esss

Suat Işıklı: Yerel Esnafa Pozitif Ayrımcılık Yapılmalıdır!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suat Işıklı: Yerel Esnafa Pozitif Ayrımcılık Yapılmalıdır!
Ardahanlı Bilişim uzmanı ve Genç işadamı Mehmet Suat Işıklı, Ülkede ve Ardahan'daki esnafın ekonomik sıkıntılarına dikkat çeken bir yazı yayımladı. Işıklı yaptığı açıklamalarda şunlar değindi.

Ülkemizde döviz kurundaki dalgalanmalar nedeni ile bir süredir yaşanan ekonomik sıkıntılar, özellikle orta ve alt gelirdeki vatandaşları etkilerken yerel esnafı da oldukça sıkıntıya sokmuş durumdadır. Giderlerin artması ve piyasadaki işin her geçen gün azalması yerel esnafı bitirme aşamasına getirmiştir. Rekabet piyasasını elinde tutan büyük işletmeler, ekonomik güçlerini avantaja çevirip, yüklü ve nakit mal alarak en uygun fiyat verme imkânını sağlamaktadır. Yerel esnafın bu ekonomik güç dengesi ile mücadele etmesi mümkün değildir.

Ardahan Esnafını Ön Plana Çıkarmalıyız

Nüfus nedeni ile sürümün az olduğu Ardahan’da bu ekonomik sıkıntıları yaşamaktadır. En büyük gelir beklentisi kamu kurumlardan olan esnafın, alabileceği işin çoğunu çevre illerdeki büyük firmalar almaktadır. Komşu illerimizden örnek vermek gerekirse, yerel firmalar dışında o ilde işi almak imkansız denecek kadar azdır. Bu şekilde esnafına pozitif ayrımcılık yapan ve ticari kaynağın büyük bir çoğunluğunu kendi iline harcayan illeri örnek alarak, Ardahan’da da aynı politikanın uygulanması için bir engel olduğunu düşünmüyorum. Pozitif ayrımcılık da belirtmek istediğimiz Ardahan esnafını ön plana çıkartmaktır. Yasal olarak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sözlü olarak Millet Vekillerimizin, İdari Mülki Amirlerimizin ve STK’ların bu konuda bir araya gelerek bir çözüm üretmesi esnafımız için çok faydalı olacaktır. İş hacmi arttıkça esnaf kalkınıp işini geliştirecektir. İstihdam artacaktır ve Ardahan vergi dairesine gidecek vergilerden Ardahan’ın devlet fonundan ayrılan yıllık bütçesi de artacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekrem İmamoğlu: Herkesin kalbini kazanmak istiyorumÖnceki Haber

Ekrem İmamoğlu: Herkesin kalbini kazanma...

Esenyurt'ta belediye ucuz sebze satış noktasını belirlediSonraki Haber

Esenyurt'ta belediye ucuz sebze satış no...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!