esss

Maliye Bakanı'ndan esnaflara müjde! KDV'den ÖTV'ye...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maliye Bakanı'ndan esnaflara müjde! KDV'den ÖTV'ye...
Maliye Bakanı Naci Ağbal, TRT Haber'de esnaflarala ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ağbal konuşmasında esnaflara yönelik KDV'den ÖTV'ye, yazar kasadan yeniden yapılandırmaya kadar birçok konuda sevindiren açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2010'dan beri istihdamda 8.5 milyon üzerinde artış, son 1 yılda 1.5 milyon artış yaptık. Buradaki en önemli pay esnaflarımızındı. Yeni dönemde de esnafımızın istihdam teşviklerinden yararlanmasını önemsiyoruz. 2018'de bir esnaf bir çalışan aldığında, gelir vergisi ve sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. 2486 liranın 761 lirası sosyal güvenlik primi, 121 lirası gelir ve damga vergisi biz diyoruz ki 12 ay boyunca biz ödeyeceğiz, diyoruz.

Bir de bir senden bir benden teşvik paketi var. Bir çalışan aldığında 1 ila 3 işçi çalıştıran esnafımız yeni genç işçi alırsa 18-25 yaş arasında önümüzdeki 12 ay boyunca 1 ayının brüt harcamasını biz yapalım, 1 ayını esnaf ödesin. Yani asgari net ödemeyi biz yapacağız. Esnaflarımız 12 ay boyunca esnafımızın işletmesine 14 bin liralık ödeme yapacağız.

9 BİN TL'NİN ALTINDA KAZANIYORSA VERGİ ÖDEMEYECEK

Türkiye'de 750 bin basit usulde vergilendiren esnaflarımız var. 2018'de 9 bin liraya kadar elde edeceği kazançtan vergi almayacağız. 9 bin liranın altında kazancı varsa vergi ödemeyecek.

2018'de bir genç kardeşimiz işletmesini kurdu. 2018'de işletmesini kurdu bu senenin sonunda 75 bin lira kazanç elde etti. Bu kardeşimizden vergi almayacağız. Hem bu sene hem gelecek hem de ondan sonraki senede her yıl 75 bin liraya kadar olan kısımda vergi almayacağız.

2018'de üniversite ve liseden mezun olan kardeşimiz işletme kurdu, Bağ-Kur primi ödemesi gerekir. Yıllık Bağ-Kur 8400 lira. Hem gelir vergisi almayacağız, hem de 1 yıl süre ile Bağ-Kur primi almayacağız.

ÖTV TEŞVİKLERİ

Şoför esnafımıza dönük özel bir ÖTV teşviğimiz var. Taksici, minibüsçü, otobüsçü arkadaşlarımız arabalarını yenilemek isterse ÖTV teşviği getirdik. 2019 Haziran'a kadar devam edecek. Başladığımızdan beri 53.347 esnafımız aracını yenilemiş. 35.135 taksici esnafımız arabasını yenilemiş. 574 otobüsçü esnafımız arabasını yenilemiş. Uygulama devam ediyor. Vergi tutarı 1 milyar lirayı aşmış.

Bir de özel halk otobüslerine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi oldu. Bir tanesi KDV konusu. 'Sayın Bakanım yolcudan KDV'yi alıyoruz. Ama sistem karışık, ödeyebileceğimiz kadar vergi ödeyelim' diyorlardı. Özel halk otobüsü işletmesi yüzde 1.5 KDV öderse tek tek faturalara bakmayacağız.

İkinci müjdemiz neydi, biliyorsunuz ücretsiz yolcu taşımaları halinde biz onlara destek veriyor. 650 olan ödemeyi 800, 800 olanı 1000 liraya, 1000 lira olan ödemeleri 1300 liraya çıkardık. Gelecek ay hesaplarına yatacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acılı aile 5 evladını toprağa verdiÖnceki Haber

Acılı aile 5 evladını toprağa verdi

2 Saat içinde evdeki haşerileri yok ediyorSonraki Haber

2 Saat içinde evdeki haşerileri yok ediy...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!