esss

Esenyurt Gelecek Partisi’nden Dernekler Hakkında Önemli Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Gelecek Partisi’nden Dernekler Hakkında Önemli Açıklama
Esenyurt Belediyesi’nin Eylül ayı Meclisi’nde gündeme getirdikleri dernek yerleri hakkında Esenyurt Gelecek Partisi ilçe Başkanlığı konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, Son günlerde ulusal ve yerel bazda Esenyurt imajını zedeleyen olayların yaşanması Gelecek partisi olarak bizleri üzmüştür.

Gelecek partisi Esenyurt ilçe başkanı olarak Esenyurt Belediyesi olağan Eylül ayı meclisine katılım sağladıktan sonra bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk.

TAŞINMAZLAR ESENYURT HALKININDIR

Her şeyden önce bilinmelidir ki Esenyurt coğrafyasında bulunan tüm menkul, gayrimenkul, taşınır taşınmaz demirbaş mallar ve işletmelerin tamamı Esenyurt halkına aittir.  Sadece halkın hizmetine sunularak kullanılabilir.

Ancak geçmiş yönetim siyasi çıkar uğruna öyle bir uygulama yaptı ki yer verilen her dernek sanki kendi malları gibi kendi hakları gibi verilen yerlere sarıldılar. Dolayısı ile hal böyle olunca diğer yöre dernekleri de kendi nüfus yoğunluğunu doğal olarak öne sürüp bizimde hakkımız demek zorunda kaldılar.  Bu orantısız yer vermenin sonucu olarak tatsız bazı olaylar Esenyurt’ta en fazla nüfusa sahip olan Van Kültür evi ve Sinop Kültür evin de ortaya çıkmıştır.

Dernek hizmet alanları ticarethane değildir sadece kültür, sanat, dayanışma, taziye ve toplantıların yapıldığı alanlardır.

Tüm dernek yerlerinin tahsis şeklinin Sayıştay raporuna göre yanlış olduğu derhal iptal edilmesi gerektiği Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Kemal Deniz Bozkurt tarafından söylenmektedir.

Ancak Van ve Sinop Kültür evleri hem Sayıştay raporuna göre tahsis edilemeyeceği hem de dere ıslah çalışması bitmeden İSKİ’nin verdiği rapora göre sakıncalı bulunduğu için kullanılmasına izin verilemeyeceği söylenmiş ve mühürlenmiştir. Denilmektedir.

TÜM TARAFLARI SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ

Ancak kanaatimizce tüm Esenyurt Belediyesine ait olan yani halka ait olan yerlerin bir an önce mağduriyet yaratmadan adil bir şekilde çözüme kavuşması için kamuoyu bilgilendirilerek çözüme kavuşmasının sağlanması gerekir.

Burada ki mesele sadece Van ve Sinop Kültür evleri meselesi değildir. Eğer bu Kültür evleri Mühürleniyorsa diğer Kültür evlerine de adil bir şekilde gereken işlem yapılmalıdır.

Ortak protokol yapılması konuşuluyor. Eğer bu protokol yapılacak ise hızlı bir şekilde Van ve Sinop Kültür evlerinin ıslah çalışması da bir an önce yapılıp aynı şartlarda onlarla da bu protokol yapılıp halkın hizmetine sunulmalıdır.

Esenyurt halkının cebindeki paralar ile yapılmış bu güzel yapıların atıl durması büyük kayıp olacaktır kanaatindeyiz. Dernek başkanlarımızın da Sükûnet ile olaya yaklaşması daha doğru olacaktır.

Hiş kimse hiçbir kurum kanunlarımızın üstünde değildir. Olamaz Hep birlikte hukuk devletine sahip çıkıp verilen kararlara saygı duymalıyız. Esenyurt’ta yaşanan bu tür kaotik ortamlar tüm Esenyurt halkını ilgilendirmektedir. Esenyurtluyum derken utanmayacağımız onurla haykıracağımız bir Esenyurt’u hep birlikte var edebiliriz. Bu yaşanan olayları detaylı bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek noktasında Esenyurt Belediye birimleri eksik kalmıştır. Ehliyet liyakat ve şeffaf yönetimin olması tüm halkımızın beklentisidir. Her şey şeffaf olursa tepkilerinde daha yumuşak olacağını düşünüyoruz

Son olarak önerimiz tüm Esenyurt halkının kültürlerinin tanıştığı toplumun tüm kesimlerinin kaynaştığı BARIŞ VE KARDEŞLİK merkezinin kurulmasıdır. Barışın ve Kardeşliğin Başkentinde tüm tarafları sağduyulu olamaya davet ediyor kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz denildi.

Veysel KARATAY

Gelecek Partisi ESENYURT İlçe Başkanı

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saffet Kaya’nın kızı ve damadına 2 milyon lira ve 4 kilo altın takıldıÖnceki Haber

Saffet Kaya’nın kızı ve damadına 2 milyo...

Esenyurt'ta fazla yolcu alındığı gerekçesiyle İETT şoförü darbedildiSonraki Haber

Esenyurt'ta fazla yolcu alındığı gerekçe...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!