esss

Hasta olmak artık yük değil lüks

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasta olmak artık yük değil lüks
Hasta olmak çoğumuza kâbus gibi gelse de aslında yetişkinlerin yüzde 30’u bu durumdan keyif alıyor. Sebebi ise basit: İşten ve diğer sorumluluklarından bir gün izin almak. 2 bin 300 yetişkinle yapılan ankete göre 10 kişiden 3’ü hastalıkları kendilerine odaklanmak ve dinlenmek için bir fırsat olarak görüyor.

Yoğun iş temposu, evdeki sorumluluklar derken birçoğumuz kendimize yeterince vakit ayıramamaktan şikâyetçiyiz. Bu yoğunluk ise sıradışı bir duruma yol açıyor. Soğuk algınlığı ilacı üreten bir firmanın yaptığı araştırmaya göre yetişkinlerin yüzde 30’u hasta olmaktan hoşlanıyor. Bunun sebebi ise işten ve diğer sorumluluklarından bir gün izin almak. 2 bin 300 yetişkinle yapılan ankete göre katılımcıların yüzde 40’ı hastalıkları kendilerine odaklanma ve dinlenmek için bir fırsat olarak görüyor. Ankete göre hasta olmanın başka yararları da var. Mesela katılımcıların üçte birinden fazlası, grip veya soğuk algınlığına yakalanmanın nihayet ihtiyaç duyulan bazı uykuyu yakalamalarını sağladığını söyledi. Diğer avantajlar arasında gün boyu dinlenme, Netflix veya diğer platformlarda takılmak ve kendileriyle biraz başbaşa vakit geçirmek var.

Ankette ayrıca Amerikalıların hastalandıklarında kendini iyi hissetmek için yaptıkları da incelendi. En büyük rahatlama yöntemi yatakta yatmakken katılımcıların yarısı çorba ve sıcak çay tüketmenin kendilerini daha iyi hissettirdiğini dile getirdi. Katılımcılar ayrıca eski filmleri veya TV şovlarını izlemenin de hastalık rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ekledi. Şirketin marka müdürü Tamara Savitz, “Kimse hasta olmayı tercih etmese de, hastalıklar insanları yavaşlatmaya ve sağlıklarına özen göstermeye odaklanmaya zorluyor’’ ifadelerini kullandı. Bu bulgulara rağmen, ankete katılanla pek çok yetişkin hasta olmaya başladıklarında iyileşmek için çaba sarf etmediğini aksine vücutlarını daha da zorladığını belirtti. Ayrıca katılımcıların yarısı, hasta iken üretken kalmaktan hoşlanıyor. Bir projeyi bitirmek, egzersiz yapmakta hasta bir gün gün geçirmek için popüler seçimlerdendi. Tabii ki, semptomlarını hep birlikte görmezden gelenler ve hala hasta olduklarında çalışmaya devam edenler de var.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bozkurt 'Seçim vaadi' için harekete geçtiÖnceki Haber

Başkan Bozkurt 'Seçim vaadi' için hareke...

'Bir engel de diş olmasın' projesi yüzleri güldürdüSonraki Haber

'Bir engel de diş olmasın' projesi yüzle...

Haber Yorumları

  • Zahit günay26-12-2019 09:10

    Ne yani hastalanıp dert çekmeyi insanlar hoşlanıyorlarmı. Dert bir geliyor zor gidiyor hiçte hoş bir şey değil özellikle kışın grip. Kesin 15 gün ızdırabı var.

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!