esss

KPSS 2018 soru ve cevapları yayımlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KPSS 2018 soru ve cevapları yayımlandı!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2018 KPSS soru ve cevapları bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. İşte 2018 KPSS'nin soru ve cevapları...

"22 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan 2018- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıklarına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 16.15’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır."

KPSS

208 KPSS SINAV SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan 2018- KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavı sonuçları 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

sınav

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

itim Bilimleri sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı. ÖSYM yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS'DE YAŞ SINIRI NEDİR?

KPSS sınavına giriş için herhangi bir yaş şartı yoktur. Ancak, kurumlar açık kadrolar için ilan verirken yaş sınırı koymaktadır. Örneğin, Maliye Bakanlığı uzmanlık kadroları için yaş sınırı 35’tir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1500 sanatçı Büyükçekmece’deÖnceki Haber

1500 sanatçı Büyükçekmece’de

Beylikdüzü Azerbaycanlı kadın belediye başkanlarını ağırladıSonraki Haber

Beylikdüzü Azerbaycanlı kadın belediye b...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!