esss

ARDAFED Dev Bir Organizasyona Daha İmza Attı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ARDAFED Dev Bir Organizasyona Daha İmza Attı!
'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' oluşturma çalışmalarına ara vermeden devam eden Ardahan Dernekler Federasyonu İstanbul'da düzenlediği ve 4 gün içinde yaklaşık 1 milyon insanın ziyaret ettiği, etkinliğe büyük katkısı olan İBB'nin istatistikleri ile belgeli dev organizasyonlarından birine daha imza attı.

ARDAHANLI 2 BAYAN MİLLETVEKİLİ ARDAHAN GÜNLERİN DE BİR ARAYA GELDİLER..

Ardahan/Posoflu, AK Parti İstanbul Kadın Milletvekili Tülay Kaynarca ile yine Ardahan/Hanaklı olan HDP İstanbul Milletvekili Züleyja Gülüm İstanbul'da gerçekleşen ve ARDAFED tarafından organize edilen dev organizasyon Ardahan Günlerinde bir araya gelerek aynı sahnede birlikte birlik mesajı verdiler.

Gazeteci Fakir Yılmaz'ın başkanı olduğu, son 4,5 yıldır önemli çalışmalara imza atan ve kısa adı ARDAFED olan Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen, 'Ardahan'ı Tanıtma Günleri' başladığı gibi güzel, olaysız ve en önemlisi Ardahan adını bir kez daha İstanbul'un en ücra köşelerine kadar yazdırarak son buldu.

ARDAHANLI KADINLAR ÖN PLANA ÇIKARILDI..

ARDAFED Yönetimi, ARDAFED Kadın Komisyonu, ARDAFED İş Adamları Konseyi, ARDAFED Kültür Sanat Komisyonu, Ardahanlı Gazetecilerin, Ardahanlı Sanatçı ve Aşıkların birlikte organize ettiği ve 4 gün içinde 1 milyona yakın insanın ziyaret ettiği  ve ARDAFED Kadın Komisyonu başkanlığında Ardahanlı Kadınların yüklendiği bu yılki Ardahan'ı Tanıtma Günlerinde Ardahan'ın Kadınının emeği, yapabilecekleri, gelenek, göreneklerinin yanı sıra kültürü, sanatı da İstanbul'lulara bir kez daha tanıtıldı.

AK Parti, HDP, İYİ Parti, CHP, MHP Ardahan Günlerinde Buluştu..

Ardahan'ı Tanıtma Günlerinin açılış kurdelesini AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Ardahanlı HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Ardahan'lı AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu , Bağımsız Milletvekili  Öztürk Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, AK Parti İBB Meclis Üyesi Arzu Öğüt, Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Hanak eski Belediye Başkanı Harun Tankoç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Savaş Yücel,  İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İl Yöneticileri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve İlçe Yöneticileri, MHP İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Bozkır, MHP İlçe Yöneticileri Eyüp Ülger ve Hüseyin Serdar Kaya, İYİ Parti Maltepe, Kartal, Sultanbeyli İlçe Yöneticileri, Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü, İstanbul Maltepe Eğitim Fakültesi Dekanı Ramazan Korkmaz, Ünlü Sanatçı İlyas Salman, Sabah Gazetesi İstihbarat Şefi Ardahanlı Erhan Öztürk gibi Ulusal ve Yerel Basında görev alan bir çok Ardahanlı Gazetecinin yanı sıra TBMM'sinde grubu bulunan tüm partilerin temsilcilerinin, Damal Dernekler Federasyonu, Kocaeli Dilovası Ardahan Derneği Yönetimi ve Kadın Kolları, Ardahan Sevdamız, Bağdeşen Köy Derneği,  Ardahan İl, İlçe ve Köy Derneği Başkanı ve yöneticilerinin, ARDAFED İş İnsanları Konseyinin açılış kurdelasını beraberce kestiği  ve ziyaret ettiği Ardahan Tanıtım Günlerimiz büyük bir coşkuyla sona erdi.

Tüm Engelleme,baltalama ve Alçakça İftiralara karşın organizasyonumuzu yüzümüzün akıyla bitirdik..

Yazar, Çizer, karikatürist, Heykeltraş, Ressam, yayın Evlerinin bulunduğu Kültür çadırı, Atatürk Köşesi ve Kardelen Sanat Derneği katılımları ve destekleri ile Tanıtım günlerini organize eden ekibin başında bulunan ARDAFED Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz "görevde bulunduğu süre içinde başta İstanbul'da olmak üzere, Ankara'da, İzmir'de, Ardahan Merkezde, Ardahan Göle'de, Ardahan Çıldır'da yaptıkları bir çok toplantılar ardından oluşturdukları kamuoyunun desteği ile bugüne kadar 5 dev organizasyona imza atarak, Ardahan'ın adını kentlere olduğu gibi ulusal medya ve basına yazdırarak tanıtmaya çalıştıklarını "belirtti.

