esss

Meydanın en klas mekânı; My Class Cafe Restorant

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meydanın en klas mekânı; My Class Cafe Restorant
Kısa bir süre önce Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda açılan My Class Cafe Restoran, mimarisi, sunumu, dünya mutfağı ve müşteri memnuniyeti ile uğrak bir mekân oldu.

My Class Cafe işletme sahibi Engin Ayebe, farklı konseptleri ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tuttuklarını söyledi.

İşletme sahibi olarak sizi tanıyabilir miyiz?  

İsmim Engin Ayebe, 1983 Siirt-Kurtalan doğumluyum. 1999 yılında İstanbul’a geldim. 1999’dan bu yana turizm sektöründe çeşitli alanlarda çalıştım. Güney illerinde özellikle Antalya’da seyahat acenteliği ve taşımacılık sektöründe, faaliyetlerimiz oldu. Otel müdürlüğü ve yöneticilikler yaptım.

İstanbul’da şu an My Class dışında farklı işleriniz var mı?

Şu an halen turizm alanında acentecilik ve araç kiralama işlerinde devam ediyoruz. Ülke geneli otel ve tatil rezervasyonları hizmetleri veriyoruz. Yeni havalimanının yapılması ile birlikte Esenyurt’ta bir seyahat acente ofisi açarak bu alanda devam ediyoruz.

My Class Cafe Restoran olarak neden Esenyurt’u tercih ettiniz? 

Esenyurt’un son dönemlerde hızla büyümesi ve yoğun göç almasıyla birlikte, günden güne insan sirkülasyonunun artması benimde böyle bir mekân açmama imkân sağladı.

Esenyurt’un müşteri potansiyeli nasıl ve siz bundan memnun musunuz? 

Böyle büyük bir ilçede tabi ki müşteri potansiyelinden memnunuz. Özellikle Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda olmamız, mekânımızın misafir ve ziyaretçi potansiyelimizi arttırıyor. Fakat bu yoğunluk bir taraftan da çok karışıklık ve bir takım sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bunun sebebi de Esenyurt’un çok kozmopolit bir ilçe olmasıdır. Bugün Esenyurt meydanına baktığımızda her kesimden insan görebilirsiniz. Bu da tamamen müşteri potansiyelini günden güne değiştiriyor. Farklı farklı müşteri akımını burada görebilirsiniz. Bundan memnun muyuz? Aslında müşteri kesiminden memnunuz. Yalnız çok fazla karışıklığın olduğu yerde, kutuplaşmada oluşuyor. İşte işletme ve mekân sahibi olarak rahatsızlığımız bundan kaynaklı. Peki, bunlarla ilgili çalışma var mı, var. İlçe belediyemiz, emniyet müdürlüğümüz, kaymakamlığımız ve diğer kurumlarımız tarafından gayretli bir çalışma var. Fakat bunun yetersiz olduğunu ve bu konuların biraz daha üzerinde çalışma yapılırsa, inanıyorum ki Esenyurt ilçesi ve meydanı hak ettiği değeri bulur. Yani Esenyurt’ta emniyet-asayiş, çevre bilinci ile yapılacak çalışmalar neticesinde meydanın ve ilçenin kalitesi artar. Daha iyi olması için aslında işi sadece devlet kurumlarına bırakmak doğru değil. Esnaf ve işletme sahipleri olarak buna katkı sunmak gerektiğine inanıyorum. Bir yıl önce Esenyurt meydanına gelip şöyle bir baktığımda, My Class Cafe’yi açmamızdaki tek amaç, Esenyurt gibi bir yerde ihtiyaç duyulmasıdır. Burayı düşünürken çevremden negatif tepkide aldım, pozitif tepkilerde aldım. Ama ben Esenyurt halkının böyle bir yere hatta daha iyisine layık olduğunu düşünüyorum. İmkânlar doğrultusunda keşke daha iyisini yapabilseydik.

My Class ismi neden? Bulunduğunuz alanda yabancı, özellikle Arapça yazan mekânlar var. Bu yerli müşteriler açısından sizi olumsuz etkiliyor mu?

