esss

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin önemli açıklamalarda bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin önemli açıklamalarda bulundu
Ardahan Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin geçtiğimiz günlerde gazetemize ziyarette bulundu.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mihrican Deniz’in sorularını cevaplayan Başkan Gültekin, seçildiği günden bu yana Göle için yaptığı hizmetler, yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’ne Göle Belediyesi olarak katılım sağlayan Başkan Gültekin özeleştiride bulunarak ‘’Tanıtım günlerini maalesef çok yararlı bulmadım. Önce zengin tarihimiz ve insan kalitemiz anlatılmalıydı’’ dedi.

Kent Haber: ‘’Daha önce AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttükten sonra Belediye Başkanlığına aday olmak için görevinizden istifa ederek Göle’de ilk seçiminizi kazandınız. Neden Belediye Başkanı olmak istediniz?’’

‘’Amacımız Göle’yi Doğu’nun incisi yapmaktır’’

Üst üste üç dönem İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. Halkımızın teveccühüyle sevdalısı olduğumuz topraklarımıza neler katabiliriz düşüncesiyle Belediye Başkanlığına aday oldum. Aday adaylığı süresince son güne kadar ilçe başkanıydım. Genel merkezimizin ilçede yapmış olduğu AR-GE çalışması neticesinde ilçe başkanlığı görevimden istifa edip aday adaylığımı ortaya koydum. Allah’a şükür kazandık ve hemen sunmak istediğimiz hizmetlerimize odaklandık. Amacımız Göle ilçemizi doğunun incisi yapmaktır. Kalan süremiz içerisinde eksiklerini bitirmek umuduyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz ve sürmeye de devam edeceğiz.

Kent Haber: ‘’Peki her zaman Göle’de mi ikamet ediyordunuz, yoksa dışarıdan gelerek mi Göle’ye Belediye Başkanı oldunuz?’’

Çocukluğum İstanbul, Şirinevler’de geçti. 12 Eylül ihtilali (1980) gecesi Göle’ye tekrar dönüyorduk. Babam daha sonrasında İstanbul’dan bir yer almam için ısrarda bulunmuştu ama ben gerçekten Göle’yi çok seviyorum. O yüzden de işim olsun ticaretim olsun hayatım hep Göle’de geçti.

Kent Haber: ‘’Göle’ye Belediye Başkanı olduğunuzdan bu yana yaptığınız hizmetlerinizi okurlarımızla paylaşır mısınız?’’

Belediye Başkanı olduğumda ilk işim bütçeyi kontrol altına almak oldu. Fark ettik ki araç bakım ve onarıma ciddi bir meblağ harcanıyordu. Bunun için kademe açtık. Devletin koymuş olduğu birim fiyatın 3/1’ine kilit parke imal ediyorum. Kendi araçlarım ve kendi personelimle kumunu kendim üretiyorum. Kum ocağını faal duruma getirdik. Kapalı bir halk pazarı yaptık, vatandaşımız kışın açık pazarlarda üşümesin diye. Kaldırımlarımızı düzenledik ve eksik olanların hepsini bitirdik. Dünyanın en kaliteli sarıçamları bizim ilçemizde bulunuyor. Birçok yere sarıçamlarımızı diktik.

‘’Güneş Enerjisi Santrali’ni Göle halkımızın hizmetine sunduk’’

İş insanlarımızdan destek alarak üç yere kaz yeri yaptık. Hatta bir yeri sadece iş insanımız Sait Üstündağ beyefendi üstlendi. Necaset deresi diye tabir edilen şehrin göbeğinden geçen mikrop ve koku yayan bir deremiz vardı. O derenin ıslah çalışmasını yaptık. Mahalle aralarındaki köprülerin onarımlarını bitireceğiz. Güneş Enerjisi Santrali’ni Göle halkımızın hizmetine sunduk. Artık Göle Belediyesi tüketen değil üreten belediye pozisyonuna geçti. Enerji santralinden elde edilecek gelir ile Göle Belediyesi kendi kendini ikame edebilecek. Rüzgâr enerji santrali gibi önemli bir projemizin de çalışmalarına başladık.  315 konutluk 3. Etap Toki’mizin temelleri atıldı. 2024 yılı sonu itibariyle hak sahiplerinin konutları da kendilerine teslim edilecek.

‘’Gençlerimiz sportif faaliyetlerle Ardahan’ımızı temsil edecekler’’

 

Kapalı spor salonlarımız, kayak merkezlerimiz, güreş salonumuz ve şehir stadyumumuz vatandaşımızın hizmetinde olup geleneksel hale getirmeye çalışarak köyler arası futbol turnuvası düzenliyoruz. Gençlerimiz sportif faaliyetlerle Ardahan’ımızı temsil edecekler. İş insanımız Ali Sait Bulut ağabeyimiz sağ olsun, merkezdeki kötü durumda olan bir mezarlığımız vardı, kendileri düzenlediler. Yine yardımsever iş insanlarımızdan birkaç tanesine örnek vermek gerekirse; Nihat Delibalkaya şuan ki kullanılan üniversite binamızı yapmıştı. Esenyurt Eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yüksekokul olarak yapmış olduğu binayı şu an Erkek Kur’an Kursu olarak kullanıyoruz. Nurettin Yılmaz ağabeyimizin yapmış olduğu Sağlık Meslek Lisesi hala faaliyette. İş insanlarımız sağ olsunlar onlar da Göle sevdalısı…

Kent Haber: ‘’Esenyurt’taki bazı Göleli STK’lar, Göle’deki ormanlar ile ilgili ciddi sorunların meydana geldiğini söylediler. Göle’deki ormanların gelişigüzel kesildiği ve bu duruma hiçbir müdahale yapılmadığı doğru mu?’’

