esss

İstanbul'da Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı esti
Kars-Ardahan-Iğdır (KAİ) Tanıtım Platformu’nun bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Kars- Ardahan- Iğdır Tanıtım günleri Beylikdüzü etkinlik alanında gerçekleştirildi. Çok sayıda katılımcının ziyaret ettiği etkinlik İstanbul'da Kars, Ardahan, Iğdır rüzgarı estirdi.

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Platformu'nun düzenlediği ve tüm bölge derneklerinin desteklediği etkinliğin açılışı Beylikdüzü 15 Temmuz Meydanı'nda yapıldı.

Etkinliğin açılışına, AK Parti Kars Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, İstanbul Milletvekili Tülay Kanarca, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanı ve bürokrat katıldı.

"Bundan sonra 'sen, ben' diye bir ayrım yapmayacağız"

 Etkinliğinin açılış konuşmasını KAİ Dernekler Platformu Başkanı Efrail Çiftçi yaptı.  kısa bir selamlamanın ardından konuşmasına devam eden Çiftçi; "Bundan sonra 'sen, ben' diye bir ayrım yapmayacağız. Bütün derneklerimizin katılımı ile birlikte tanıtım günlerini yapacağız. 2018 yılı itibarıyla 'biz dönemine' geçtik. Gelecek yıllarda yapılacak etkinlikleri de hep birlikte şimdiden başlayarak planlayacağız. Hemşeri camiamızı en üst düzeyde birbirleriyle buluşturacağız. Halka hizmette algı ve oyun dönemini bitirerek, tüm derneklerin birbirini kontrol ettiği bir döneme geçtik. Halka hizmet hakka hizmettir, üstümüze ne düşüyorsa yerine getireceğiz" dedi.

"Bölgemiz kültür ve medeniyet beşiğidir"

 Konuşmasına devam eden Efrail Çifçi; "Türkiye Demokrasisinin ana kaynağı serhat coğrafyasıdır. Serhat şehirlerimiz; geçmişte olduğu gibi günümüzde de değişik, ırk, dil, din guruplarına mensup insanların, binlerce yıl bir arada yaşadığı ve kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan ender coğrafyalardan biridir.   Bu özelliği ile bölgemiz; Türkiye geneline demokrasiyi, demokrasi kültürünü taşıyan, ülke coğrafyasına ve dünya geneline demokrasi kültürünü taşıyan en büyük kültür ve medeniyet beşiği örneği olmuştur" dedi.

Ahmet Arslan; "Kültürümüzü tüm dünyaya taşımalıyız"

AK Parti Kars Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise binlerce yıllık medeniyetlerin beşiği bir coğrafyanın insanları olarak, tarih boyunca insanlığın medeniyet beşiği bir coğrafyanın varisçileri olarak kültürümüzü, kültürel değerlerimizi sadece bulunduğumuz yerlere değil bütün dünyaya taşımamız gerektiğini ifade eti. Arslan; "Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli.. gibi bölgeleri de içine katarak KAİ tanıtım günlerini milyonların katılımıyla yapacağız. Bu anlamda STK ve Siyasetçilerin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Sahip olduğumuz tarihi doku, kültürel mirasın dünyada da eşi yok. Serhattaki kültürel doku yılda yarım milyar turisti çekecek, dünyada ki eşsiz hazinelerden biridir. bu hazneyi seneye daha büyük alanlarda sergilemeliyiz" dedi.

Vali Doğan; "Turist sayısını 3-4 kat arttı"

Kars Valisi Rahmi Doğan ise Karsın tarihi, turistik dokusunu her alanda öne çıkarmak için yapılan çalışmaları, hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Kars kalesinin civarında gecekondulaşma vb. yapıların kaldırıldığını, tarihi Kars Hamamı, Harakani Hz. Türbesi ve tarihi yapıların restore edildiğini, Ani Harabelerinin Dünya Kültür Mirasına eklendiğini belirten Vali Doğan, bu anlamda son yıllarda Karsı ziyaret eden turist sayısında büyük bir gelişme olduğunu turist sayısını 3-4 kat arttığını söyledi.

Kars, Ardahan ve Iğdır'a ait yöresel ürünler tanıtıldı

Platformun Genel Koordinatörü Burçay Yıldız, etkinlik hakkında bilgi verdi. Yıldız, hedeflerinin İstanbul'a kültürlerini ve yöresel ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliği de pekiştirmek istediklerini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu: "Toplam 3 bin 600 metrekarelik etkinlik alanında, Kars, Ardahan ve Iğdır'a ait yöresel ürünlerimizi tanıttık. Kazdan kaşara ve Kağızman eriklerine her yöresel ürünümüz stantlarda katılımcıların beğenisine sunuldu. Bununla birlikte vatandaşların kültürümüzü tanıma fırsatları oldu. Tanıtım Günlerinde toplam 250 standımız mevcut. Platformumuz da 250 derneğin birleşmesinden oluştu.."

TEŞEKKÜR

18 – 28 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirdiğimiz Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri’ne katılarak bizleri onurlandıran;

Kars Milletvekili – AK Parti MKYK Üyesi – 65’inci Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Ardahan Milletvekili Sayın Prof. Dr. Orhan Atalay’a, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Tülay Kaynarca’ya, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Şamil Ayrım’a, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Gürsel Tekin’e, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Özgür Karabat’a, MHP İstanbul Milletvekili Sayın Mehmet Bülent Karataş’a, Ak Parti Kars Milletvekili Sayın Yunus Kılıç’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal’a, Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Ali Murat Alatepe’ye, Avcılar Belediye Başkanı Sayın Dr. Handan Toprak Benli’ye,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün’e, Kars Valisi Sayın Rahmi Doğan’a, Iğdır Vali Yardımcısı Sayın Halit Benek’e, Beylikdüzü Kaymakamı Sayın Mehmet Okur’a, Büyükçekmece Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet Özel’e,  Esenyurt Kaymakamı Sayın Dr. Vural Karagül’e, Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta’ya, Sarıkamış Belediye Başkanı Sayın Göksal Toksoy’a, Kars Dağpınar Belediye Başkanı Sayın Ömer Vargün’e, KAR-SAD'a ve

AK Parti, CHP ve MHP İl ve İlçe Başkanları ve yöneticilerine, Belediye Meclis Üyelerine, Muhtarlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına,  İşadamlarına, Basın Mensuplarına, Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimiz ve tüm İstanbullu hemşerilerimize,

ayrıca organizasyonumuza katılamayarak çiçek, çelenk ve telgraf gönderen tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ederiz.

                                                               Kars - Ardahan - Iğdır Platformu                  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta 3 fabrika alev alev yandı!Önceki Haber

Esenyurt’ta 3 fabrika alev alev yandı!

Vekilin Amcasının oğlu Ptt Çalışanını Darp Etti!Sonraki Haber

Vekilin Amcasının oğlu Ptt Çalışanını Da...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!