esss

Halis Kahriman: Türkiye'de ekonominin iflas ettiğini söyledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halis Kahriman: Türkiye'de ekonominin iflas ettiğini söyledi
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi'nde iş insanları ile bir araya geldi.

Başkan Kahriman, Türkiye'de ekonominin iflas ettiğini söyledi. Kahriman, “Ekonomiyi maalesef bitirdiler. Ülke her anlamda çöküş dönemi yaşıyor. Dertlere deva olacak tek adres ise DEVA Partisi” dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan  Kahriman, AK Parti'nin artık Türkiye'ye hiçbir şey veremeyeceğini söyledi. Kahriman, “Geçen hafta AK Parti yüz yüze programı başlatıp, şehir ziyaretleri başlattılar. 9 milletvekili, İstanbul İl Başkanı, İl ve İlçe Teşkilatları ile beraber sokağa çıktılar, toplamda 50 kişi ile görüştüler. Çünkü millet onlara sırtını döndü. Millet işte burada” dedi.

Şu an Türkiye'de 17 milyon vatandaş yoksul

İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Kahriman, “Ülkemizin devasa sorunlarının çözümü DEVA Partisi'ndedir. AK Parti iktidara geldiği zaman 3Y ile geldik diyorduk. Yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Gerçekten ilk 10 yılında bu konuda mesai harcadılar. Peki Türkiye'de biliyorsunuz, çok siyasi parti kuruldu. Parlamentoda şu an 5 siyasi parti var. Eskiden diyorlardı ya Özal giderse ülke perişan olur. Olmaz. Oldu mu? Olmadı. Herkes gelir geçer, AK Parti'ye de böyle bakmak lazım. Şu anda o 3Y dedikleri şeyin alasını yaşıyoruz. Adaletsizlik var, yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var. Şu an Türkiye'de 17 milyon vatandaş yoksul. Hani yoksullukla mücadele edecektiniz? Biz bunlarla mücadele edeceğiz derken bunlara sarıldılar” diye konuştu.

Liyakat bitti. Vasıfsız, yalaka kadrolar kurumlara dolduruldu

Milletin fakirleştiğini anlatan Kahriman, “Yaprak yaprak dökülüyorlar. Ülke tam bir çöküş dönemi yaşıyor. Kurumların için boşaltıldı. Liyakat bitti. Vasıfsız, yalaka kadrolar kurumlara dolduruldu. Yandaşlara iş verildi. Yıllardır dillerinden düşürmedikleri tek parti dönemindeki olumsuz uygulamaları şimdi kendileri fazlasıyla yapıyorlar. Her şeye zam geliyor. Sebzeye, meyveye, faturalara. Millet nefes alamayacak duruma geldi. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Vatandaşın eli boş, tenceresi boş. Mutfakta yangın var. Tencereler boş. Millet bunun cevabını sandıkta verecek” ifadelerini kullandı.

Vatandaş kaybediyor. Kazanan kim? Saray iktidarı ve yandaşlarıdır.

İktidarın beceriksiz olduğunu da belirten Kahriman, “İktidarın ekonomi yönetimi beceriksiz. Bunun faturasını işçi, memur, çiftçi, öğrenci, sanayici herkes ödüyor. Vatandaş kaybediyor. Kazanan kim? Saray iktidarı ve yandaşlarıdır. Onlar zengin oluyor millet yoksullaşıyor. Yazıktır, günahtır. Maalesef akbabalar gibi çöktünüz bu milletin başına, çekin elinizi bu milletin üstünden. Bundan sonra DEVA Partisi kadroları olacak. Ekonomi iflas etti, bunlar artık ekonomiyi düzeltemez. Tarımı bitirdiler. Arazilerimizi ekmiyorlar, başka ülkelerden buğday alıyorlar. Niye? Para pul kazanmak için. Buğday, soğan ve patatesi bile dışarıdan alıyorlar. Yahu onları Türkiye'de betona eksen çıkar. Ama çiftçiye kıymet vermiyorlar” dedi.

Türkiye'de değişim ve dönüşümü başlatacağız

DEVA Partisi'nin hizmet için hazır olduğunu anlatan DEVA Partisi konuşmak değil icraat yapan bir parti olacak. Biz DEVA Partisi olarak iktidara geldiğimiz gün itibariyle Türkiye'de değişim ve dönüşümü başlatacağız. Bizim derdimiz bu ülkeye katkı vermek” diye konuştu.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekrem İmamoğlu Otogar açılışı için Ardahan'a gidiyorÖnceki Haber

Ekrem İmamoğlu Otogar açılışı için Ardah...

Esenyurt Belediye Meclisi'nde ek bütçe talebine onay çıkmadıSonraki Haber

Esenyurt Belediye Meclisi'nde ek bütçe t...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!