Öncelikle My Class ismini belirtmek istiyorum. Bu bölgeye baktığımızda, sokağa baktığımızda tamamen bir Araplaşma yabancılaşma olduğunu görüyoruz. Yarın öbür gün olası bir durumda eğer bende Arapça tabela koysaydım, bundan zarar görebileceğimi düşündüm. İngilizce yapmamdaki tek sebep ortak dili çağrıştırdığı içindir. Yani yabancı misafirlerimizin olmasından dolayı İngilizce ‘My Class’ benim sınıfım, benim mekânım düşüncesiyle burada misafirlerimiz kendini nasıl rahat hissediyorsa o şekilde olsun istedik. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimize hitaben bu ismi seçtik. Her kişi My Class, yani benim sınıfım, benim tercihim desin istedik.

Etrafta yoğun yabancı işletme olması nedeniyle, sizi de onlardan zannediyorlar mı?

Birçok kere bu sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Aslında etrafta yabancı misafirlerin işletmecilik yapmasıyla ilgili bir rahatsızlık değil. Bu yabancı işletmelerin temiz, titiz ve çevresine duyarlı olmamalarından dolayıdır. Bulundukları alanı, sokağı temiz kullanmadıkları sıkıntıdır. Ben bununla ilgili daha öncede belediye yetkilileri ile görüştüm. Temizlik ve çevre ile ilgili üzerime ne düşüyorsa, bunu sağlamaya hazırız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda maddi-manevi her desteği sağlarım. Yeter ki bu sokak bu meydan güzelleşsin. İnsanlarımız rahat çıkabilsin, ürkmeden sıkılmadan buralarda dolaşabilsin. Yani buradaki yabancı işletmelerin çevre bilinci, temizliği, çevreye karşı duyarlılığı çok kötü ve bu sebeple müşteri potansiyelini de düşüyor. Bugün Esenyurtlu vatandaşlar neden Beylikdüzü, Bahçeşehir, Avcılar ya da başka yerleri tercih etsin. Gelip burada da bu mekânda aynı hizmet ve sunum ile misafirlerimizi ağırlayabiliriz. Fakat bu tamamen bize bağlı bir durumdur. İşletmeciler olarak, esnaf olarak çevremizi ve iş yerlerimizi temiz tutmalıyız. Bu bizim en başta hassasiyetimiz olmalı ki misafirlerimizde memnun olsun. My Class olarak biz bunu sonuna kadar yapıyoruz. Gerek çevremizi, gerek temizlik, gerek bulunduğumuz alanda bunları yapıyoruz.

Yabancılar sizi tercih ediyor mu?

Yabancı müşterilerimizden epeyce tercih eden var. Bugün My Class Cafe Restorant’ın sahip olduğu müşteri potansiyeli gayet güzel. İnsanlar eşiyle, ailesiyle, arkadaşları ile gelip burada rahatlıkla oturabiliyor. Ama bazı müşteriler ‘burası Türk mü yoksa yabancı işletme mi?’ diye soruyor.

My Class Cafe ile nasıl bir konsept düşündünüz? Ürün yelpazeniz nasıl, neler ile hizmet veriyorsunuz?

My Class Cafe Restoranı açtığımızda burada ilk hedefimiz, ahlaki değerler ve saygın bir mekân olmasıdır. Bunun için kesinlikle tüm personellerimizi seçerek aldık. İnsanları karşılama, hitap, sunum olarak bununla ilgili tüm detayları düşündük. Şu ana kadar bizi tercih eden müşterilerimizin hemen hepsi memnun olmuştur. İşletme sahibi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim kadromuz bu işin altından kalkabiliyor. Fakat bizim buradaki amacımız şu; My Class Cafe olarak Esenyurt meydanında, bizde mevcut olan dünya mutfağını ve tüm ürünlerimizi misafirlerimize daha fazla sunmak. Buraya gelen müşterilerimize ürünlerimizle ilgili kafalarında memnun bir şekilde yer edinmek. Her gruptan insanlarımız buraya gelip rahatlıkla oturabilir. Yaptığımız bu çalışma ile insanlarımızın farklı bölgelere gitmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Bu konuda çok iddialı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bunun yanı sıra şu algının ‘’ Esenyurt meydanına gidilir mi- Esenyurt meydanında oturulur mu’’ görüşünün değişmesini istiyorum. Bunu da hep beraber el birliğiyle yapmamız gerekiyor. Bizler esnaf olarak işimizi doğru ve düzgün yaparsak, en büyük katkı olur. Ama bir an önce Esenyurt Meydanı ve bu sokakların, düzenli olmasını istiyoruz.

