esss

Başkan Faruk Demir: Ardahan işsizlik olmayan tek şehir olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Faruk Demir: Ardahan işsizlik olmayan tek şehir olacak
Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy Programının Konuğu Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir oldu.

İzmir'de Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy Programının Konuğu Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir oldu. Demir: ''İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diğer tüm belediyelere örnek olmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Programdan satır başları şöyle...

''Biz aslında bu Covid-19 ile ilgili önlemleri alan ilk belediyelerden biriyiz'' diyen Demir şöyle devam etti:''Hem sirkülasyonun az oluşu hem de bakir bir şehir olduğu için önlemlerimiz yeterliydi. Maske üretimini ilk başlatan belediye biziz sanırım. Covid-19 Türkiye'de konuşulmaya başlandıktan üç dört gün sonra maske üretimine başladık.

Can kaybımız az oldu. Bu pandemi sürecinden insanlık bazı dersler almalı. Doğaya ne kadar müdahale edersek o kadar yok oluruz. Dünyayı ve doğayı daha iyi kulllanmamız gerekiyor yoksa Covid-19 gider başka bir salgın gelir'' dedi. Ardahan'daki Covid-19 önlemlerini anlatan Demir:''Sağlık önlemlerini dört dörtlük yerine getirdik. Gerek ilaçlama gerek dezenfeksiyon. Evde kalan vatandaşlarımız, çocuklarımız için santraç takımları, eğitim setleri dağıttık. Hastane, postahane, banka gibi kurumlarımıza maske dağıttık. Belediye olarak belediyenin sorumlu olduğu işletmelerdeki esnafımızın kiralarını erteledik, icraları erteledik, su kesintisi yaşamamalarını sağladık''  Benim dönemimde, Ardahan işsizlik olmayan tek şehir olacak diyen Demir:'' Şimdi biz geriye dönüşü başlatmak istiyoruz. Ardahan yatırımlar için en avantajlı bölgelerden biri. Biz de hayırsever Ardahanlılar tarafından fabrika altyapısını oluşturuyoruz.

Ardahanlı girişimcilere sesleniyorum: Özellikle emek yoğun işlerde yatırımlarınızı gözden geçirin. Eğer aynı işi Ardahan'da yaparsanız aynı işi İstanbul ve Ankara'da yapan kişiye yüzde 60 fark atarsınız. Şimdi 2 bin metrekarelik fabrika alanımız bitmek üzere. İzmir'deki bir tekstil atölyesi sahibi bir hemşerimiz burayı işletecek. Burada üç yüz kişi çalışacak. Talipli varsa yarın yeni fabrika çalışmalarımıza başlayacağız. Ben kendime bir ilke koydum. Benim dönemimde, Ardahan işsizlik olmayan tek şehir olacak'' diye konuştu. Demir, Ardahan ekonomisini ve pandemi sürecini nasıl atlattıklarını şöyle anlattı:''Esnafın ve çiftçinin durumu açısından iyi durumda değiliz. Bu ekonomik sarsıntı dezavantajlı konumlarda bulunan illerde daha derinden hissedildi. Çünkü buralarda üretim çeşitliliği zaten az. Sosyal devlet yarına hazır olur. Ancak görüyoruz ki işsizlik fonunu, deprem fonunu hepsini harcamışlar.

 Devlet alan el değil veren eldir. Bizde ise, hükümet vatandaşa '10 TL gönderin' diye mesaj göderdi. Ardahan Türkiye için önemli bir şehirdir. Sınır şehridir. Kazım Karabekir:''Boğazlar boğazımızsa Ardahan ve Kars belkemiğimiz'' der. Buralar olmazsa Anadolu'nun müdafası zor olur. Ardahanın en büyük geçim kaynağı hayvancılık. Ekonomimizin yüzde 85'i hayvancılıktır. Ardahan ve Kars mera hayvancılığı için en elverişli şehirlenden biri.

Bizim şehrimizde bir tane fabrika yok, üstünden uçak bile geçmiyor. Bu bazen dezavantaj olarak görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye'nin en temiz havasına sahip şehri olarak tescilleniyor. Ardahan'da üretilen tüm ürünler birinci derecede organik. Suni gübre yüzde 5'i dahi geçmez. Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in teşvikleri ile Ardahan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Karkas Et anlaşması yapıldı. İzmir’in etini artık Ardahan Kadın Girişimi Kooperatifi gönderecek. Kadınlarımız burada canla başla çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diğer tüm belediyelere örnek olmasını istiyorum. Diğer tüm belediyelerinden de kooperatifler aracılığıyla Anadolu'nun üreticisinden almaları istiyorum.''

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bozkurt; Kaza Geçiren Hamile Kadınla Yakından ilgilendiÖnceki Haber

Başkan Bozkurt; Kaza Geçiren Hamile Kadı...

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerinin yatacağı tarih belli olduSonraki Haber

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerin...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!