ARDAFED Başkanı Yılmaz, ''Güçlü Bir Ardahan Lobisi' çalışmaları çerçevesinde yaptığımız çalışmalar içinde bir ilk olan, 'Ardahan'ı Tanıtma Günleri' adlı organizasyonların 5. düzenlediğimiz İstanbul'da Bal Festivali, Ardahan'ı Tanıtma Günleri ile Ardahan adını tüm İstanbul ve ülkeye duyurdukları gibi Ardahan'ın adını gölgeleyen KAI, KAISİAD gibi saçmalıkların gölgesinden de kurtarmış olduk. Bunu yaparken de  Ardahan'da  bir hafta sonra yapılacağı daha önce duyurulan ama ne olduysa, ne amaçlandıysa İstanbul'da ki bu güzel etkinliği gölgelemek amacıyla aynı tarihlere çekilen ve kamuoyunca adı köprü altı etkinlik konulan sözde etkinlikler gibi tüm engelleme istemlerine ve alçakça iftiralara karşın güzel, kardeşliğin bir kez daha hatırlandığı bir etkinlik daha yaptık..'' dedi.

Ardahan'ı Tanıttık, Öğrencilerine Burs Verdik..

'' Düzenlediğimiz bu etkinliklerde hem Ardahan'ı tanıttık, hem Ardahan'lı üniversite öğrencilerine burs imkanı sağladık, hem de Ardahan Dernekler Federasyonun kiraları başta olmak üzere etkinlikleri için maddi kaynak sağlayarak bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olabileceğini ortaya koyarak, İstanbul'da en aktif olan ilk 20 İl federasyonu arasında yer aldık'' diyen Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı/Gazeteci Fakir Yılmaz "gayet şeffaf olan yönetim anlayışımız ile son etkinliğimizde de elde ettiğimiz 50 bin liralık gelirle de daha önceki etkinliklerde olduğu gibi hiç bir siyasetçinin, kurumun etkisinde kalmayan federasyonumuzun bu dev organizasyonlara , reklam tanıtımlarına, kirasına, elektrik, telefon, suyuna ve diğer masraflarına harcadık, harcıyoruz.'' diyerek açıklamasına şöyle devam etti.

ARDAFED Ardahan Barosunun Kurulmasına Katkı Sundu..

“ Bu yıl 5. dev organizasyon olan Ardahan'ı Tanıtma Günleri öncesi Barosu olmayan Ardahan'a baro kurulması için bir çok girişimlerde bulunup, başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere bu konuyla ilgili herkesi ziyaret edip, barosu olmayan Ardahan'a baro kurulması için sürekli gündem yaratarak, Ardahanlı Avukatların da büyük çabaları ile Ardahan Barosunun kurulmasını, seçimini yaparak Ardahan  barosunun seçimini ve başkanının seçilmesine katkı sunduk. Türkiye'nin olduğu gibi Avrupa'nın en yüksek gökdelenin de düzenlediğimiz 'Ardahan lılar Zirvede' adlı gecemizde Ardahan öğrencilere yönelik olarak aldığımız burs desteği ile 22 öğrencimize burs katkısını sunup, makbuzlarını da sanal ortam başta olmak üzere her yerde kamuoyuna açıkladık. Ki bu çalışma ve çabayı daha önceki etkinliklerimizde de yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.

Biz, ARDAFED olarak yaptığımız bu çalışmalar ile Kültür Bakanlığının, Ardahan Valiliği ve Belediyelerinin Kültür Müdürlüklerinin yapması gereken çalışmaları yaparak Serhat kentimizi en iyi şekilde İstanbul ve ülkeye tanıttığımıza inanıyoruz. Ardahan ve Ardahanlı kamuoyunun büyük bir kesiminin takdirle karşıladığı, etkinliklerimiz öncesi ya da  sonrası olumlu, olumsuz düşünce ve bakışların da  Ardahan'ın reklamı olduğunu düşünerek çıktığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Ardahan'ı Avrupa'ya tanıtmak, havaalanı olmayan Ardahan'a Jet indirip , iş insanlarımızla  Ardahan'a ziyaret, havaalanı, KTB Demiryolunun Ardahan'a uzanması için gündem oluşturmaktır.' dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenyurt Üniversitesi'nden Ortak ProjeÖnceki Haber

Esenyurt Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eseny...

İBB Beylikdüzü'nde Kavaklı Mahallesi'ne kreş yapacakSonraki Haber

İBB Beylikdüzü'nde Kavaklı Mahallesi'ne...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!