esss

İlçe Sağlık Müdür Dr. Dokuz’dan Şebeke Suyu hakkında açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlçe Sağlık Müdür Dr. Dokuz’dan Şebeke Suyu hakkında açıklama
Esenyurt'ta iddia göre şebeke suyundan zehirlenerek çok sayıda vatandaşın hastanelere müracaat ettiğini öğrenen yetkililer inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz, konuyla alakalı açıklama yaptı.

Bilgisine başvurduğumuz İlçe Sağlık Müdürü Dokuz, Esenyurthaberleri.com’a yaptığı açıklamada, Esenyurt ilçemizde sularımız bakteriyolojik ve kimyasal açıdan temizdir İçme sularına bağlı bir ishal durumu yaşanmamıştır İshal vakalarında mevsimsel bir artış söz konusudur.  Devlet Hastanesi,  İSKİ müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla süreç yakından izlenmektedir. Sözlerine devam eden Dr. Oktay Dokuz, ‘’Kaldı ki ben Esenyurt’ta oturuyorum kimyasal ve bakteriyolojik olarak sorun olsa ben suyu kullanmayın derim’’ dedi.

Bir açıklamada İSKİ’den geldi

 (İSKİ), Esenyurt'ta şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

İSKİ'den yapılan açıklamada, ilçede içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarının ardından ekiplerin ivedilikle harekete geçtiği belirtildi.

TESTLER YAPILDI

Şikayete konu olan bölgelerden ve diğer yerlerden numuneler alındığı aktarılan açıklamada, "Yapılan ilk kontrol neticesinde içme suyunda herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa sürede öğrenilecektir." denildi.

İSKİ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu hatlarından periyodik numuneler alındığı ve kontrol yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır. Bununla birlikte içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Atık su hatları basınçsız, içme suyu hatları ise basınçlı hatlardır. Basınçsız hatlardaki suyun basınçlı hatlara girişi mümkün değildir. Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'içme suyuna lağım karıştığı' iddiaları, mevcut şartlarda, teknik açıdan da olanaklı değildir. Haber / Hakan Azar / EHA

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Dikkat çeken sigara kararı! TBMM'ye geliyor, işte yeni düzenlemeÖnceki Haber

Dikkat çeken sigara kararı! TBMM'ye geli...

Bahar Öztan'ın son hali merak konusu olduSonraki Haber

Bahar Öztan'ın son hali merak konusu old...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!