esss

Kars Kültürevi Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars Kültürevi Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı
Sarıkamış Harekâtı'nın 104. yılında, Esenyurt Kars Kültürevi Sarıkamış'ta şehit olan binlerce Mehmetçiği anma törenleriyle yâd etti.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Programa yoğun katılım sağlandı. Program açılışı saygı duruşu ve istiklal marşının okumasının ardından Yunus Emre Kuran Kursu Hafızları Şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okudu ve dular edildi. Daha sonra Sarıkamış şehitleri  için özel hazırlanmış sinevizyonu gösterisi sunuldu.

Ardından Programda sahne alan ve Sarıkamış üzerine yüzlerce eseri bulunan yıllardır Çanakkale,  Sarıkamış Balkan Harbini ezgileri ile anlatan usta sanatçı Recep ERGÜL Sarıkamış üzerine yürek yarası ağıtlarını Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Gürcüce, Lazca dillerinde seslendirerek salonda bulunanları 104. yıl ötesine götürdü.  

'ONLARIN KAHRAMANLIKLARINI UNUTTURMAYACAĞIZ'

Daha sonra konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Kars Kültürevi Başkanı AV. Ender Aslan,  Sarıkamış Şehitleri'nin kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Aslan, "Gelirken üzerlerinde Yemen'den geldikleri için yazlık elbiseleri ve ayakkabıları vardı, aç ve hastaydılar. Ama yüreklerinde iman vardı. Burada yaşayan Müslümanları zulümden kurtarmak ve onların hür, bağımsız yaşamalarını sağlamak istediler. 'Ya Allah Bismillah' diyerek vatan topraklarını işgalden kurtarmak için Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'na kadar geldiler. Bizler için seve seve ölümü seçen bir ecdadın torunları olarak bizler de onların o kahramanlıklarını unutmamak ve gelecek nesillere unutturmayacağız " diye konuştu.  Sarıkamış ruhunu Esenyurt'ta hissetmek gerektiğini vurgulayan Aslan, "Sarıkamış Şehitleri Yemen'de 40 derece sıcağı görmüşlerdi ama Sarıkamış'a geldiklerinde -40'ı yaşadılar ifadelerini kullandı.

Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez

Ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe şunları söyledi. "Sarıkamış'ta 104. yıl önce vatanı için şehit olan askerlerimizi anmak üzere buradayız.  Sarıkamış üstü kar altında Mehmedim yatar.  Bu ülkenin toprakları bu şehitler sayesinde bugünlere gelmiştir. Gözünü kırpmadan vatanı için canını feda eden binlerce şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Vatanı vatan yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Gençlerimize vatan bilincini işlemek çok önemli. Gençlerimiz vatanın ne kadar önemli olduğunu millet olmanın bayrağın devletin ne kadar önemli olduğunu bilincinde olması gerekir. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Sarıkamış'ı Çanakkale'yi anlamak gerekiyor. Gençlerimizin bu bilinçle yetişmesi için çalışıyoruz. Hakikaten burada bir destan var. Bir özveri var. Bir mücadele var. Doğa ile bir mücadele var. Vatanı korumak için hem düşmanla hem de doğa ile mücadele var dedi.

Programa Yoğun Katılım

Kars Kültürevi’nin düzenlediği Programa Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Bşkanı Ali Gökmen, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halil Kaval, İlçe Millieğitim Müdürü Paşali Beşli, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, Basın Mensupları, Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Aday Adayları, Meclis Üyesi Aday adayları,  STK temsilcileri katılım sağladı. Haber / Hakan Azar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çifte indirim geliyorÖnceki Haber

Çifte indirim geliyor

Etkinlikler İlçesi EsenyurtSonraki Haber

Etkinlikler İlçesi Esenyurt

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!