esss

Ardahan Tepesuyu Köyü Derneği Sabah Kahvaltısında bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Tepesuyu Köyü Derneği Sabah Kahvaltısında bir araya geldi
Merkezi Esenyurt’ta bulunan Ardahan Tepesuyu Köyü Derneği Başkanı Halil Aktaş, Dernek Yönetimi ve köylülerini ES Cafe Simit evi’nde düzenledikleri sabah kahvaltısında bir araya getirdi.

Yoğun katılım olduğu kahvaltılı programa geçmiş dönem Ardahan HDP Milletvekili Taşkın Aktaş, ve çok sayıda davetli katıldı.

Program sonrası konuşmasını yapan Dernek Başkanı Halil Aktaş,  şu ifadelere yer verdi: Öncelikle demelimizin kuruluşu esnasında gelinen süreç, yapabileceklerimiz ve yapmak istediklerimizle ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum.

2020 yılının 12. ayında köy derneğimizin kurulması için mini bir toplantı yaptık, Aynı zamanda Avcılar da Ardahan dernek başkanı olan köylümüz Bülent KARADAG ile birlikte, 12 ayın sonuna kadar haftada 3 kez okul idare odamda bir araya gelerek nasıl bir dernek kurmak istiyoruz tabela derneği mi yoksa etkili bir dernek mi olacağız,  bunların istişaresini yaptık.

Bu aşamaları geçtikten sonra, ivedilikle yönetim oluşturarak ve de gönül verecek köylülerimize ulaşabildiğimiz ölçüde ulaşarak yol haritamızı belirledik.  Öncelikle yakın olanlarla yola çıkmaya karar verdik.  Dernek kuruluş çalışmalarında çabuk kararlar almak, resmi başvurular yapmak gerçekleşebilmesi  için sürekli ıslak imza alma gerekliliği olacağından, yakın olan köylülerimizin de desteğiyle ilk  yönetimi oluşturarak 16 Mart 2021 tarihinde köy derneğimizi kurduk.

Yasa gereği öncelikle genel kurul yapılması gerekli olduğundan, 6 ay süre içinde genel kurul yaparak, mevcut yönetim. Asil ve yedek üyeleri belirledik, 3 yıllık yönetim i oluşturduk  Resmiyetimizi onaylatarak faaliyetlerimize başladık.

Yeni yönetim olarak ilk toplantımızı yaparak, aldığımız kararlar doğrultusunda amacımız; köyümüzde her aileden temsilen 1 veya 2 kişiye kahvaltı vererek, gelinen süreci anlatmak, derneğin birlikteliğini ve dayanışmanın önemini anlatmaya çalışmaktır.

Bunun yanında yine amacımız, sizlerden gelecek tüm dilek, temenni ve Önerileri bir araya getirdikten sonra en uygun olan kararları alıp uygulamaya koymaktır, Dernek yönetimi  olarak her türlü eleştiri ve önerileri dikkate almaya açık olacağız. Birlikte kararlar alarak ve aldığımız kararları sizlere sunarak. Derneğimizin faaliyetlerini devam ettireceğiz, Yardımlaşma ve dayanışma Örneğini hep beraber yasamaya ve yaşatmaya çalışacağız.

Derneklerin asli amacı bir arada olmak ve dayanışma ruhunu yaşatmaktır, Bunun için köylülerimizin önemli ve özel günlerinde, sevinçli ve üzüntü anlarında onların yanında olacak, duygularına ortak olmak için gerekli desteği sunmaya çalışacağız

Köy derneğimizde kararlar alırken, aldığımız kararların bir gelenek haline gelmesi ve her yönetimin aynı hizmetleri devam ettirmesi en büyük gayemiz olacaktır.

Tüm bunları yapabilmek için takdir edersiniz ki, bir bütçe oluşturacağız planımız, her üyenin aylık 10 TL, yıllık 120 TL olarak makbuz karşılığında aidatlarını peşin ödemeleri yoluyla oluşturulması yoluyladır, Bütçedeki bu paralar, yine dernek hesabında muhafaza edilecek gider olarak dernek kirası, stopaj, aidat vs gibi giderlerden sonra kalan meblağ hesapta tutulacaktır, Bunun yanında ihtiyaç olması durumunda, yalnızca köylülerimizin ortak ihtiyaç ve giderlerinde kullanılacaktır.

Sizlere hazırlanarak verilen bilgilendirme tablosunda, gelir giderler şeffaf bir şekilde belirtilerek yine sizlerle paylaşılacaktır.

Derneğimiz son derece şeffaf, ortak akıl ve dayanışma yoluyla hareket etme  temel prensip edinmiştir. Yine temel amacımız, tabela derneği olmamak, su aktif ve gündemi takip eden bir dernek olmaktır.

Dernek olarak, her zaman köylülerimizin yanında olacağız, köylülerimizin her  türlü sorunlarında dernek başkanı ve başkan yardımcılarımıza 24 Saat ulaşabilmelerini sağlayacağız.

Hedefimiz bunu ben olarak değil biz olarak, hep birlikte yapmak olacaktır, ihtiyacımız olan tek şey; yanımızda olmanızdır. Biz bunu bilerek ve bunu düşünerek hu yola bir adım attık. Sizlerin de desteğiyle başarılı olacağız.

Gürcübey Köyü'ne yakışan, her derneğe örnek olacak çalışmalarımızla, resmi açılışını yaptığımız derneğimizi, birlik ve beraberlik çıtasını en üste taşıyarak örnek bir dernek yapmaya çalışacağız.

Kahvaltımızı yaptıktan sonra dernek yönetim ofisimize geçerek yerimizi göreceğiz. Ve tüm faaliyetlerimizi şimdilik buradan yöneteceğiz. 3 yılın sonunda; Başarılı, çalışkan, özverili ve "ben bu derneği daha da ileriye götüreceğim" diye arkadaşlara görevi teslim ettiğimizde, gönül rahatlığı ile bizler de köşemize çekileceğiz ve sonsuz desteğimizi vermeye devam edeceğiz dedi.

Vekil Aktaş Dernekçiliğin önemine değindi

Milletvekili Taşkın Aktaş kısa bir konuşma yaparak dernekçiliğin önemine değindi. Aktaş, Birlik beraberlik dernekçilik açısından çok önemlidir,  “Dernekçilik, derneğin ismini almış olduğu köy, kasaba veya şehrin gelenek göreneklerini, örf adetlerini yaşamak, yaşatmak ve genç nesillere aktarmaktır. İhtiyaçlı insanlara yardımcı olmak anlayışıdır.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnternetten siparişte sahte kargocu tuzağına dikkatÖnceki Haber

İnternetten siparişte sahte kargocu tuza...

Esenyurt'ta alacak verecek kavgası! 1 ölü, 2 yaralıSonraki Haber

Esenyurt'ta alacak verecek kavgası! 1 öl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!