esss

Esenyurt zemini depreme dayanıklı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt zemini depreme dayanıklı mı?
Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Prof. Dr. Naci Görür başta İstanbul olmak üzere pek çok bölgeyi olası yeni depremlere karşı uyardı. Elazığ depremi sonrası İstanbul’un en riskli bölgeleri hangileri, İstanbul’da hangi ilçelerin zemini depreme dayanıklı? İstanbul’da zemini sağlam ilçeler hangileri? Esenyurt zemini depreme dayanıklı mı? Esenyurt zemini sağlam mı? gibi sorular da sorulmaya devam ediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depreminin olduğu sırada İstanbul’da depreme hazırlık toplantısında, “İstanbul’da 7,5’lik bir deprem bekliyoruz. Beklenen olası deprem 7,5. Depremin olası senaryosunu ciddi biçimde çalışıyoruz” dedi. Bakan Soylu’nun bu açıklamasından sonra İstanbullular olası büyük depremin ne zaman olacağını merak ederken diğer merak edilen konu ise İstanbul’un depreme karşı en riskli bölgelerinin neresi olduğu. İstanbul'un en çok büyüyen ve en çok nüfusu barındıran ilçeleri arasında Esenyurt gelmekte. Peki Esenyurt'un zemini sağlam mı? Uzmanlara göre; İstanbul'daki yapıların yaşına bakıldığından en yaşlı ilçe olarak Beyoğlu'ndan sonra ikinci sırada gelen Fatih (Tarihi Yarımada) depremden en fazla etkiyi görecek ilçe olarak öne çıkıyor. Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

İstanbul’un deprem riskli olan ilçeleri hangileri?

İstanbul Formasyonu büyük oranda Silivri ve Çatalca’nın sahil kesimi, Terkos Gölü, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar’ı kapsıyor. Çekmece Formasyonu, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Fatih civarında gözleniyor. İstanbul’un en riskli bölgeleri buralar. AKİT

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Kübalı Jose Marti Esenyurt’ta doğum gününde unutulmadıÖnceki Haber

Kübalı Jose Marti Esenyurt’ta doğum gün...

Esenyurt'ta taksicilerle turizm şoförleri arasında kavga: Çok sayıda gözaltıSonraki Haber

Esenyurt'ta taksicilerle turizm şoförler...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!