esss

Yalnızçam Kayak Tesisleri Kafkasların Gözdesi Olmaya Aday

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalnızçam Kayak Tesisleri Kafkasların Gözdesi Olmaya Aday
Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'nda yer alan kayak merkezi, 6,2 milyon avroluk modern telesiyej hattıyla Kafkasların gözdesi olacak Ardahan Valisi Bilmez:Bir tarafta sarıçamlar, diğer yanda kar yağışının kapladığı ve gelinlik gibi süslediği ağaçlar, aheste aheste zirveye tırmanıyoruz, doyumsuz bir manzara. 3 Şubat bizim için çok önemli bir gün. Açılış yaptığımızda bütün Türkiye'yi ve Kafkasları buraya davet edeceğiz

Ardahan'da Yalnızçam Dağı'ndaki kayak merkezi, 6,2 milyon avroluk telesiyej hattının faaliyete geçmesiyle Kafkasların gözde kış turizm merkezi olacak.

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Kafkasya arasında yer alan Ardahan'da kışın beyaza bürünen görüntüsüyle göz dolduran Yalnızçam Dağı'ndaki kayak merkezinde 6,2 milyon avro harcanarak inşa edilen telesiyej hattının yapımı sona erdi.

Yöredeki kayak turizminin canlanması amacıyla geçen bahar aylarında Avrupa Birliği (AB) destekleriyle yapımına başlanan 3 kilometrelik modern telesiyej hattı, 3 Şubat Cumartesi düzenlenecek törenle açılacak.

Türkiye'nin en modern telesiyej projesi olma özelliğini taşıyan hattı kullanacak turistler, özellikle üstü kapalı telesiyej ile 2 bin 550 rakımlı dağın zirvesine çıkıp manzaranın tadını çıkarabilecek.

Tepeden kayak yaparak dağın eteğine inecek kayak tutkunları, sarıçam ormanları arasındaki muhteşem pistleri kullanarak bu zevki yaşayacak.

Kayak merkezinde açılış öncesi son kontrolleri yapan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'a Türkiye'de örnek ve modern bir tesis kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi.

- "Bütün Türkiye'yi ve Kafkasları buraya davet edeceğiz"

Vali Bilmez, 3 Şubat'ın kentin turizmi için tarihi bir gün olacağını belirterek, Yalnızçam'daki telesiyej hattının bakanlar Bak, Özlü ve Arslan'ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla açılacağını anlattı.

Yalnızçam'ın doğal güzellikleriyle öne çıktığına dikkati çeken Bilmez, bu güzelliklerin telesiyej hattı ile görülebildiğini aktardı. Bilmez, "Bir tarafta sarıçamlar, diğer yanda kar yağışının kapladığı ve gelinlik gibi süslediği ağaçlar, aheste aheste zirveye tırmanıyoruz, doyumsuz bir manzara. 3 Şubat bizim için çok önemli bir gün. Açılış yaptığımızda bütün Türkiye'yi ve Kafkasları buraya davet edeceğiz." dedi.

Telesiyej hattı sonrası da Yalnızçam'a yatırımların durmayacağını belirten Bilmez, başlangıç ve zirve noktalarında kayakseverlerin sıcak salep, süt ve çay içme imkanı bulmaları için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından dinlenme kafeleri yapılacağını sözlerine ekledi.

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece E-5 köprüsünde intiharÖnceki Haber

Büyükçekmece E-5 köprüsünde intihar

İYGAD oldu İGDSonraki Haber

İYGAD oldu İGD

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!