esss

Esenyurt Konut Mağdurları TBMM Gündeminde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Konut Mağdurları TBMM Gündeminde
Esenyurt'ta konut dolandırıcığı iddiası Meclis gündemindeydi. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketli tanıtım projesinden konut edinmek isteyen vatandaşların para yatırdıkları halde konutlarını alamadıklarını söyledi; Meclis'in ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun konuya el atması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların konut edinme umudunu sömüren bir sirketler .... Sirketler oluşturmuşlar ve maket projeler üzerinden satışa çıkmışlar.

Maketten ev almak isteyen kişiler sıklıkla dolandırıcı kurbanı olurken olayın son örneği geçen yıl Esenyurt'ta yaşanmıştı. Konut edinmek isteyen vatandaşlar para yatırdığı halde konutlarını alamadığını ileri sürmüştü.

Esenyurt'ta zamanın belediye başkanının tanıtımına önayak olduğu bir proje zamanın esenyurt belediye başkanı bu maket projöe tanıtım toplantısında müteehattilerle arsa sahipleriyle poz vermek suretiyle vatandaşa bu prdojenin arkasında esenyurt belediyesinin olduğu izmenimini vermiştir

CHP'li Akif Hamzaçebi , konut dolandırıcılığı iddiasını Meclis'te gündeme getirdi. Çok sayıda vatandaşın konut edinme hayallerinin dolandırıcılık nedeniyle suya düştüğünü söyledi. Esenyurt'un eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu suçladı.

Bu projeye palma alma para yatıran vatandaşlar halen konutlarını alamamışlardır

Hamzaçebi, yasalara göre inşaat ruhsatı alınmadan ön ödemeli konut satışının yapılamayacağını hatırlattı; ticaret bakanlığının da görevini yapmadığını savundu.

Bunlar benim yazım değil konut mağdurlarının yazısı yanındakiler dolandırıcıktan 4 bin yılla yargılanmaya başlayınca banane bana mı sordunuz

CHP'li Hamzaçebi, konunun partiler üstü bir mesele olduğunu belirterek, Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdiklerini kaydetti. Hamzaçebi, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun da hareket geçmesi için hazırladıkları dilekçeyi bu kurula gönderdiklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Avcılar'da barbekü alanları kaldırıldıÖnceki Haber

Avcılar'da barbekü alanları kaldırıldı

AK Partili Kaya, Esenyurt'ta incelemelerde bulunduSonraki Haber

AK Partili Kaya, Esenyurt'ta incelemeler...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!