esss

Farplas işçisi yalnız değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Farplas işçisi yalnız değildir
Anayasal bir hak olan sendika hakkını kullanan işçiler akıl almaz baskılarla karşılaşıyor. Sendika hakkını kullanan işçilere yapılan saldırının son örneğini ise Farplas işçilerine yapılan saldırıda görüyoruz.

Farplas işçisi yasal haklarını kullanmış sendikaları Birleşik Metal-iş sendikasına üye olmuşlardır. Sendika çoğunluğu sağlamış ve bakanlığa başvuru yapmıştır. Bu gelişmelere tahammül edemeyen Farplas patronu 100 işçiyi işten atmıştır, atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve sendikal haklarının kabul edilmesi talebi ile fabrikaya kapanan ve çalışmama hakkını kullanan işçilere adeta şafak operasyonu düzenlenmiş ve 200 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.

Bu süre içerisin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Farplas patronuna “işçiler tercihini yapmıştır yasalara uy” demek yerine olup biteni izlemiştir. İç işleri bakanlığı 100 işçiyi usulsüzce işten atan patron hakkın da işlem yapmak yerine hak arayan işçileri gözaltına almıştır. Adalet bakanlığı yasaları çiğneyen patrona dur demek yerine adeta Anayasanın örgütlenme hakkı ihlal edilirken olup biteni görmezden gelmeyi tercih etmiştir.

İşçilerin işten atılması da, gözaltına alınması da suçtur ve derhal serbest bırakılmalı ve işlerine sendikal hakları ile birlikte dönmelidirler. Tüm bu akıldışı gelişmeleri İstanbul işçi sendikaları şubeler platformu olarak kınıyor ve tüm üyelerimizle Farplas işçilerinin yanın da olduğumuzu ilan ediyoruz. Örgütlü olduğumuz her yerde Farplas işçilerinin şanlı mücadelesini paylaşacak dayanışmayı büyüteceğiz. Bir yerde işçi sınıfının haklarına bir saldırı varsa o saldırı lokal değildir, Farplas işçilerine sendika hakkını kullandırtmayan zihniyet bütün sınıfımızın sendikal haklarına saldırmaktadır. Bu nedenle sadece Farplas işçilerinin sendikal hakları için değil aynı zaman da hepimizin sendikal hakları için sesimizi yükseltmeli ve Farplas işçilerinin yanın da yer almalıyız.

Farplas işçisi yalnız değildir, atılan işçiler geri alınmalı gözaltına alınan işçiler derhal serbest bırakılmalıdır.

Yaşasın sınıf dayanışması

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi’den ‘Metroma engel olma’ afişleri asıldıÖnceki Haber

Esenyurt Belediyesi’den ‘Metroma engel o...

Meteorolojiden yeni kar yağışı uyarısı! Bu kez Balkanlardan geliyorSonraki Haber

Meteorolojiden yeni kar yağışı uyarısı!...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!