esss

Ev ilanlarında yeni 'moda'... 'Sadece yabancıya kiralık'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev ilanlarında yeni 'moda'... 'Sadece yabancıya kiralık'
Emlak sitelerinde ‘Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık’ notlu ilanların sayısı artmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde sadece yabancılara hizmet verdiğini belirten emlakçıların sayısında da artış var

Sosyal medyada da benzer iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Peki işin aslı ne? Sektör temsilcileri ve hukukçular bu durumu nasıl yorumluyor?

İşte detaylar…

‘Sadece memura verilir…’ ‘Çocuksuz aileye kiralık…’ ilanlarına son dönemde ‘Türklere değil yabancılara kiralık’ eklenmeye başladı. Hali hazırda Kiralık Ev bulmanın zor olduğu İstanbul’da, özellikle Esenyurt, Başakşehir, Sarıyer, Beylikdüzü ilçelerinde şimdi de vatandaşlar 'Size ev yok' şoku yaşıyor.

Birçok emlakçı kendilerine ulaşanlara “Sadece Arap müşterilere veriyoruz” yanıtları vermeye başladı. Öte yandan sektör temsilcilerine göre yetki belgesi olmayan korsan emlakçılar da mağduriyetlere neden oluyor.

"NORMAL DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Fırsatçılar yüzünden zaten emlak piyasanın anormal bir durumda olduğunu belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Hürriyet.com.tr’ye konuşan Akdoğan, ‘’Şu anki piyasaya ne yazık ki normal dememiz mümkün değil. Emlak Piyasası hayatın olağan akışına göre seyretmiyor. Pandemiyle beraber gelen yeni konut üretiminin yavaşlaması ve ülkemize göçmenlerin gelmesi gibi nedenler yüzünden arzın talebi karşılayamadığı bir dönem yaşıyoruz. Rusya ve Ukrayna savaşının etkilerini ülkemizin emlak sektöründe de görüyoruz. Tüm bu etkilerin sonucunda da saçma sapan ilanlar görmeye başladık. ‘Türk vatandaşa uygun değildir’ diyerek ilan çıkmasının en büyük nedeni daha fazla para kazanabilmek. Türk vatandaştan 4 bin liraya alacaksa yabancı vatandaştan 4 bin Dolar alacak. Bu durum piyasayı manipüle ediyor. Bunun sonucunda da ev sahipleri, ‘Biz evi 5 bin liraya ucuza verdik’ diyor” diye konuştu.

Kaynak:Milliyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıtaç son noktayı koydu, 'Adayım' dediÖnceki Haber

Sarıtaç son noktayı koydu, 'Adayım' dedi

İade ettiği ürüne 4 yıl sonra haciz şokuSonraki Haber

İade ettiği ürüne 4 yıl sonra haciz şoku

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!