70-80 yaşına gelmiş, içten çürümeye başlayan çamları kesip bakımını sağlıyoruz. Büyük çamın etrafındaki küçük çamların gelişmesi, büyümesi için büyük çamları kesiyoruz. İleriyi düşünmek gerek. Miladını doldurmuş, ekonomik değerini yitirmeye yüz tutmuş ormanlar kesilmeyecek diye de bir kanun yok.

Kent Haber: ‘’Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri sebebiyle Göle Belediyesi olarak buradasınız. Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’ni faydalı buldunuz mu?’’

‘’Tanıtım Günleri’nde önce tarihimiz ve insan kalitemiz anlatılmalı’’

Ardahan’dan tüm belediye başkanları, Valilik, üniversite, Ticaret Odası, Arıcılar Birliği gibi herkes katılım sağladı. Ama hiç üreticimiz katılmadı. Ben üreticilerimizin katılım sağlamalarını, yöresel ürünlerimizi misafirlerimize tanıtmalarını çok isterdim. Yöresel ürünlerinin olmadığı bir etkinliği çok verimli görmedim. Kars, Ardahan, Iğdır’dan tüm siyasilerimiz, esnafımız, STK’larımız bence tanıtım günlerinde olmalıydı.  Bizim gibi zengin tarihe sahip millet yalnızca yöresel ürünlerimizle anılmamalı. Bugün bile tarih kitaplarına bile geçmeyen çok zengin ve geniş bir tarihimiz var. Bunların da bilinmesini istiyoruz. Bu tür Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nde önce tarihimiz ve insan kalitemiz, bölgeye sunduğumuz katkılar anlatılmalı. Tarih yerelden başlar, önce bizim gençlerimiz tarihlerini bilmeli. Kendi yerel tarihini bilmeyen genel tarihi bilse ne olur? Bizim yazılı bir tarihimiz yok. Şuan bununla ilgili hâlihazırda bir çalışma yapmaktayım.

Kent Haber: ‘’Göle Kaşar Festivali ülkemizde gerçekten isim yapmış bir etkinlik. Son zamanlarda festivaldeki kişilerin görevlerini yerine getirmedikleri dikkat çekmekte. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?’’

Göle Kaşar Festivali’nin yapılmasından yanayım. Her türlü destek de veririm. Yalnız kaşar üreticilerimizin giderlerinin üstlenilmesi gereğiyle destek veririm. Göle Belediyesi’nde vatandaşa harcaması gerektiği parayı ben festivalde kullanmam.

Kent Haber: ‘’Peki Ardahan Belediyesi Cumhuriyet Halk Partiden ve sizin partiniz AK Parti… Aranızda herhangi bir uyumsuzluk var mı?’’

Bütün belediye başkanlarımız uyum içerisinde çalışıyoruz. Ardahan Belediye Başkanımız kendi işini yapıyor. Biz de ilçelerde kendi işlerimizi yapıyoruz. Şuana kadar da hiçbir problemimiz olmamıştır. Yardımlaşma ve dayanışma içerisinde herkes kendi işini yapıyor. Siyaset gökkuşağının renkleri gibidir. O renkleri birbirine çok karıştırmamak lazım. Eğer meselemiz ülkemizin birliği ve bütünlüğü ve hizmet ise biz bir bütünüz. Bunun dışına çıkıldığında, ülkenin birlik ve bütünlüğü bozulacak hale gelindiğinde de bunun partisi olmaz, onun da karşısında dururuz.

Kent Haber: ‘’Göle’de Belediye Başkanlığı yapmak, orada yaşamak zor mu?’’

Eskiden bir köyün yolu kapandığında bir hafta o yol açılmazdı. Bugün bir metre kar yağsın tüm yollarımız açıktır. Bugün en uzak köyümüze alo dendiğinde ambulansın gidiş süresi on dakikadır. Paletli ambulanslarımız var. Artık eskisi gibi bir zorluk söz konusu değildir.

Kent Haber: ‘’Son olarak okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?’’

Göle Otogarı’mızı açtık. Hamam, sauna eksikliklerimiz vardı onlar da yeni bitti. Kısa bir süre sonra halkımızın hizmetine açıyoruz. İlçemiz doğalgaz ile ısınmaya da başladı. Artık Göle’nin kış aylarında da havası çok temiz. Kamu kurum, kuruluşlarımız ve toplu konutlarımızın tamamı doğalgazla buluştu. Proje ofisimiz var, projelerimizi kendimiz yapıyoruz. Efrail Çifçi, Gürbüz Süleymanoğlu gibi önemli isimler ilçemize hizmetler sundu. İlçemizi destekleyen tüm hayırsever iş insanlarımıza yürekten teşekkür ederim. Bizim görevimiz hizmet sunmak ve bu konuda elimizden geleni de yapıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın yapmaya da devam edeceğiz.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt yabancıya konut satışında lider olduÖnceki Haber

Esenyurt yabancıya konut satışında lider...

2022 Yeni yıl kutlama ilanlarıSonraki Haber

2022 Yeni yıl kutlama ilanları

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!