esss

Esenyurt’ta Vatandaş Tepkili! ‘ASM’lerde Keyfi Uygulamalara Son Verilsin’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Vatandaş Tepkili! ‘ASM’lerde Keyfi Uygulamalara Son Verilsin’
Esenyurt'ta hizmet veren bazı aile hekimliği birimlerinin keyfi uygulamalar yaparak, vatandaşların mağduriyetlerine sebep olduğu belirtildi.

Koronavirüs vakasının Türkiye’de ilk tespit edildiği Mart ayında bugüne virüsle mücadele kapsamında başta sağlık kuruluşları olmak üzere birçok kamu ve özel kuruluşta önlemler mevzuatlar gereği alınırken, özellikle bazı aile hekimliği birimlerinde mevzuat dışında alınan keyfi kararlar vatandaşları mağdur ediyor.

Aile hekimliği birimlerinin bazılarında, pandemi koşullarına da uygun olarak bildirilen kurallara uymayan personelin keyfi bir şekilde hasta alımı yaparak dışarıda onlarca insanı mağdur edip kuyruk oluşmasına neden oluyorlar..

Devletin Koyduğu kuralın üstüne kural koyamazsınız?

Konuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getiren bazı vatandaşlar, “Koronavirüs sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının emekleri hiçbir şekilde göz ardı edilemez. Çok büyük emek ve fedakârlık sarf ediyorlar. Ancak bu pandemi sürecinde tek tehlikede olan sağlık görevlileri değildir. Tüm insanlar bu pandemi sürecinden olumsuz etkilenmektedir. Bazı aile hekimliği birimlerinde personel, müdürlüğün pandemi süreci de göz önüne alınarak belirlediği mesai saatlerini ihlal ediyorlar. 4 birimi bulunan aile sağlığı merkezinde ya 2 birim çalışıyor, ya da tek birim çalışıyor. Yetmiyor içeride çalışan memurluk vasfı bile olmayan sözleşmeli personeller vatandaşa zorluk çıkarıyor. Normal şartlarda ASM içerisinde 22 kişin olması gerekirken en fazla 10 kişi ile sınırlı tutulup ''Bunun 6'sı  aşı sırası'' geriye kalan ikisi ise muaneye yâda kontrole alınıyor. Haliyle dışarıda yüzlerce kişinin kuyruk oluşturmasına neden olunuyor..  Bu durum vatandaşların koronavirüs açısından risk almasına neden oluyor. Evet, sağlık görevlileri çok emek çekiyor ancak bazı sağlık çalışanları kendi canlarını düşünürken vatandaşın canını hiçe sayıyorlar ve aile sağlığı merkezlerinde yoğunluğa neden oluyorlar. Zaten pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı, konunun vatandaş ve sağlık görevlileri yönlerini de düşünerek kurallar koyuyor. Bakanlığın kurallarının üzerine keyfi kurallar koymak, söylemeye dilimiz varmıyor ama artık bu işi istismar etmektir.” diyerek ortak tepkilerini gösterdiler.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek tedbirler açıklamasıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek tedbirler a...

CHP'li Kaya, Esenyurt'ta okulları ziyaretti: Burası Türkiye'nin tablosudurSonraki Haber

CHP'li Kaya, Esenyurt'ta okulları ziyare...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!