esss

Evde ek iş yapıp para kazanacağını sandı, 60 bin lirasından oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, ev ekonomisine destek olmak için evden çalışıp ek gelir elde etmek isteyen bir kadın dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılara banka hesap numarasını kaptıran evli çift, 60 bin lira kaptırdıklarını öğrenince şoke oldu.

Yapılan onca uyarıya rağmen dolandırıcılar, evde ek kazanç sağlamak isteyen vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor. Bir takım ürünlerin evden paketlenerek kazanç sağlanacağını öne süren dolandırıcılar vatandaşlardan topladıkları kapora, ürün ve vergi adı altındaki ücretlerle ortadan kayboluyor.

Saray ilçesinde yaşayan Gülcan K. sosyal medyada dolaşırken yapılan, "Evde ek iş yaparak kazanç sağlayabilirsiniz" paylaşımının kurbanı oldu.

60 BİN LİRA KAPTIRDI

Yaklaşık 60 bin lira parasını dolandırıcılara kaptıran Gülcan K. sosyal medyada gezinirken 'evde ek iş yaparak gelir sağlayabilirsiniz' diye bir paylaşım gördü. Yapılan paylaşımı inceleyerek ve altına yapılan yorumlara inanarak sosyal medya sayfasının sahibiyle iletişime geçti. O dakikadan sonra ise dolandırıcıların planı işlemeye başladı.

"EVDE BONCUK İŞİ VAR" DEDİLER

Gülcan K.’ye, evde boncuk dizme gibi bir iş olduğunu ve bu işleri eve kargo yoluyla göndereceklerini söylediler. Dolandırıcılar, daha sonra bu işi vermeleri için 450 lira güvence bedeli, sigorta parası ve yapılan işlerin parasını yatırmak için hesap açacaklarını ve 400 lira da kart parası göndermesini istediler. Ev ekonomisine katkı sağlamak ümidiyle dolandırıcıların tuzağına düşen Gülcan K. verilen hesaba istenilen parayı gönderdi. Ardından bununla da yetinmeyen dolandırıcılar telefonla irtibat kurdukları Gülcan K.’den çeşitli bahanelerle mobil internet bankacılığı şifrelerini aldılar. Banka bilgilerini dolandırıcılara kaptıran Gülcan K. ve eşi telefona gelen 60 bin lira krediniz onaylandı mesajının ardından hemen bankayla irtibata geçti. Gülcan K. bankadan internet bankacılığı üzerinden talep ettiğiniz krediniz onaylandı ve çekildi cevabıyla dolandırıldıklarını anladılar ve büyük şok yaşadılar.

İKİNCİ ŞOKU YAŞADILAR

Dolandırıcılarla telefonla irtibata geçen mağdur ve eşi dolandırıcıların, bunun bir prosedür olduğu verilen hesaba 60 bin lira daha yatırmaları gerektiği ve daha sonra bu paranın diğer parayla birlikte 120 bin lira olarak geri ödeneceği cevabıyla ikinci şoku yaşadılar.

Dolandırıcıların telefonu kapatması ve mağdurlarla irtibatı kesmesi üzerine Gülcan K. ve eşi elindeki ödeme dekontlarıyla birlikte Saray İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulundu. Ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta eski sevgilisinin aracına boya sökücü döktüÖnceki Haber

Esenyurt’ta eski sevgilisinin aracına bo...

Esenyurt’ta hava kirliliği alarm veriyor!Sonraki Haber

Esenyurt’ta hava kirliliği alarm veriyor...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!