esss

Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü Haftada 2 Bin Kişiye ev ve işyerinde aşı yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü Haftada 2 Bin Kişiye ev ve işyerinde aşı yapıyor
Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan aşı ikna timi, sırası geldiği halde çeşitli sebeplerle aşı olamayan kişileri ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek, koronavirüs aşısı yapıyor.

Esenyurt'ta ilk pilot bölge olarak Koza Mahallesi seçilmiş ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortak çalışma başlatan Koza Mahalle Muhtarı Cavide Karakulah, olmuştu. 

Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan aşı ikna timi, sırası geldiği halde çeşitli sebeplerle aşı olamayan kişileri ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek, koronavirüs aşısı yapıyor. 14 ayrı ekibin, haftada iki bin kişiye aşı yaptığı belirtildi.

Koronavirüsle mücadelede en etkin yöntem olan aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık ekipleri, sırası geldiği halde çeşitli sebeplerle aşı olamayan kişileri ev ve iş yerlerinde ziyaret ediyor. Görevliler aşı hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra bu kişilere koronavirüs aşılarını yapıyor. İstanbul  Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlü Dr. Oktay Dokuz,  bu kapsamda aşı ikna timlerinden oluşan 14 ayrı ekip kurdu. Ekipler, haftanın yedi günü önceden belirlenen adreslere giderek aşı sırası gelenlere aşı yapıyor. Ziyaretlerde öncelik, sırası geldiği halde aşı olamayan veya çeşitli kaygılarla aşı olmaktan kaçınan kişilere veriliyor. Aynı zamanda listede olmadığı halde sokaktaki kişilerden talep gelmesi durumunda da uygunluk haline bakılarak aşı imkanı sağlanıyor. 14 ekibin haftada ortalama 2 bin kişiye koronavirüs aşısı yaptığı belirtildi. Sağlık görevlileri, yanlış bilgiler sebebi ile aşı olmayanlara da bilgilendirmelerde bulunuyor.

AYAĞIMIZA KADAR GELDİ, ÇOK MEMNUN OLDUK

İş yerinde aşı olan esnaf İlyas Cazır, mobil aşı hizmetinden memnun kaldığı ifade ederek, Çok iyi, ben gidecektim. Randevu almıştım ama zamanım yoktu. Ayağımıza kadar geldi. Çok memnun olduk dedi.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Arayanlar bu haber sizin içinÖnceki Haber

İş Arayanlar bu haber sizin için

Dikkat çeken sigara kararı! TBMM'ye geliyor, işte yeni düzenlemeSonraki Haber

Dikkat çeken sigara kararı! TBMM'ye geli...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!