esss

MEB; Öğrencilere kaynak yardımcı kitap aldıranlara soruşturma açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB; Öğrencilere kaynak yardımcı kitap aldıranlara soruşturma açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 'Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz' hatırlatması yaptı.

MEB; Öğrencilere kaynak yardımcı kitap aldıranlara soruşturma açılacak

Her eğitim öğretim yılının başında yapılan uyarı 2018-2019 eğitim öğretim yılının başında da yinelendi. Öğretmenler ve idareciler öğrenciler ile velilere yardımcı ders kitapları, kaynak kitaplar aldıramayacak. Aldıranlar hakkında soruşturma başlatılacak. Bakanlık Valilikleri uyardı.

Yardımcı kaynak kitap yasak mı? Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 25.09.2018 tarihli 17411997 sayılı Yayın Aldırılmaması konulu resmi yazı tüm kurumlara gönderildi. İlgili yazıda Bakanlığa bağlı okullarda okutulacak olan ders kitapları ile diğer eğitim araçlarının, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kabul edilerek 2018 Ocak 2724, Haziran 2729 ve Temmuz 2730 sayılı Tebliğler Dergilerinde yayımlandığı hatırlatıldı.  Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin  “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında yer alan 37 nci maddesinde; “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” ifadesine vurgu yapıldı.

Yardımcı ders kitaplarının yasak olması ile ilgili resmi yazı;

MEB yardımcı kaynak kitap alınmasını yasakladı
Yardımcı kaynak yasak

YABANCI DİL DERSİNE VURGU YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı yardımcı kaynak konusunda tüm derslerde yasak olduğunu hatırlatırken Yabancı Dil dersine dikkat çekti. MEB açıklamasında; “Söz konusu madde hükmüne ve Bakanlığımızca daha önceden yapılan duyurulara rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallerin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki her türlü ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları Bakanlığımıza ulaşan bildirimlerden anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA AÇILMA TALİMATI

Milli Eğitim Bakanlığı ilgili mevzuat hükümlerine uyulmasını istedi ve Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin kullanılmamasını ifade etti. Bakanlık ayrıca yardımcı kaynak ve materyallerin okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesini, öğrencilerimize aldırılmamasını, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmamasını ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılmasını istedi. Bu konuda tüm yönetici ve öğretmenlerin bilgilendirilmelerini isteyen Milli Eğitim Bakanlığı ilgili uyarılara uymayanlar ve aksi uygulamalarda bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasını istedi. MEB kaynak yayın aldıran okullara soruşturma açın talimatını vermiş oldu.

MEB KİTAP UYGULAMALARI RESMİ YAZI

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.09.2018 tarihli 17338564 sayılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Program ve Kitap Uygulamaları konulu resmi yazısı da tüm eğitim kurumlarına gönderilirken bu yazıda da yardımcı ders kitabı ve materyallerin yasak olduğu belirtildi.

İlgili resmi yazı;

Kitap uygulamaları resmi yazı
MEB kitaplarla ilgili resmi yazı

Devamı;

Ders kitapları resmi yazı
MEB yardımcı materyaller

İlgili madde;

“Sınıf içerisinde derslerin işlenişi esnasında Bakanlığımız tarafından belirlenen/gönderilen ders kitabı ile öğretim materyalleri dışında herhangi bir yardımcı kaynak kullanılmayacak, öğrencilerimiz ve velilerimiz yardımcı kaynak satın alması konusunda zorunlu tutulmayacaktır.”

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda uyarılarını sürdüreceğe benziyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşa Takılanlara Kötü HaberÖnceki Haber

Yaşa Takılanlara Kötü Haber

Cep telefonu kullananlara müjde!Sonraki Haber

Cep telefonu kullananlara müjde!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!