esss

Esenyurt’ta sel felaketinin izleri halen silinmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta sel felaketinin izleri halen silinmedi
HÜDA PAR Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Demir, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin izlerinin halen silinmediğini belirterek çözüm önerilerine sundu.

HÜDA PAR Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Demir, geçtiğimiz yıl Esenyurt Pınar Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketinden sonra halkın sorunlarının devam ettiğini ifade etti. İBB Başkanı Erkem İmamoğlu’nun sözlerini hatırlatan Demir, “Her ani yağışlarda taşan derenin etrafında korumalıklar yok, ilçe merkezinin tam ortasından geçen derenin kokusuna çare bulunmuyor.” dedi.

“Yaralar sarılmadı, gerekli tedbir ve önlemler de alınmadı”

Sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Demir, çevre sakinlerinin sorunlarını dinledi. Pınar Mahallesi'nde Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Demir,  “Esenyurt Pınar Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketinin izleri silinmedi. Yaşanan elim hadisenin üzerinde 1 yıl geçmesine rağmen, verilen sözler tutulmadı, alınacağı söylenen tedbirler için adım atılmadı. Esenyurt Pınar Mahallesi sakinleri, yaşamış oldukları o büyük felaketin izlerini hala taşıyor.  Sel baskınından hemen sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgede incelemelerde bulunarak şu açıklamaları yapmıştı; “Bu sorunu inşallah bu yaz bitireceğiz. Burada yıllardır süren bir altyapı sorunu var. Belediye Başkanımız bu sorunun hızlı bir çözümü için bizimle konuştu. Biz şantiyemizi kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Biz bu sorunun farkındayız. İstanbul'un 38 noktasında pandemi sürecinde yaptığımız çalışma tam da bu felaketlerin sona ermesiyle alakalıydı.  Burada hasar gören bütün insanlarımızla ilgili bütün ev ve iş yerleri ile ilgili hem AFAD hem Valilik hem biz tespit yapıp ortaklaşa buradaki yarayı hızlıca çözeceğiz. Bu açıklamalara rağmen yaralar sarılmadı. Gerekli tedbir ve önlemler de alınmadı.” dedi.

“Çok kötü neticelerle karşı karşıya kalabiliriz”

Pınar Mahallesi’nin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini sunan Demir, “Her ani yağışlarda taşan derenin etrafında korumalıklar yok, ilçe merkezinin tam ortasından geçen derenin kokusuna çare bulunmuyor. Kirli su atıklarının yatağı olan dere, etrafa kötü kokular saldığı gibi hastalıklara da neden oluyor. Dere yatağının olduğu yerde kötü kokudan dolayı ev sakinleri evlerinde rahat oturamıyorlar.

Acilen önlem alınması gereken tedbirler şöyledir;

1) Geçen seneki felaket gösterdi ki bodrum katlarında yaşayan ailelerimiz için can ve mal kaybı tehlikesi sürekli devam etmektedir. Buralardaki bodrum katların ruhsatları derhal iptal edilmeli ve bodrum katlarda yaşayan vatandaşlarımızın ikinci defa mağduriyet yaşamaması adına kendilerine yaşanabilecek uygun evler ayarlanmalıdır.

2) Dere yatağının etrafı tel örgülerle çevrilmeli veya istinat duvarı ile çevre korunmaya çalışılmalıdır. Dere yatağının çevresi insanların yoğun yaşadığı bir yerdir.  Havaların ısınmasıyla birlikte, çocuklar dışarıya çıkıp oyun oynamakta, dere çevresine yapılacak bir duvar ya da tel örgüler bu çocuklarımızın can güvenliğini sağlayabilmelidir. Aksi taktirde çok kötü neticelerle karşı karşıya kalabiliriz.

3) Derenin etrafında bulunan geniş alanlarda okul veya park alanları yapılabilir.

4) İlçe merkezinin ortasından geçen bu dere tamamen üstü kapatılabilecek şekilde yeniden ıslah edilebilir, böylece görüntü kirliliği de sonlandırılabilir.” ifadelerini kullandı.

“Neden görmezden geliniyor?”

“Verilen sözler neden yerine getirilmedi?”  diye soran HÜDA PAR Esenyurt İlçe Başkanı Demir, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Sel olayları Sadece sıcağı sıcağına yapılan açıklamalar, verilen demeçlerden mi ibaret? Halkın can ve mal güvenliği neden görmezden geliniyor? Yetkililer biran önce bu soruna çözüm bulmalı. Bu durum partiler üstü, siyaset üstü bir sorundur.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta taciz şüphelisine linç girişimiÖnceki Haber

Esenyurt'ta taciz şüphelisine linç giriş...

Esenyurt'ta 730 bin liralık maske vurgunuSonraki Haber

Esenyurt'ta 730 bin liralık maske vurgun...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!