esss

'Bir engel de diş olmasın' projesi yüzleri güldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Esencan Hastanesi & Esendent tarafından hayata geçirilen 'Bir Engel de Diş Olmasın' sosyal sorumluluk projesi ile engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı hizmetinden ücretsiz olarak yararlanılması sağlanıyor.

Engelli bireylerin hayatta yaşadıkları türlü zorlukları bir nebzede olsa azaltmak için harekete Esencan Hastanesi & Esendent, ağız ve diş sağlığı konusunda sorun yaşayan hastalara ücretsiz hizmet sundu.

Bugüne kadar 102 engelli bireye ulaşan gönüllüler, ailelerin de yüzlerini güldürdü. Özel bireyler, hastaneye özel nakil araçlarıyla getirilerek ortodonti, çene cerrahisi, implant gibi tedavi süreçlerini ailelerin onayı ile hastane ve diş sağlığı merkezi tarafından ücretsiz gerçekleştirdi. Müdahale yapılırken kimi zaman genel anestezi ihtiyacı doğması sonucu gerekli kan tahlili ve tetkiklerle bireylerin anesteziye uygun olup olmadıkları tespit edilip tüm bu işlemler ailelerin onay ve bilgisi dâhilinde gerçekleştirildi. Projenin son gününde ise düzenlenen kokteyl ile katılımcılara ve hastalara teşekkür plaketleri dağıtıldı. Ayrıca bu süreçte yaşanan güzel anların fotoğrafları sergilendi.

Yenidünya; “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Esencan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taşkın Yenidünya ise konuşmasında projenin kendilerini çok heyecanlandırdıklarına vurgu yaptı. Yenidünya, ‘ Kurumumuzun Müdürelerimiz Perihan Kanmaz ve Aygül Cem’in  bölgede bir takım ziyaretler yaptıkları esnada proje ortaya çıktı. Özel gereksinimli bireylerin tedavileri özel uzmanlık gerektirir. Çünkü iyilik yapalım derken bir takım negatifliklere de yol açmak mümkündür. Bu konuda ilk olarak Dr. Sema Saçlı ile bu fikri paylaştık. Kendisi bu tarz sosyal sorumluluk projelerine her zaman çok duyarlı olduğunu bildiğimizden kendisi de projeyi hemen sahiplendi. Ve 4 ay içerisinde bu proje başladı ve sonuçlandı. Bunlar yaygınlaşacak ki bunlar konuşulacak ki başka kıvılcımlar çıksın. İnsanlar bunlara daha çok heveslensinler. Burada kimsenin bir beklentisi yok burada sadece sevgi var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

"18 yıllık meslek hayatımın en mutlu anlarını yaşadım"

Engelli bireylerin diş sağlığı açısından yaşadıkları zorlukları ve tedavi süreçlerindeki aksamaları görerek bu projenin çıktığını belirten Diş Doktoru Sema Saçlı, "Toplam 10 diş hekimiyle çalıştık. 102 tane engelli bireyin diş tedavilerini tamamladık. Zihinsel engelli bireyleri genel anestezi yaparak tedavilerini yapmayı tercih ettik. 102 tane insan, 102 tane hikaye demek bizim için. Hepsini dinlemek, onlara dokunmak gerçekten çok mutlu etti beni. 18 yıllık meslek hayatımın en mutlu anlarını onları tedavi ederken yaşadım diyebilirim. İlk geldiklerinde korku ve tedirginlik halleri vardı. Ancak daha sonra bunları aşarak eğlenceli hale getirdik" diye konuştu.

"Bu proje bize ilk geldiğinde çok heyecanlandık"

Türkiye'deki engelli bireylerin diş ve diş sağlığı konusunda eksiklik yaşadığını duydukları zaman böyle bir proje yapmaya karar verdiklerini anlatan Esencan Hastanesi yöneticisi ve proje sorumlusu Perihan Kanmaz, "Bu proje bize ilk geldiğinden çok heyecanlandık. Engelli bireylerin diş konusunda yaşadığı sıkıntıların bu denli fazla olduğunu bilmiyorduk. Hastanenin yönetim kurulu ile bu projeyi paylaştığımda onlarında heyecanlandığını ve destek verdiğini gördüm. Hemen harekete geçip tespitlerimizi yaparak engelli bireylere ulaştık. Tedavilere başlanarak diş ve diş sağlığı konusunda gerekli tüm işlemler yapıldı. Bu projede olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasta olmak artık yük değil lüksÖnceki Haber

Hasta olmak artık yük değil lüks

Sığırcıkların Beylikdüzü semalarında görsel şöleniSonraki Haber

Sığırcıkların Beylikdüzü semalarında gör...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!