esss

"Böyle Uyum mu Olur?" Haberine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Böyle Uyum mu Olur?" Haberine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama
Türkiye’nin kucak açtığı Suriyelilerin topluma entegrasyonunda en kritik halka olan eğitimde ‘düğme yanlış ilikleniyor’. Esenyurt Cumhuriyet İlkokulu’nda, 7 yaşındaki mültecilere Türk öğrencilerle bir arada değil bahçedeki konteyner sınıfta uyum eğitimi verildiği ortaya çıktı. Çocukların kış şartlarında maruz kaldığı vicdan sızlatan muamele ‘izolasyonla nasıl uyum sağlanacak’ tepkilerine yol açtı. Haberi üzerine Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konu hakkında açıklama geldi.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA:

"Böyle Uyum mu Olur?" Haberiyle ilgili Kamuoyuna Bilgilendirme 17.02.2022 tarihinde bir haber sitesinde ilçemiz Cumhuriyet İlkokulu uyum sınıfıyla ilgili çıkan haber neticesinde ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER ve Şube Müdürü Nedim ŞEN okulumuzu ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulunmuşlardır.

İlçemiz Cumhuriyet İlkokuluyla ilgili haber de belirtilen alan uyum sinifi olarak kullanılmaktadır. Uyum sınıfları özel müfredat programı uygulanan sadece yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal uyumlarını destekleyici çalışmalar ve eğitimler kapsamında oluşturulmuş sınıflardır. Bu alanın isitma sistemi, bilgisayari, ses sistemi ve projeksiyonu mevcut olup öğrencilerimizin eğitim ortamlarında haberde belirtildiği gibi eksiklik veya öğrencilerimizin eğitim hayatlarını olumsuz etkiyecek herhangi bir unsur yoktur. Uyum sinifi olarak kullanılan alanda sınıflar 13 kişi olarak sabahçı ve öğlenci olarak ders yapmaktadırlar. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimizin velilerinden herhangi bir konuda okul veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ulaşan bir şikâyet bulunmamaktadır. Ayrıca okulumuzda yaklaşık 500 yabancı uyruklu öğrenci bulunmakta ve tüm öğrencilerimiz okulumuzda yapılan sosyal, sportif, kültürel, akademik tüm çalışma ve olanaklardan eşit şekilde yararlanmaktadır. Okulumuzda yabancı öğrencilere yönelik herhangi bir izolasyon uygulanmamaktadır denildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Esenyurt’ta Cami hocası bile gelen faturaya tepki gösterdiÖnceki Haber

Esenyurt’ta Cami hocası bile gelen fatur...

Esenyurt'ta dehşet anları! Kafasına falçata sapladıSonraki Haber

Esenyurt'ta dehşet anları! Kafasına falç...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!