esss

Esenyurt'ta Öğretmenler eğitime ara verdi, ekmek üretmeye başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Öğretmenler eğitime ara verdi, ekmek üretmeye başladı!
Büyük bir afetle ülke olarak karşı karşıyayız. Bölgedeki tüm depremzedeler yardım bekliyor. Oldukça fazla şeye ihtiyaçlara var. Bu ürünlerin ilk sırasında ise temel besin gıdalarımızdan ekmek yer alıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından etkilen deprem bölgesi illerde Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği sandviç ve ekmek dağıtımı yapacak.

İstanbul Esenyurt ilçesinde bir baklava üretim tesisi fırına dönüştürülerek ekmek üretimine hazır hale getirildi.

Kahramanmaraş merkezli binlerce kişinin etkilendiği yıkıcı deprem sonrası bölgedeki gıda ihtiyacını karşılamak üzere kurulan fırın çalışmalara başladı.

Bu fırında Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği tarafından sadece deprem bölgesine özel ekmek üretimine geçti.

Bahattin Demir, “Yaralarımızı birlikte saracağız”

Dernek gönüllüleri arasında yer alan kadın öğretmenler eğitim öğretime ara vererek ekmek üretimine başladı.

Deprem bölgesindeki tüm bölgelere günlük ekmek üretip tırla göndereceklerini belirten Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği, “ Bu yaşanılan acının tarifi yok, tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hepimizin üzerine düşen bazı sorumluluklar var. Biz elimden geldiğince bölgedeki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

3 gündür öğretmen ve gönüllü arkadaşlarla birlikte 3 büyük tır kıyafet, battaniye, gıda ve çocuk ürünleri hazırladık. Diyarbakır’dan bir tır sandviçi Adıyaman bölgemize gönderdik ve bölgede dağıtım yaptık. Düşündük ki şuan en büyük ihtiyaçlardan biri ekmek bu amaçla kullanılmayan bir fırını hazır hale getirip ekmek üretimine başladık. Tüm gönüllü öğretmenlerimiz ekmek yaparak depremzede vatandaşlarımıza destek olmak istiyor. Bu fırın sadece bölgedeki kardeşlerimize hizmet edecek. Günlük 20.000 ekmek üretimi gerçekleştirebilen bir fırın. Sevgi Sınır Tanımaz Projesiyle biz her zaman onların yanımdayız, acımız büyük ama bu günleri beraber omuz omuza atlatacağız..“diye konuştu.

Depremin yaralarını sarmak için seferber olan öğretmen ve gönüllülerin el emeğiyle pişirilip, paketlenen ekmekler tırlarla her gün bölgelere sevk edilecek.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaş seferberlik içerisinde!Önceki Haber

Vatandaş seferberlik içerisinde!

Mutluluk Çubuğu Son Teknoloji Nelerdir?Sonraki Haber

Mutluluk Çubuğu Son Teknoloji Nelerdir?

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!