esss

Süleyman Özışık: AK Parti Esenyurt'u Kaybedebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleyman Özışık: AK Parti Esenyurt'u Kaybedebilir
AK Parti aday açıklama sürecinde sona geldi. Büyük bir aksilik olmazsa bu hafta sonuna kadar il ve ilçelerin tamamı açıklanmış olacak.

AK Parti aday açıklama sürecinde sona geldi. Büyük bir aksilik olmazsa bu hafta sonuna kadar il ve ilçelerin tamamı açıklanmış olacak.  

Yazılarımı takip eden kardeşlerim hatırlayacaktır. AK Parti'nin en büyük sınavı, ilçe belediye başkan adaylarını açıklama sürecinde yaşayacağını pek çok kez dile getirdim.  Şundan dolayı: Hepimiz çok iyi biliyoruz ki seçmen, büyükşehir belediye başkan adayından ziyade, kendi ilçesini yönetecek belediye başkan adayına daha çok önem veriyor.

Ehliyet ve liyakata esaslarına göre bir ismin aday gösterilmediğini gördüğü an geri çekiliyor. Kimi sandığa gitmiyor, kimi ise daha uygun gördüğü bir başka adaya oy veriyor. Genele vurduğumuzda, şu ana kadar açıklanan il ve ilçe adayları ile ilgili kamuoyuna yansıyan çok büyük bir itiraz yok. Ancak bu duruma bakarak "O zaman çok büyük sorun yok" diyemiyorum. Çünkü itirazların yükseldiği yerler, AK Parti'ye seçim kaybettirecek, ya da oy oranını yarı yarıya düşürecek kritik yerler.  İstanbul'dan başlayarak sırasıyla gidelim: Bugüne kadar AK Parti mensubu olan ya da AK Parti'ye destek veren pek çok isimle ve Sivil Toplum Kuruluşu ile görüştüm. 

Abartısız söylüyorum, tamamında "İstanbul'u kaybedebiliriz" endişesi mevcut... Sebebini sorduğumda, bazı ilçelerde yanlış tercihlerde bulunulduğunu dile getiriyorlar. Bu ilçeler; Tuzla, Fatih, Beyoğlu ve Esenyurt...

Seçim sonuçları üzerinden gidecek olursak:

Tuzla Belediye Başkanı, 2014 seçimlerinde yüzde 48,6 oy almış. 

Esenyurt Belediye Başkanı yüzde 47 oy almış.

Beyoğlu Belediye Başkanı yüzde 48 oy almış.

Fatih Belediye Başkanı ise yüzde 48,5 oy almış.

Bu oranlar AK Parti’nin en iyi olduğu dönemde yakalanmış. Ancak Genel Seçim sonuçlarına baktığınızda ise bu ilçelerin ya ucu ucuna kazanıldığını ya da ucu ucuna kaybedildiğini görüyoruz. Burada sorun olan şu: Bu ilçelerde gösterilen adaylar ya yıprandığı ve iyi hizmet veremediği için, ya da ithal olduğu için seçmen tarafından istenmiyor.

Esenyurt bu ilçelerden biri...

Daha önce defalarca yazdım. Yoğunluklu olarak Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş illerine bağlı seçmenin yoğunluklu olduğu bir bölge burası. Bir başka deyişle çoğu AK Parti'ye oy veren bir seçmen kitlesi var bu bölgede...

Ancak AK Parti bu ilçede Malatya kökenli bir ismi aday gösterdi. Üstelik bu adayın Kürt olması gerektiğine inanılarak alındı bu karar ama ne tuhaftır ki aday gösterilen isim Arap kökenli ve Esenyurt ile uzaktan yakından alakası olmayan biri.  Ve yukarıda adını saydığım illeri temsil eden Sivil Toplum Kuruluşları günlerdir isyan ediyor. 

Sözde bir isyan değil bu. 

"Bizim kapımıza oy istemeye gelmeyin" diye neredeyse herkese yüzlerce, binlerce mesaj atıldı bugüne dek.  Sayın Binali Yıldırım'a ve eski Ulaştırma Bakanı Sayın Ahmet Arslan'a yüzlerce mesaj gittiğini biliyorum. Bir gazeteci olarak bu mesajlardan ben bile nasipleniyorsam, varın gerisini siz hesaplayın.  
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İbrahim Tatlıses'in annesi Leyla Tatlı hayatını kaybettiÖnceki Haber

İbrahim Tatlıses'in annesi Leyla Tatlı h...

CHP Esenyurt'u Kazanmak istiyorsa Tekin'i Aday GöstermeliSonraki Haber

CHP Esenyurt'u Kazanmak istiyorsa Tekin'...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!