İç mekân ve kapasitenizi anlatır mısınız?

Mekânımız toplam üç kattan oluşuyor. İlk iki katı müşterilerimize ayrılan bölümler. Alt katımız mutfak ve diğer alanlarımız ile son derece temiz ve hijyenik bir mekandır. Toplam 21 personelimiz ile 210 kişi ağırlama kapasitesine sahibiz. Personellerimizin hepsi deneyimli. Esenyurt Meydanı’nda bu hizmetimizi daha üst seviyelere çıkarmanın peşindeyiz. Bilindik lüks denilen mekânlardan hiçbir farkımız ve eksiğimiz yok.

İşletme olarak şu konuda iyiyiz, iddialıyız diyebilir misiniz?

Aslında şunda ya da diğerinde iddialıyız değil, dünya mutfağı olduğu için tüm yemeklerimizde iyiyiz. Ama tatlı yiyecekler noktasında, burada özellikle Waffle’ın denenmesi ve tercih edilmesini söyleyebilirim. Waffle konusunda iddialıyız. Çünkü ustamız çok iyi olması, malzemeleri bol ve kaliteli kullanmasıdır.

İşletmenizin çalışma saatleri nasıl?

Aslında yanı başımızda otel olduğu için ve oraya bağlı bir yapı olduğu için 24 saat açık tutabiliriz. Fakat Esenyurt meydanda insanlar 00:00’den sonra evlerine çekildikleri için gece 02:00 saatlerine kadar açığız. Bunun sebebi yine Esenyurt Meydanda insanların oturmayı istemediğinden değil, güvenlik sorunu ve tehlikeli olacağını düşünerek evlerine gidiyor.

Nargile de iddialı olduğunuzu duydum?

İnsanlarda son yıllarda nargile içme kültürü yoğunlaştı ve böyle bir süreç başladı. Yani bugün sürekli nargile içen müşteri iyi nargileden anlar ve bilir. Nargilede iddialıyız, çünkü kullandığımız malzeme kesinlikle birinci sınıftır. Yani biz ucuz malzeme kullanıp, çok para kazanıp kısa süreli düşünmüyoruz. Az para kazanıp kaliteli hizmet vererek devamlılığı sağlamak istiyoruz. Oturaklı ve itibarlı bir işletme oluşmasının çabasındayız. My Class Cafe olarak böyle bir prensibimiz var.

Dünya mutfağı dediniz bunu anlatabilir misiniz?

Özellikle yemeklerimizde kullandığımız etimizi kendimiz alıp, kendi gözümüzün önünde hazırlıyoruz. Diğer malzemelerimizi de yine aynı özenle temin ediyoruz. Yani evimizde nasıl önem gösteriyorsak, işletmemizde de yine aynı özeni gösteriyoruz. Bugün dünya mutfağımızın ön plana çıkması nedeniyle sabit müşterilerimiz bulunmaktadır. Burayı açarken Kafe Restoran olarak, yani Kafe ön plana çıkar düşünürken, yemeklerimiz çok beğenildiği için Restoran bölümü ön plana çıktı. Yani buraya özellikle yemek yemeye gelen müşterilerimiz var. Kafe den önce Restoran ön plana çıkınca buda bizi memnun etti. Zaten yemeğini yemeye gelen insanlar daha sonra Kafe hizmetini de alıyorlar.

Sizi denemek isteyen müşterilerinize neler söylersiniz?

My Class Esenyurt meydanda Kafe Restoran konsepti ve iç mekân mimarisi ile Esenyurtlu ve Esenyurt dışından gelen misafirlerimize farklı bölgelerdeki bilindik isimleri, ezber hale gelmiş mekânları aramayacak şekilde rahat hizmet verebilecek kapasitede bir işletmedir. İşletmemize hangi konumda, hangi vasıfta misafirimiz gelirse gelsin, bizim için eşittir ve dilediği istediği hizmeti en üst kalitede bulabilir.   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4 Başkan Yardımcısı Görevine Devam ediyorÖnceki Haber

4 Başkan Yardımcısı Görevine Devam ediyo...

Emeklilere MüjdeSonraki Haber

Emeklilere Müjde

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!