esss

Süheyla Karademir, sokak hayvanlarına sahip çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süheyla Karademir, sokak hayvanlarına sahip çıktı
Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan içinde tıbbi malzemeler ve veteriner olan sokak hayvanlarının bakımı için yürütülen 'Vetbüs' çalışmasına destek oldu.

Sokak hayvanlarının hem bakımı ve tedavisi yapılan hem de sokak hayvanlarına sıcak yuvalar bulunan Vetbüs projesini kendi mahallesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep ederek hem vatandaşlara hem de sokak hayvanlarına hizmette bulunan Karademir: ‘’Mahallemizde hayvan sevenimiz çok, hayvan besleyen vatandaşımız çok. Hem büyükşehrimize destek olmak hem de mahallemizdeki vatandaşlarımızı ve hayvanlarımızı faydalandırmak için buraya davet ettik’’ dedi.

‘’Hayvan hakları gününde mahallemize davet ettim’’

Esenyurt İlçesi Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir verdiği röportajda şunları söyledi; ‘’Büyükşehrimizin böyle bir proje başlattığını duydum. Sosyal medya hesaplarımdan bir video yayımlayarak hayvan hakları gününde mahallemize davet ettim. Yaklaşık 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde bana geri dönüş yaptılar. Mahallemizde hayvan sevenimiz çok, hayvan besleyen vatandaşımız çok. Hem büyükşehrimize destek olmak hem de mahallemizdeki vatandaşlarımızı ve hayvanlarımızı faydalandırmak için buraya davet ettik. Teşekkür ediyoruz büyükşehrimize.

Vetbüs projesine Esenyurt Belediyesi’nden mama desteği

 ‘’Esenyurt Belediyesi de 150 tane mama göndererek bu projeye destek oldu. Belediyemize ait tam 196 tane aracımızda bagajda mama kampanyamız var. Koordineli bir şekilde, güzel hizmetlerle mahallemize çağrı yapıyoruz. Belirli bir kanun çerçevesinde sokak hayvanları alıp kısırlaştırma, parazit aşıları, kuduz aşıları gibi aşılar yapılıp tekrar doğal ortama bırakılmak durumundalar. Sonuçta onların da bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakları var. Doğanın bir düzeni var. Onlarla bizimle beraber bu hayatta var oluyorlar. Bu dengeyi asla bozmamak gerekiyor. Ama problemli olan hayvanlarımızı ehlileştirmek için belirli bir periyotta kontrol edip ona göre sokağa salmamız gerekiyor. Tabi ki en önemlimiz insan ama hayvan da olmazsa olmazımız.’’

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özkul, Genç yaşta karaciğer kanserine yenik düştüÖnceki Haber

Özkul, Genç yaşta karaciğer kanserine ye...

İGD düzenlediği ‘Zirvedeki Gazeteciler' ödülleri sahiplerini buldu.Sonraki Haber

İGD düzenlediği ‘Zirvedeki Gazeteciler'...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!