİAD İkinci Tanıtım Günleri için Start verdi
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri’ni, geleneksel hale getirmek için kolları sıvayan Kars Ardahan ve Iğdırlı Sivil toplum örgütleri, 19 – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2’nci tanıtım günleri için çalışmalara başladı.

Beylikdüzü'nde  düzenlenen toplantıya; KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı EfrailÇifçi, Kars Derneği Başkanı Ali Kılıç, Iğdır Derneği Başkanı Abdulhadi Akmugan ve basın mensupları katıldı.

“Kars, Ardahan ve Iğdır’ı tüm Türkiye’ye tanıtacak bir etkinlik planlıyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Orhan Gökçe: ‘’Geçen yıl Beylikdüzü Metrobüs Meydanı’nda Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri’ni büyük bir özenle gerçekleştirdik. Allah nasip ederse bu yılda 2’ncisini düzenleyip Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri’ni geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.2’nci tanıtım günlerimizi daha kurumsal, ayağı yere basan ve illerimizi tüm Türkiye’ye daha iyi bir şekilde tanıtacak bir etkinlik olarak planlıyoruz. Geçen yıl düzenlenen etkinliğimiz, ilk olması sebebiyle biraz sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Her şeye rağmen ben yine de iyi geçtiğine inanıyorum. Böyle büyük organizasyonlarda mutlaka eksiklikler, ufak tefek aksamalar meydana gelir. Bunlar için sizlerin hoşgörünüze sığınıyoruz. Hatalarımızı, bizlere yol gösterici bir şekildeiletebilirseniz, bundan da memnuniyet duyarız. 

“Siz olmazsanız emeklerimiz boşa gider”

Geçen yıl üç ilimiz adına yaptığımız organizasyonumuza bir ilimizin belediyesi hariç diğer illerimizin belediyeleri katılmadı. Bunun çeşitli nedenleri vardı. Biz iyi bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Bunun içindir ki bu yıl üç ilimizin valisi, belediye başkanları, daha doğrusu bürokrasinin tepe noktasındaki isimler ve kanaat önderleri bu etkinliğimizde yer alacaklar. Biliyorum ki bu işte yerel ve ulusal basın çok önemli. Basın olmadan biz bu etkinleri ne kadar iyi yaparsak yapalım, ne kadar emek verirsek de verelim eğer sizler, bizlere bu konuda yardımcı olmazsanız, sesimizi kitlelere ulaştırmazsanız, yaptığımız bu emeklerin bir kısmı boşa gider’’ dedi.

Çiftçi; “Kültür Evi olarak elimizden geleni yapacağız”

KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe’den sonra konuşmaya başlayan İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı EfrailÇifçi ise amaçlarının Kars, Ardahan ve Iğdır’ın, İstanbul başta olmak üzere metropol şehirlerde en iyi şekilde tanıtılması olduğunu belirtti. Çifçi: ‘’Geçtiğimiz yıl elimizden geldiğince kusursuz olmasa da büyük bir organizasyon yaptığımıza inanıyorum. Bir önceki yıldan daha iyisini yapabilmek adına var gücümüzle çalışacağız. Amacımız Kars, Ardahan ve Iğdır’ın önce kendi içlerindeki diyaloğu pekiştirmek ve daha sonra İstanbul gibi metropol şehirler olmak üzere tüm Türkiye’ye iyi bir şekilde tanıtmaktır. Bu anlamda siz basın mensuplarının bu görüşleri bizler için önem arz etmektedir. Bu işin lokomotifi yerel basındır. Sizlerin gözlemlediğiniz eksiklerimiz neticesinde kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Eleştirilerinizin yapıcı olmasını önemsiyoruz. İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız’’ dedi.

Kılıç; “Desteğinizi bekliyoruz”

İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı EfrailÇifçi’den sonra söz alan Kars Derneği Başkanı Ali Kılıç ise tanıtım günlerinin bölgenin hareketlenmesi açısından önem arz ettiğini belirtti. Kılıç: ‘’Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri bölgemiz insanını metropollerde birleştirici rol üstleniyor. Bu anlamda bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan organizasyonumuzda sizlerin de desteklerini bekliyoruz’’ dedi.

“Tüm gücümüzü ve eforumuzu harcayacağız”

Iğdır Derneği Başkanı Abdulhadi Akmugan ise; ‘’Geçtiğimiz yıl ilk tecrübemizi edindiğimiz organizasyonumuzda illaki eksikliklerimiz meydana gelmiştir. Lakin bu yıl tüm gücümüz ve eforumuzu daha iyisini ortaya koyabilmek için harcayacağız. Amacımız Kars, Ardahan ve Iğdır’ın daha iyi tanıtılmasıdır’’ dedi.

“Tanım günlerini daha ileriye taşıyacağız”

Beylikdüzü Kars – Ardahan – Iğdır ve Çevreleri Derneği Başkanı Gürsel İlgüz de 19 – 22 Ekim arasında 2’ncisi düzenlenecek olan Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri’nin daha ileriye taşınacağını belirtti. İlgüz: ‘’Geçen yılki etkinliğimizin ilk olması sebebiyle birçok problemle karşılaştık. Lakin bu yıl daha organize olmuş şekilde etkinliğimizi düzenleyip başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye Kars, Ardahan ve Iğdır’ımızı en iyi şekilde tanıtacağız’’ dedi.

Karşılık bilgi alış verişinde bulunuldu

Yapılan konuşmaların ardından KAISİAD Yönetim Kurulu Üyeleri kendilerini tek tek tanıtarak düzenlenecek olan organizasyon hakkında görüşlerini beyan ettiler. Ardından da basın mensuplarının tanıtım günlerine ilişkin fikirleri alındı. Kapanış konuşmasını yapan KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, görüşlerin her yönüyle değerlendirildiklerini ve yoğun bir çalışma programıyla en iyisini yapacaklarını söyledi.

KAYNAK: ESENYURTHABERLERİ.COM / Hakan Azar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESENYURT içinden metronun da geçtiği 2 yeni meydan kazanıyorÖnceki Haber

ESENYURT içinden metronun da geçtiği 2 y...

Kars 36 Spor'un büyük başarısıSonraki Haber

Kars 36 Spor'un büyük başarısı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!