esss

DEVA’lı Kahriman: "Sandık günü geldiği zaman AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA’lı Kahriman: "Sandık günü geldiği zaman AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak"
DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, CemTV ekranlarında yayınlanan Atakan Sönmez ile Not Defteri programına katılarak gündemi değerlendirdi.

İktidarın ekonomi politikalarının algı yönetiminden ibaret olduğunu, ekonomik krizle mücadelede somut bir şey program ortaya koyamadığını ifade eden DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman "Vatandaş artık bunlara inanmıyor. Vatandaşın çok ciddi sıkıntıları var,  millet perişan ve bundan dolayı da sandıkta gereken cevabı verecektir. Sandık günü geldiği zaman AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak o gün bütün dünya Türkiye'yi konuşacak Türkiye Deva Partisi ve sistem değişikliği konuşacak" dedi.

Kahriman, Ekonomik krize ilişkin sık sık söylem değiştiren iktidarın son olarak "ekonomik kriz var ve  ancak biz çözeriz' söylemini ele alan Kahriman, "Ekonomik krizle ilgili iktidarın bu konuda çok ciddi çelişkileri var. Daha önce krizi yok sayıyordu, bugün gelmiş olduğumu nokta çok ciddi bir kriz olduğunu ve bu krizi de kabul ettiklerini görüyoruz. Ekonomik kriz var ama iktidar ne yapıyor, somut bir şey ortaya koyamıyor. 'Biz bu krizi böyle çözeceğiz diye bir şey de ortada yok. Sadece algı yönetimiyle, havuz medyasıyla maalesef ülke güllük gülistanlık gibi anlatılıyor" dedi

"AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak"

"Vatandaş artık böyle bir şey olmadığının farkında. Vatandaşın çok ciddi sıkıntıları var, millet perişan ve bundan dolayı da sandıkta gereken cevabı verecektir." diyen Kahriman "Hakikaten ben bu vatandaşlarımızın tutumunu sandık günü geldiği zaman AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak o gün bütün dünya Türkiye'yi konuşacak Türkiye Deva Partisi ve sistem değişikliği konuşacak" diye konuştu.

"Vatandaşın derdiyle dertlenmedikleri gibi...."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin '20 yıllık iktidarımızda kim halkımızı enflasyona ezdirdiğimizi söylerse yalan söyler' sözleri de hatırlatılan Kahriman sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Doğru, belli bir zümreyi ezdirmiyor, kendi çevresindeki belli bir zengin zümre var. Bunların içerisinde 5'li çete de var. Vatandaşın dertleriyle dertlenmedikleri gibi bunları da söyleyebiliyorlar. Aslında pazarda caddede sokakta halkın içinde olsalar bunu söylemezler ama onlar sarayda yaşadıkları için maalesef bu konuları çok rahatlıkla ifade edebilirler."

"TÜİK'in samimiyeti kalmadı"

TÜİK'in açıkladığı son enflasyon rakamlarını da değerlendiren Halis Kahriman toplumun gerçek enflasyonunu belirleyen temel ihtiyaçlar üzerinden yaşanan hayat pahalılığını şu sözlerle tarif etti:

"Toplumun temel ihtiyaç maddeleri nelerdir; şeker 2021 yılında 5.40, 2022'de 27.90 yüzde artışa bakın, yüzde 517. Yumurtanın kolisi geçen sene 19 liraydı bu sene itibariyle 70 lira yüzde 368. Bir litre süt 2012'de 4.70 liraydı, 2022'de 17 lira oldu. Yüzde 361.

Benzin geçen sene 7.90 liraydı  bugün 26.40. Yüzde 334. Kaşar peyniri 26 liradan 92 liraya yükseldi. Un 160 liradan 590 liraya çıkmış. Ay çiçek yağı 69 liradan 227 liraya çıkmış. Yüzde 368. Kıyma 49 liraydı, 150 lira olmuş.  Yüzde 306. Ekmek 1.25 liradan 5 lira oldu. Yüzde 400." 

Rakamlara bakıldığında artık TÜİK'in bir samimiyeti kalmadığını vurgulayan Kahriman, "TÜİK'in açıklamış olduğu rakamlar toplum tarafından kabul edilebilecek bir durumda değil. Toplumu sadece havuz medyada anlatmakla buna inandıracaklarını zannediyorlar ama annelerimiz bacılarımız pazara çarşıya markete gittikleri zaman gerçek enflasyonu görüyor. Vatandaş bunu görüyor farkında, vatandaşın ciğerlerine kadar yansımış bu" dedi. 

Ak Parti iktidarının uyguladığı ekonomik programla krizin üstesinden gelemeyeceğinin altını çizen Kahriman "Geçen sene pandemi olmasına rağmen tarım üretimde bu sene eksi 2.7 ile kapatmışlar üretimi. Vatandaşımız tarım hayvancılığı niye yapmıyor? Bunları yapmamalarının sebepleri var. Yapıyor vatandaş ama yaptığı için zarar ediyor. Bu sebeple yapmama kararı veriyor. Bugün ülkemizde 3,5 milyon metre kare tarımsal olarak buğday ekebilecek alanlarımız var ve maalesef ekmiyoruz. Yanı başımızda Ukrayna ve Rusya'da savaş var. Orada enflasyon oranları yüzde 20'nin altında. Avrupa ülkelerinde 3.5 ve 7'dir. Dünyada bir kriz var, kabul ediyoruz, TÜİK'in resmi rakamlarını kabul edelim; resmi rakamlar niçin yüzde 84. Bütün Avrupa ülkelerini, G20 ülkelerini toplayın tamamı Türkiye'nin tek başına tamamı kadar enflasyonu var." diye konuştu. 

"Türkiye'nin en büyük problemi liyakat"

Türkiye'nin en büyük probleminin liyakat olduğuna işaret eden ve "Siz tarımdan anlayandan birini getirip de Milli Eğitim bakan yardımcısı yapsanız ülkenin geleceği nokta bu olur" diyen  Kahriman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız defaatle bu konuları izah ediyor 'ben olmasaydım bu iş olmazdı' şudur budur. Hayır öyle değil maalesef. 

Sayın genel başkanımız ekonomi başındayken Türkiye'nin süreci 2001 yılında alın günümüze kadar gelin sayın Genel Başkanımız Ali Babacan'ın görevi bıraktığı zamana kadar gelinen sürece bakın. Toplum bunun farkında aslında.

Sayın genel başkanımız bu ülkenin ekonominin başına geldiği zaman bu ülkede gayri Milli halıda kişi başı 3.500 dolardan 12 bin 500 dolara çıkardı.Görevi bıraktığı zaman 12 bin 500 dolardı şu an Tüik'in rakamları 7 bin 500 8 bin dolar.

Merkez bankası rezervi 27 milyar dolardan 136 milyar dolara çıkaran genel başkanımız. Şimdi merkez bankasına soruyoruz; merkez bankasında o para var mı yok, eksi 60 milyar dolarda. 225 milyar dolar para ortadan yok oldu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta kavşak çalışmalarıyla trafik yoğunluğu en aza indiriliyorÖnceki Haber

Esenyurt’ta kavşak çalışmalarıyla trafik...

Esenyurt'ta sağanak yağış nedeniyle su baskınları meydana geldiSonraki Haber

Esenyurt'ta sağanak yağış nedeniyle su b...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!