esss

Belma Barut İlkokulu Hijyende Birinci olma yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belma Barut İlkokulu Hijyende Birinci olma yolunda
Esenyurt Belma Barut ilkokulu yapılan denetimlerde ilçe genelinde en temiz ve hijyen okulu ünvanını alarak birinci olma yolunda ilerliyor.

Kovid-19 salgınında virüsün yayılma riski bulunan yerler arasında yer alan okullarda öğrenci, öğretmen ve diğer personelin maske-fiziksel mesafe ve hijyen başta olmak üzere tedbirlere tam uyum sağlaması hayati önem taşıyor. Bu konuda önem gösteren Belma Barut İlkokulu Esenyurt’ta örnek teşkil ediyor.

Belma Barut İlkokulu’nda temassız ateş ölçer, tek kullanımlık maske, sıvı sabun ve el antiseptiği ve yüzde 70 alkol içeren kolonya en önemlisi ise ilçede hiçbir okulda olmayan dezenfektan kapısı bulunduruyor.  Okul içerisinde kullanılmış maskeler ve atıklar için kapaklı çöp kutuları her kata koyarak uygun yerlere yerleştirilmiş. Wc çıkışlarında dikkat çeken diğer bir uygulama ise ayak dezenfektan havuzları. Öğrenciler Wc’den çıktıktan sonra ayakkabılarını dezenfektan havuzlarında temizleyerek sınıflarına giriyor.  

Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske takarak öğrencilerini alıyor. Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiş ve el antiseptiğinin bulunduğu alanlar öğretmenler tarafından kontrol ediliyor. Dersler sırasında öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe kuralı uygulanarak oturma düzeni oluşturulmuş ve maske takılma kuralı getirilmiş. Belma Barut İlkokul’unda İzole odası kurularak aynı zamanda her kata hijyen eğitim afişleri yapıştırılarak bilgilendirme yapılıyor.

  

AKTAŞ; OKULUMUZ BAŞARI BELGESİNE LAİK GÖRÜLDÜ

Belma Barut İlkokulunun başarılı müdürü Halil Aktaş, sağlık konusunda tutumu öğrenci velileri tarafından takdirle karşılanıyor. Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Aktaş, Okul genelinde pandemi dolayısıyla sosyal mesafe, hijyen ve temizlik kurallarına son derece dikkat ettiklerini, Esenyurt’ta temizlik konusunda tek okul olduklarını bununla birlikte hijyen konusunda da başarı belgesi ödülüne laik görüldüğünü ifade ederek yakın zamanda yine Esenyurt ilçesinde 1’inci olacaklarını söyledi.

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da koronavirüs vakalarının patlama nedeni açıklandıÖnceki Haber

İstanbul'da koronavirüs vakalarının patl...

Esenyurt polisi 37 kişiyi okey masasında yakaladıSonraki Haber

Esenyurt polisi 37 kişiyi okey masasında...

Haber Yorumları

  • İbrahim19-10-2020 17:09

    Sayın Müdürümüzü ve idareci arkadaşları itinalı çalışmalarından dolayı tebrik ederim

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!