esss

Gökmen Isı ile Yüksek Doğalgaz Faturalarına Artık Son

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğalgaz hayatımızın tamda ortasına oturmuş en çok kullanılan ısınma aracı olarak kendini göstermektedir. Doğalgazla ısınmak için kombiyle birlikte kullanılan petekleri bulunmaktadır. Ancak bu peteklerinin belli periyotlarda temizlenmesi gerekir. Doğalgaz peteklerinin temizlettirmek ve petek temizliği ile ilgili detayları derledik.

Gökmen Isı ve Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Gökmen, Petek ve kombi temizliğinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Gökmen: Doğalgaz özellikle ısınma yöntemi olarak kendini gösteren bir yöntemdir. Son yıllarda oldukça fazla kullanılan doğalgaz petekleri de hem içinden hem de dışından temizlenmesi gereken yerlerdir. Eski dönemdeki sobaların yanma durumunun artırılması için soba borularının ve bacasının temizlenmesi gibi doğalgaz peteklerinin de temizlenmesi verim alabilmek açısından oldukça önemlidir.

Kombilerin temizliğinde peteklerin temizliği gibi verimlilik açısından oldukça önem kazanmaktadır. Kombi ve Petek temizleme makinesi kullanarak ısı kaybını önlemek mümkündür. Kapalı devre ısıtma sistemlerinde birikebilen kireç, tortu, yosun ve çamurlaşma görülür.   Kireç, tortu ve çamurlaşmadan dolayı radyatör ve tesisatta aksaklıklar oluşur.   Çamurlaşma ve tortu zaman içinde tesisatın dibine çökme yapar. Bu problem en çok yerden ısıtmalı sistemlerde yaşanmaktadır.  Meydana gelen tıkanıklık sonucu ısı kaybı meydana gelerek kombi,yi daha fazla çalıştırılır. Bu sebeple genellikle Bizden yani Gökmen Isı ve Doğalgaz Isı Sistemleri olarak teknik servis desteği istenir ancak zamanında bakımı yapılmayan petek ve Kombiler de sorun tesisattan kaynaklandığı görülüyor.

Doğalgaz tesisatının ve peteklerin alt kısımlarının ısınmaması yâda hiç ısınmamasının sebebi içindeki suyun akışının düzenli olmaması yâda az seviyede olmasıdır. Bu sebeple ısı kaybı görülür.  Tesisat içerisinde meydana gelen tortu kombi taşınarak pompa ve eşanjör problemleri ortaya çıkartır.

Kireç ve tıkanma sebebi ile eşanjör istenilen sıcaklık seviyesine çıkamaz.  Tesisat tıkanması sonucu oluşacak kireç ve tortu nedeni ile peteklerin temizlenmesi gerekebilir. Bu nedenle petek temizleme makinesi ile temizleme yapılması önem arz etmektedir.

Kireçlenme ve tortu oluşumunu kesin bir biçimde ortadan kaldırmak için gerekli debiye sahiptir. Makine tesisatta bulunan suyu boşaltarak sisteme yeni su basar. Tüm bu işlemler zahmetsizce ve çok kısa süre içerisinde yapılır. Kimyasalların daha kolay temizlenmesi için makinelerin sıcak su verme özellikleri vardır. Petek temizleme makinesi ile zahmetsizce bu işlem yapılmaktadır.

Kombi temizliği sırasında şu işlemler yapılır..

Kombi petek temizliği işlemine başlanmadan önce ilk olarak kombinin kapatılması gerekir. Hem işlem yapanların hem de kombinin güvenliği için kombi açıkken kombi petek temizliği yapılmamalıdır.

Kombi kapatıldıktan sonra su giriş vanaları da kapatılarak işlem sırasında kombinin zarar görmesinin önüne geçilir.

Kombi su girişi vanaları kapatıldıktan sonra tüm radyatörler özelinde giriş ve çıkış vanalarının da kapatılması gerekir. Ancak bu esnada petek temizliğinin teker teker yapılacağının unutulmaması ve temizlenecek peteğin giriş ve çıkış vanalarının açık bırakılması gerekir.

Petek temizliği için en ideal yer banyo olduğu için havlupan radyatörünün sökülmesi ve petek temizleme cihazı hortumunun giriş vanasına bağlanması gerekir. Cihazın bir hortumu havlupana diğeri de cihaza entegre edilir. Havlupanın çıkış vanasına bir hortum daha bağlanır ki bu hortum tahliye borusu görevi gördüğü için ucu klozet içerisine sarkıtılır. Böylece peteklerden gelen kirli su çevreye dağılmadan akıtılmış olur.

Bu aşamalar tamamlandıktan sonra musluktan petek temizleme makinesi içerisine su verilir, kombi petek temizleme makinesi ise çalıştırılır. Bu makine temizlenecek petek içerisine su gönderir. Suyun tazyiki oldukça yüksektir çünkü su basınç ile gönderilip petekler içerisinde kirlerin tamamı temizlenir.

Kombi petek temizleme işleminin süresi evdeki petek sayısına ve peteklerdeki kir oranına bağlı olarak değişir. Temizleme işleminin sona erdiğinin en büyük göstergesi kirli suyu tahliye etmek amacıyla klozete sarkıtılan borudan temiz su gelmesidir.

Klozete temiz su geldikten sonra işlem tamamlanır ve diğer peteklerin temizliklerine geçilir. Basınçlı su ile temizlenir. Öte yandan Gökmen Isı Doğalgaz Isı Sistemleri Sirketi olarak 2021 Yılının İlk Kampanyası başlattık. Petek ve Kombi Temizliği Kampayamızdan yararlanın ayrıca Bizden alacağınız Her Marka Kombiler için Peşin Fiyatına 9 Taksit yapma imkânı sağlıyoruz. Bu özel kampanyadan herkesin yaralanmasını istiyoruz.

Gökmen Isı Doğalgaz Isı Sistemleri

İrtibat: 02125968330

GSM:05326584893

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Oto tamircinin kar sevinci: 'Kazalar olacak ki, biz de ekmek yiyelim'Önceki Haber

Esenyurt'ta Oto tamircinin kar sevinci:...

Iğdır’da Cadde ortasında bıçaklı kavgaSonraki Haber

Iğdır’da Cadde ortasında bıçaklı kavga

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!