esss

Esenyurt Aile Destek Merkezi'nin ikinci binası hizmete açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Aile Destek Merkezi'nin ikinci binası hizmete açıldı
Esenyurt Kaymakamlığı'nca ilçe genelinde yaşayan kadınların meslek edinmesini amaçlayan Aile Destek Merkezi'nin (ADEM), ikinci binası açıldı.

Esenyurt Kaymakamlığı, kadınlara yönelik çeşitli meslek eğitimleri, aile, toplum, ahlak, sağlık, dini ve manevi değer eğitimi almalarını destekleyen Aile Destek Merkezi'nin ikinci kurs binasını açtı. Cavide Karakülah’ın Başkanı olduğu Seçilmiş Kadınlar Derneği (SEKADER,)’in  destekleri ile Programa Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül ve davetliler katıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Kaymam Karagül, binayı gezerek bilgi aldı. Proje kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma eğitimi, yabancı uyruklulara Türkçe eğitimi, çocuk gelişimi, Kur'an-ı Kerim ve siyer eğitimi, dikiş, el sanatları, kuaför, mum ve sabun yapımı, işaret dili, pilates- zumba eğitimi veriliyor. Ayrıca binada kreş hizmeti, seminer faaliyetleri, psiko-sosyal görüşme odası yer alıyor. Toplamda 557'si yabancı olmak üzere bin 524 kadın projeden faydalanıyor.

"İSTANBUL'DA İLK DEFA ESENYURT'TA UYGULANMAKTADIR"

Kurs binasını gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, "Aile Destek Merkezi, İstanbul'da ilk defa Esenyurt'ta uygulanmaktadır. Biz geçen ilk kurs binamızı açmıştık. Bu açtığımız ise ikincisi. Şu ana kadar biz burada 3 bine yakın Esenyurtlu kadınlarımızı, bu kurslarımızda eğitmek için kolları sıvadık. Burada kurslar, spor faaliyetleri ile kadınlarımız için tam sosyal bir alan düzenledik. Aile Destek Merkezlerimizdeki kursları bitirdikten sonra kendilerine iş kuran kadınlarımız da var. Bu İçişleri Bakanlığımızın düzenlenen Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığımız bir uygulama" dedi.

Programa, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Harun Özer, MHP İlçe Başkanı, Halil Kaval, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Necati Yener, Esenyurt Halk Eğitim Müdürü, İbrahim Hakkı Damat, Esenyurt Müftüsü Abdulsamet Erkul, SEKADER, Başkanı Cavide Karakülah, Muhtarlar, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akgün'den 'kişiye özel' imarÖnceki Haber

Başkan Akgün'den 'kişiye özel' imar

Esenyurtlu Sporcular GururlandırdıSonraki Haber

Esenyurtlu Sporcular Gururlandırdı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!