esss

İstanbul'da, Kars – Ardahan – Iğdır rüzgarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da, Kars – Ardahan – Iğdır rüzgarı
Organizasyonunu Kars - Ardahan - Iğdır Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (KAISİAD) üstlendiği, Kars Derneği, İstanbul Ardahan Kültürevi ve Iğdır Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinin ortak alanı olan 15 Temmuz Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen organizasyona, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, dernek başkanları, STK Temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 gün süren ve yoğun katılıma sahne olan Kars- Ardahan- Iğdır tanıtım günlerinin sunuculuğunu Turgay Zorba ve TRT sanatçısı Mine Kuş üstlendi.

Akgün, Kerimoğlu ve İmamoğlu tanıtım günlerinin ilk konukları oldu  

Düzenlenen Tanıtım Günleri’nin ilk günkü konukları Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün oldu. Derneklerin bulunduğu ve yöresel ürünlerin yer aldığı çadırları gezen başkanlar, kültürel değerleri inceledi ve dernek temsilcileri ile sohbet ettiler. Her 3 belediye başkanı da Bu tip etkinliklerin önem arz ettiğini ve destek verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Gürsel Tekin hemşerilerine yalnız bırakmadı

Aslen Ardahan Göleli olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul MilletvekiliGürsel Tekin de tanıtım günlerinin 2'nci gününde hemşerilerini yalnız bırakmadı. Tanıtım alanında uzun süre vakit geçiren Gürsel Tekin, Tek tek stantları gezerek, hemşerileri ile hasbıhal etti. Tekin, hemşerilerinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; ‘’Bu tip organizasyonlar bizi birbirimize kaynaştırır. Biz de bu organizasyondan her zaman mutluluk duyarız. Bölgemiz gerçekten çok farklı kesimlerin yıllarca bir arada kardeşçe yaşadığı bir bölgedir. Kars-Ardahan-Iğdırlı olmak ayrıcalıktır. Bu ayrıcılığı da tüm kültürlerle kaynaştırmak bizlerin yegâne görevidir. Emeği geçen tüm dostları tebrik ediyorum. Ben de bir vekil olarak sizlerin her zaman emrindeyim ve elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Gerçekten olağanüstü bir özveriyle hazırlanmış projeye imza attınız. Sizleri tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Tanıtım günlerinin ağır misafirleri Bakan Arslan ile Başkan Kadıoğlu

Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerinin 3'üncü gün konukları ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı, Göksal Toksoy, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu oldu. Burada düzenlenen törende ilk olarak KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe konuştu. Gökçe;  "Bu etkinliği gerçekleştirirken hedeflerimizin başında Anadolu’nun incisi, Doğu’nun uygar 3 güzel şehrini güçlü bir şekilde tanıtmak ve İstanbul’da bulunan hemşerilerimizle bu etkinlik aracılığıyla hasret gidermekti. Buradaki coşku ve kalabalığı görünce tanıtım günlerimizin hedefine ulaştığına bir kez daha şahit oluyorum. Tanıtım günlerimiz ise genelde ülkemize, özelde de bölgemize ve serhat illerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Kadıoğlu; "Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Bakan Ahmet Arslan'ın ardından söz alan Esenyurt Belediye BaşkanıNecmi Kadıoğlu ise yaptığı konuşmasında; "Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinin insanlarının sıcaklığı, kültürü, örf ve adetlerini yakından biliyorum. Görev yaptığım Esenyurt’ta bölge insanının yoğun olmasının nedeniyle kendileriyle iç içe yaşıyorum. O bölgeye bizler de sık sık giderek elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Bizler hem burada hem de orada sizler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.  Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından Ardahan Belediye BaşkanıFaruk Köksoy söz alarak tanıtım günlerinin önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Arslan; "Bir olalım, beraber olalım, hep beraber Türkiye olalım"

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un ardından söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise; "İstanbul'da bu etkinliğin ilk defa gerçekleştirildiğini belirtmek istiyorum. Kars, Ardahan ve Iğdırlıların bunun heyecanına bende katılıyorum. Bir olalım, beraber olalım, hep beraber Türkiye olalım. Bunun olmazsa olmazı önce tabanda, yerelde bir ve beraber olacağız. Sonra Türkiye olarak güçlü olacağız. Anadolu'yu mazlumların, mağdurların umut kapısı yapan, orayı mazlumlara ana kucağı yapan Türkiye olacağız" şeklinde konuştu.  

Son günün göz kamaştıran konuğu Handan Toprak Benli

Hemşerilerinin ziyaretçi akınına uğrayan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin son günü konuğu  ise Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli oldu. Tanıtım günlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Benli, kısa bir konuşma yaptı ve organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Düzenlenen organizasyonda dikkat çeken bir ayrıntı ise Esenyurt Muhtarlar Derneği’nin kurmuş olduğu stant idi. Tanıtım günlerine konuk olan tüm misafirlerin Esenyurt Muhtarlar Derneği’nin çadırını ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Kültürevi’nden Yöresel Ürünler marketiÖnceki Haber

Ardahan Kültürevi’nden Yöresel Ürünler m...

5 Yıldız Konseptinde bir YurtSonraki Haber

5 Yıldız Konseptinde bir Yurt

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!