esss

İşçiye 2 bin 800 TL maaş 8 Mart’ta kadınlara izin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşçiye 2 bin 800 TL maaş 8 Mart’ta kadınlara izin
Beylikdüzü Belediye Başkanı sıfatıyla DİSK Genel-İş Sendikası’yla toplu sözleşme imzalayan İmamoğlu, en düşük işçi maaşının 2 bin 800 TL olduğunu, 8 Mart’ta kadın çalışanların izinli olacağını söyledi

Seçim turunu sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, dün seçim turuna kısa bir ara verdi. İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı sıfatıyla DİSK Genel-İş Sendikası’yla toplu sözleşme imzaladı. Bu anlaşmayla Beylikdüzü Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 2 bin 800 TL olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Ayrıca her 8 Mart’ta kadın çalışanlar izinli olacak. Bu uygulamayı İBB’de de devam ettireceğiz” dedi. 

Daha sonra Kavaklı Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, “25 Günde 25 Yeni Eser” projesi kapsamında Hasan Doğan Stadı, Fakir Baykurt Kütüphanesi ve Sağlık ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni açtı. Hasan Doğan Stadı’nın açılışı sonrası yaptığı başlama vuruşunun ardından bir de penaltı atışı kullanan İmamoğlu, ‘gözbebeği’ olarak adlandırdığı Yaşam Vadisi’nin açılışını kendisinin gerçekleştireceğini söyledi.

‘Ciddi emek verildi’

Amatör lige hitap eden İstanbul’un en nitelikli stadını Beylükdüzü’nde açtıklarını kaydeden İmamoğlu, ilçede önemli başarılara imza attıklarını söyledi. İmamoğlu şunları söyledi: “Stadımız Kavaklı’nın bir merkezi haline gelecek. Burada futbol maçları olacak aynı zamanda dönem dönem halkın spor yapması sağlanacak. Buraya çok ciddi emek verildi. Bazı yaptığımız işlere kılıf bulmaya ve karalama politikası yapmaya çalışıyorlar. Neymiş ‘Yaşam Vadisi vardı diyorlar. Vardı da biz mi oynamıyorduk ya da bu çocuklar mı koşmuyordu? Hayal miydi? İnşallah Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanınca İstanbul’un en güzel ilçelerinin birisi olacak. Yaşam Vadisini hep birlikte açacağız. Çünkü orası benim gözbebeğim.” 

İmamoğlu daha sonra sırasıyla Hasan Doğan Stadı bünyesinde kurulan “Fakir Baykurt Kütüphanesi’ Kavaklı Sağlık ve Sosyal Yaşam Alanı ve Fatma Aliye Parkı’nın açılışını yaptı.

Kaynak: Milliyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta doğalgaz patlaması yerle bir ettiÖnceki Haber

Esenyurt’ta doğalgaz patlaması yerle bir...

Başkan Adayı Çalık: Bir Gün Değil Her Gün Kadınların hizmetindeyizSonraki Haber

Başkan Adayı Çalık: Bir Gün Değil Her Gü...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!