esss

Vali Özdemir'e ilk tepki Esenyurt Kars Derneği'nden geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Özdemir'e ilk tepki Esenyurt Kars Derneği'nden geldi
Eski Kars Valisi şimdiki Edirne valisi Günay Özdemir'in Kars'lılar hakkında yaptığı GAF'ın ardından ilk tepki Esenyurt Kars Derneği'nden geldi.

İşte Esenyurt Kars Derneği'nin yayınladığı o yazı..

Kars eski valisi Günay Özdemir'in Edirne’de yapmış olduğu açıklamaları büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile öğrendik. Günay Özdemir tıpkı ilimiz gibi sınır şehri olan, Kuruluştan günümüze kadar vatanı ve bayrağı için şehitler vermiş olan Serhat şehir Edirne ilinde yaptığı açıklamalar ile bulunduğu makamı ne kadar hak edip etmediğini ortaya koymaktadır.

Edirne halkı ve toplantıya katılanlara hoş görünmek adına yapmış olduğu açıklamalar en hafifi ile saygısızlık, bilgisizlik ve de öngörüsüzlüktür.

Bilindiği üzere Günay Özdemir iki yıl kadar Serhat şehrimizde devleti temsil etmiş ve akabinde de yine başka bir serhat şehri olan Edirne ilimize atanmıştır.

Günay Özdemir ilimize Vali olarak atanmadan evvel belki tarih ile alakası olmadığından dolayı Kars ve Kars halkının tarih boyunca Türk bayrağı,ülkesi,vatanı ve toprağı için yaptığı fedakarlıkları ve kahramanlıkları öğrenmemiş olabilir.Ancak iki yıl şehrimizde bulunmuş,mülki idarenin başı olarak görev yapmış bir kamu görevlisi olarak Kars ve Karslıya dair en küçük bir bilgisi olmadığı göz önüne alındığında aslında hala hazırda da yapmış olduğu ‘’ Vali’’ sıfatını taşımadığı gibi bulunduğu makamı da işlevsiz hale getirdiği de aşikardır.

Günay Özdemir görev yaptığı süre içinde zaten icraatları ile görevlendirilmiş olduğu makama bir şey katmadığı gibi şehrimize de hizmetleri yok denecek kadar sınırlı kalmıştır. Kendisinin yapmış olduğu açıklamalar da gösteriyor Kars tarihine dair bir bilgisi olmadığı gibi halk ile iç içe olmadığı, halkın içine girmediği, toplumdan uzak kaldığı, toplumun sorunları ve toplumun ruhunu okuyamadığından dolayı Kars ve Karslıları tanımaması kadar doğal bir durum yoktur. Bu sebeple de yukarıda da izah ettiğimiz üzere şu anda görev yaptığı il halkına şirin görünmek üzere Kars ve Karslıya yapmış olduğu yakıştırmaları eğer bu görevinden sonra başka bir ilde görevli olması halinde oraya da şirin görünmek adına Edirne ve Edirne halkına da yapacağı aşikârdır.

Günay Özdemir öncelikle ilimizin şanlı tarihini, Vatan sevgisi ve bayrak sevgisi ile kalpleri dolu olan halkımızı tanımasını, Sarıkamışta neler yaşanmış, Kazım Karabekir Paşa ile el ele neler yapılmış, Ermeni ve Ruslara karşı neler yapılmış bunları öğrenmesini ve ardından da devletin en özel görevlerinden olan Valilik makamına verdikleri ile bu makamdan aldıkları arasındaki farkı görerek derhal istifa etmesini ve en önemlisi de Kars ve Karslıdan derhal özür dilemesini bekliyoruz.

Kars Derneği Adına

Av. Ender Aslan

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKİDEZADELER Esenyurt'u GüldürdüÖnceki Haber

AKİDEZADELER Esenyurt'u Güldürdü

Avcılar'da uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

Avcılar'da uyuşturucu operasyonu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!